Gönderen Konu: pic e program yüklemede yardım !!! may day may day....  (Okunma sayısı 208 defa)

Çevrimdışı TB2NDY

Selamlar,

Ekteki hex dosyasını 12f629 pic e bir türlü yüklüyemiyorum, nedeni nedir? bir türlü de çözemedim.
Bana yardımcı olacak var mı?
Not: Program linkdeki elktronik anahtar devresine aittir.

Elgin SAYINALP
Astana-KAZAKHSTAN
73

Çevrimdışı TB2NDY

Çevrimdışı TA5CT

Ynt: pic e program yüklemede yardım !!! may day may day....
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2013, 00:18:59 »
yardımcı olmak isterim ancak bir iki sorum olacak.

1- Hangi programlayıcıyı kullanıyorsunuz? ( ben pickit2 kullanıyorum)
2- 12F629 bozuk olma ihtimali varmıdır.?
3- Devre üzerinden mi programlamaya mı çalışıyorsunuz.?

ben yazılımı 12f629 ve 12f675 e yükledim çalışıyor gözüküyor. 

TA5CT
73'ss

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2013, 08:34:17 »
Taşkın Bey,
1-Ben DELAB (Deniz elektronik) ürünü D149 BC USB pic programmer kullanıyorum,
2-PIC'lerin bozuk olma olasılığı zayıf zira 6 adet pic'de denedim sonuç aynı, program yükleniyor verify ettiğimde boş gözüküyor.
3-Devre üzerinde programlamıyorum.

15-20 kez denedim sonuç aynı, asm kodları da var programların, isterseniz yollayabilirim.
İlgi ve yardımınız için çok teşekkür ederim.
Selamlar.

Elgin SAYINALP
Astana-KAZAKHSTAN

Çevrimdışı TA6ACN

« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2013, 10:54:06 »
muhtemelen voltaj probleminden dolayı programlama yapamıyorsunuz.
harici besleme veriniz.
buarada geçmiş zaman deniz elektronikten ne aldımsa randıman alamamıştım.
 illaki bi problem olmuştu.
73s

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2013, 12:53:02 »
Mustafa Bey,
Ben yaklaşık 8 senedir kullanıyorum hiç problem yaşamadım, muhtemelen benim bir hatam var, diğer bir konu ise zaten bendeki programlayıcı harici 12 volt besleme olmadan zaten çalışmıyor, dolayısıyla beslemeden kaynaklanan bir sorun değil.
Selamlar.

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #6 : 31 Ekim 2013, 12:54:54 »
Taşkın Bey,
Bana özelden veya esayinalp@yahoo.com adresine telefonunuzu verirseniz sizin için uygun bir TR saati ile size arayıp yardım almak isterim.
Selamlar.

Çevrimdışı TA3OM

« Yanıtla #7 : 31 Ekim 2013, 14:05:48 »
Elgin bey merhaba,
Verify sırasında boş mesajı veren programlayıcı görmedim, sadece dosya doğrulanmadığı zaman hata verir. Siteye üye olmadığım için .ASM dosyayı inderemedim.
Hex derlenirken config satırına code protect ilave edildi ise doğal olarak verify edemez yada tekrar okuyamazsınız. Anahtar devresi olduğu için, anahtar kopyalanmasın diye :) protect aktif olabilir. Aklıma başka bir şey gelmedi.
73

Çevrimdışı TA3OM

« Yanıtla #8 : 31 Ekim 2013, 14:11:08 »
Bu arada fotolara dikkatli baktığımda Code Protect ROM seçeneğini disable edip tekrar programlayın, muhtemelen verify ok olacaktır.
73

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #9 : 31 Ekim 2013, 15:40:13 »
Mustafa Bey,

Cevabınız için çok teşekkür ederim, akşama işden sonra deneyeceğim,

Tekrar teşekkür ederim.

Selamlar.

Elgin SAYINALP
Astana-KAZAKHSTAN

Çevrimdışı TA5CT

« Yanıtla #10 : 31 Ekim 2013, 20:05:12 »
elgin bey,

Gün içerisinde iş yogunluğum fazla olması sebebiyle mesajınızı yeni cevaplayabiliyorum kusura bakmayın. telefonum 0-532-394 53 24.  12fxxx türü pic lere yazılım yüklerken OSCAL ( kalibrasyon ) yapılması gerekir. Bazı programlayıcılar ( pickit2) bu işi otomatik olarak yapmaktadır D149 otomatik yapmadığını hatırlıyorum bu nedenle programlama yapmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Ayrıca deniz elektronik sitesinde bulunan kullanım http://www.denizelektronik.com/pdf/manual_d149.pdf  kitapçığına baktığınızda bazı pic lerin altına ( ********) yıldızlar yerleştirilmiştir. D149 kitinin Bu picleri programlaması için  özel aparat yada işlem gerektirmektedir.  12F seriside bu tür piclerden dir. bu nedenle programlayamıyor olabilirsiniz. Bunu anlamam için pice yazılım atarken verdiği hatayı söylemenizi rica ediyorum.  hataya göre yardımcı olmam daha kolay olabilir. Code Protect ..yazılımda koruma olması sadece picin kopyalanmasına karşı bir önlemdir programlamada hata vermez yazılım okunamaz.
isterseniz ta5ct@hotmail.com.tr mail adresimle skype den beni bulup ekleyebilirsiniz.  ister skype ister uzaktan kontrol teamviewer gibi programlarla uzaktan da yardımcı olmaya çalışırım. ayrıca proteus kullanıyorsanız çalışan yazılımınızı buraya koydum deneme yapabilirsiniz.

iyi çalışmalar

TA5CT
73'ss

Çevrimdışı TA5CT

« Yanıtla #11 : 31 Ekim 2013, 20:18:01 »
yanlız yazınızı tam okumamışım. verify ettiğimde boş gözüküyor demişsiniz. yazılımda code protect var. okursanız boş görürsünüz. devreye takıp denermisiniz çalışması lazım.
TA5CT
73'ss

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #12 : 31 Ekim 2013, 20:32:08 »
"DIYpack25ep"  programını kullanıyorsunuz herhalde.
Başarılı bir program.

Program burada:    http://kitsrus.com/pdf/pic.html        73..

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #13 : 03 Kasım 2013, 17:52:53 »
Selamlar,

Şimdi de yaptığım (daha önce projeyi aldığım sayfanın linkini vermiştim) devrenin pic e program yükleme faslını geçtik, sağolsun Taşkın bey çok yardımcı oldu, ancak devre bir türlü çalışmadı, çalışmak da istemiyor, epeyce bir zaman ayırdım nerede hata yaptım diye ama ne pcb de ne de elemanlarda hiç bir hata yoktu en sonunda hatayı buldum ama gideremiyorum bu benim bilgimi aşıyor ne yazık ki...

Hata şu programlayıcıdaki FUSE ayarlarını yapamıyorum, programlayıcımda otomatik olarak yapmıyor, çeşitli config lerde denedim her defasında devra farklı tepki veriyor ama linkdeki videodaki gibi çalışmıyor.

Şimdi yardım talebine geleyim lafı uzattık.... programın .asm dosyaları var bana bu dosyalara gore fuseları  ayarlayıp tekrar derleyip yollayabilecek bir yardımsever arıyorum :)

Yardım edecek arkadaşlarımın esayinalp@yahoo.com adresine bir mail göndermeleri halinde .asm dosyalarını yollayabilirim.

Elgin SAYINALP
Astana-KAZAKHSTAN