Kıymetli Arkadaşlar,
Yazdıklarınızı okudum. Acaba çözüm ne olabilir diye düşündüm. Çözümü buldum.
Eğer, alışverişlerinde amatörleri zarara uğratan arkadaşları burada afişe edersek diğer arkadaşlara faydamız olacaktır. Yoksa kuru kuru mesaj yazarak hiç bir şey yapmadan yalnızca durumdan şikayet etmekle sorunu çözemeyiz.
Sizden, alışverişlerinde sizi zarara uğratan, verdiği sözde durmayan kişileri burada yazmanızı istiyorum. Yalnız bir cümle ile "filanca beni alışverişimde zarara uğrattı" yazarsanız olmaz. Alışveriş ne zaman oldu, ne aldınız, ne sattınız, size ne söz verdi ve tutmadı, kendini kaç defa aradınız, sonuç ne oldu, bu olaya şahit olan başka amatör var mı? gibi soruların hepsinin cevabını ve daha fazlasını yazmalısınız. Yani sizin yazdığınız mesaj konuyu şüpheye yer bırakmayacak şekilde açık, seçik anlatmalıdır. Bu arada yazdığınız mesajın tüm sorumluluğunun size ait olduğunu hatırlatmak isterim.
Fahiş fiyatlara gelince. Ben bazı telsiz, anten ve ekipmanın Türkiye fiyatlarını yazdım, bulabilecekleri web adreslerini verdim. Eğer sizler de cihazların ikinci el tahmini fiyatlarını mesajımın altına cevaben yazarsanız arkadaşlarımız bilgilenmiş olur.
73
Bilal Ekmekci, TA8A