Gönderen Konu: İCOM AH-4 TUNER  (Okunma sayısı 285 defa)

Çevrimdışı TA5S

İCOM AH-4 TUNER
« : 02 Aralık 2012, 14:01:35 »
Elimde Yeni aldığım Sıfır ICOM AH-4 var Malumunuz bu antenler İstasyona baglanırken bınanın dısına antenın yakınına konuldugu resımlerde googleden bakıldıgında bu şekilde ben bunun manuelıne bakmadan Bir abimize ihtiyacım oldugunu söyledım oda sagulsun 2 gün içinde göndermiş Malumunuz ben Ardahandayım şayet bu cihazı camın dısına catıya koyarsam burda -50 derece soguklarda Kesin çalısmayacagını düşünüyorum Soru şu
Ben bu Anteni hemen camın icine koysam içerdeki cihaz etkilenirmi bu şekilde kullanılırmı CIKISINA 20 metre kaplo takıp karsı bınaya uzatacam bu konuda bılgı ıhtıyacım var saygılarımla 73 ler
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: İCOM AH-4 TUNER
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2012, 14:46:18 »
Hilmi bey ben etkileneceklerden sadece birini söyleyeyim diğerlerini değerli ustalarımıza, ağabeylerimize, arkadaşlarımıza bırakıyorum.
Evinizdeki tv.'niz etkilenecektir.
Daha daha dahalarını söylemiyorum. Arkadaşlar söyledikçe nekadar yanlış bir uygulama olacağının farkına varacaksınız.
Bu arada tuneriniz hayırlı olsun, her nekadar sizin ihtiyacınızı karşılamasada doğru bir tercih yapmışsınız.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA6A

Ynt: İCOM AH-4 TUNER
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2012, 11:12:56 »
Selam,

Arkadaşların yazdıklarına katılıyorum. -50C derece ekstrem bir değer, ısının o kadar düştüğünü sanmıyorum ama düşsede hallederiz ;)

Burada dış ortamda kullanılabilecek UV ye dayanıklı kutular var isterseniz sizin için satın alıp gönderebilirim, bunu belirterek önerilerimi sunayım.

AH-4 bende de var, mükemmel bir tunerdir ki zaten yıllardır üretiliyor. Engin Bey'in de önerdiği gibi daha büyük bir kutunun içine yerleştirelim. Kenarlarını strafor ile besleyerek dış ortamla ısı alış-verişini mümkün olan en düşük seviyeye çekelim.

Tunerin kutusunun içerisine 12 voltluk araba tavan sinyal lambası veya sinyal lambası koyalım. Gücü 25 watt olsa sanırım yeterli gelecektir, zaten tunere 12 volt besleme göndereceğiz, lambayıda seri bir termostat ile buna bağlayabiliriz. Isıyı 25-30 derecede sabitlersek ideal çalışma ısısını elde ederiz.

Cihazı pencerenin dışına duvara monte edelim, yalnız montaj aparatını öyle dizayn edelim ki, havalar ısındığında dış kutuyu kullanmadan AH-4'ün kendisini buraya tutturabilelim. Anten olarak kullanacağımız teli karşı komşunun penceresine değil de mümkünse çatısına bağlayalım, antenin canlı ucu havada kalacak şekilde kısa tutup (antenlerden kaçmak için) izalatör ve yalıtkan bir malzeme ile baca veya direk gibi bir şeye tutruralım.

Mümkün olan en kısa mesafeden aşağıya kalın kesitli bir bakır ile topraklama hattı çekelim, 2 veya 3 adet kazığı 1-2 metre ara ile toprağa çakıp topraklama hattımızı bu kazıklara bağlayalım.

Eğer görüntü kirliliği yaratması sorun değilse, çalışacağımız bantların çeyrek dalga uzunluklarında teller keserek (her biri için ayrı ayrı), bunu tunerin topraklama hattına bağlayalım.

İşte bu kadar, anteniniz yönü-yeri uygunsa ve manyetik şartlar haberleşmeye elverişli ise canavar gibi çalışacaktır.

Kolay gelsin.
Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.

Çevrimdışı TA5S

Ynt: İCOM AH-4 TUNER
« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2012, 20:36:07 »
Simavi abi -30 dan asagıya en az 3 ay düşmüyor bu günlere göre altı üstü oluyor blgiler için teşekür ederim benim takıldıgım hemen camın dısında arada 15cm lık tuglada bu alet calısıyorda hemen camın ıcınde neden cıhazları etkılıyor
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TA6A

Ynt: İCOM AH-4 TUNER
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2012, 23:11:29 »
Odanın içi veya çok yakını fark etmez, tabi sadece tuğla ve sıva ise ama arada demir varsa bir miktar değişebilir. Sen benim yazdıklarımı aynen uygula, sonuca göre değişiklikler yapabiliriz. Sadece ülkemizde değil tüm dünya genelinde istediğin gibi anten kuramama sorunu var, hele Avrupa'da kurallar çok daha katı, bu yüzden yeise kapılma. Aldığın anten tuneri 6-10 metrelik bir tel ile sana neşeli vakit geçirtebilecek yetenekte. bu yüzden tavsiyelere kulak ver ve asla denemekten çekinme.

Kolay gelsin.
Zoru başarırız, imkânsız biraz zaman alır.

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: İCOM AH-4 TUNER
« Yanıtla #5 : 09 Aralık 2012, 07:38:26 »
Hilmi bey konu dışı ama ileride belki şebekeye vs. sarkmalar yaşarsanız kontrol ve rf kablosunu toroid ve ferit ile sararak yapacağınız uygulama ile enterferansları büyük ölçüde yok etmiş olursunuz.
I LOVE İCOM