Gönderen Konu: Pozitif-20'yi pozlandırmak için metal halide lamba kullanılabilrmi?  (Okunma sayısı 136 defa)

Çevrimdışı TA3IHD

Arkadaşlar bugün cıva buharlı lamba aradım, "metel halide" denilen bir lamba önerdiler. Acaba Pozitif 20 yi pozlamak için kullanılabilirmi? Belkide cıva buharlının yeni versiyonudur. Buda iç içe iki ampullü ve balast ile yanıyor. İnce uzun bir ampul.

Çevrimdışı TA8A

Hulusi bey,

Civa buharlı ampülün iç kısmı silindir şeklinde idi ve boyu 5 cm civarındaydı. Dış camını kırsanız da kendisi çalışıyordu. Bu bilgilerle belki karşılaştırabilirsiniz. Dediğiniz tür lambayı hiç kullanmadım.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2FE

Hulusi bey Selamlar,

Civa buharlı lambalar artık çok tercih edilmiyor. Bu sebeple size diğer lambayı önermişlerdir. Ama sizin ne iş yapacağınızı bilmiyorlar.
Dolayısı ile bulamaz iseniz bana haber verin ben buradan bulup size yollayayım .
tabi bu lambaları alır iken iki çeşidine rastlayacaksınız .
Balastlı ve balastsız tip. Balastsız tipi tercih ederseniz montaj ve çalıştırma kolaylığı elde edersiniz. Genelde E27 duya uyanlar piyasada var idi. Omaz ise duy bulmak kolay. Olmaz ise siz bana haberdar edin bende bakayım .
Bu arada Hastane malzemesi satanlarda UV için lambada bulabilirsiniz. Genelde eklemsel ağrıların tedavisi için kullanılıyor.
 ( romatizma vs ) eğer buardan da bakarsanız olur. Yanlız bu türlerin  fiyatları nedir bilemiyorum
Selamlar
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TB2NDY

Karaköy'den Şişehane yokuşuna çıkarken OSRAM'ın bayii huysuz bir ihyiyar var onda UV ampul var ben geçen sene 82 TL ye almıştım. Yolu oralara düşen olursa alıp gönderebilir. Nisan sonuna kadar edinemezseniz ben alır gönderirim.
Selamlar.

Çevrimdışı TA2VO

Arkadaşlar selamlar,

Bu iş UV Ledlerle olmazmı acaba?

Osman
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA2ZX

Arkadaşlar bu UV lamba su arıtma cihazlarının içinde var transistörlü balastı ile birlikte kullanılmış . Ben bunu pencereli epromları
silmek için kullanıyorum.
Ayrıca plaket ve serigrafi işi yapan arkadaşların kullandığı uv lambalar var 40 wat orta boy fülorasan
lambalara benziyor yan yana 4 tane monte edilmiş onlarla pozlandırma işlemini yapıyorlar.
Necati YILDIZ

necatiyildiz24@hotmail.com
0535 922 81 42

Çevrimdışı TA5AGC

73.
H.Gültekin Çakar.  TA5AGC