Gönderen Konu: Photo-shope programında kayıt problemi  (Okunma sayısı 147 defa)

Çevrimdışı TB6BHK

Photo-shope programında kayıt problemi
« : 03 Aralık 2012, 11:39:43 »
Değerli arkadaşlar.
Bir şema çiziyorum. Aşırılması fazla kolay olmasın diye photo-shope resim edit..programında şemA üzerine yazı koyuyorum. İş kayıt yapmaya gelice uzantı seçenekleri çikmıyor, PSD formatı ile kayıt yapıyor. Oysaki şemanın orijinali gif formatında. Bu format aynı kalmalı.
Bu problemi yaşayanlar var. Birisi çözüm olaral Layer' leri birleştir demiş, ama pek anlamış değilim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.

73,  Hüsnü Köktürk   TB6BHK   

Çevrimdışı TA7R

Ynt: Photo-shope programında kayıt problemi
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2012, 11:59:35 »
Hangi versiyonu kullandığınızı yazmamışsınız ancak  , Dosya menüsü altında "Farklı Kaydet" seçeneği var o secenekle çok değişik formatlarda gif dahil kayıt yapabilirsiniz . Eğer fotoshop image ready progmramındaysanız  psd olarak kayededer sonra diğer photoshopla bu psd yi açık farklı kaydet seçeneği ile istediğiniz formata dönüştürürsünüz.

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2012, 16:31:30 »
Sağolun ilgilenmişsiniz Ahmet bey
İmage ready ile yazabiliyorum. Yazı rengini seçebiliyorum. yazı rengi için bir yere bastığınızda renk tablosu çıkıyor. küçük küçük renk odacıkları. Ancak dediğiniz gibi PSD basıyor. Photoshopede ise jpg kayıtı yapabiliyor ama yazı rengini tutturamıyorum. O küçük odacıklar çıkmıyor, saten o küçük renk düğmesi yok . Büyük bir oda çıkıyor. Resim üzerine yazı yazacağım zaman anında şema yani resim kırmızıya boyanıyor.

Bu nedenle imageready de yazıyorum" İrfan wiever" programında psd yi gif yapıyorum.

FOFOSHOPE 7.0   

Çevrimdışı TA5AGC

« Yanıtla #3 : 05 Aralık 2012, 02:48:56 »
Hüsnü bey, basit resim düzenleme yazılımı için bir diğer seçenek de ADCSee 10.
34 MB. ve PC yi Photoshop gibi yormayacaktır.

Kesip biçme, çözünürlük değiştirme, yazı yazma, farklı resim biçimlerine dönüştürme vs. işlemleri basitçe yapabiliyorsunuz.

Yazılımı mail adresinize gönderdim.

Selamlar.
73.
H.Gültekin Çakar.  TA5AGC

Çevrimdışı TB6BHK

Ynt: Photo-shop ta problem halli
« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2012, 15:24:14 »
Selam ve saygılar Gültekin Bey
Zahmet edip parça parça program göndermişsiniz. Emeğiniz zayi olmasın.
Fotoşop programının insanı yorduğu doğru.  Bu konuda bir hatıra:
Bir zamanlar fotoşopta şema üzerine yazıyı yazabiliyor fakat açılı döndürmeyi yapamıyorum.  Fotoğrafçı arkadaşım "CTRL T" yapacaksın anında iş tamam diyor. Unuturum diye not dahi alıyorum, amatörlüğün verdiği sezgi ve detayları tahmin yeteneğini de ilave ediyorum, eve gidip bilgisayarın başına geçiyorum, heyhat!  benim crtl t iş görmüyor. Aylar sonra problemi çözüyorum.
PhotoShope programı nın en azından o bölümü Benim F klavyeyi tanımıyor! Q klavye ile yazacaksınız veya eşdeğer harfi bulacaksınız.

Bu problemi de benzer bir metotla hallettim.
İmage ready de yazıyı yazıyorum, ve yazıyı döndürüyorum. bu defa da kayıt yapmadı. Ama olsun. Sol tarafın en altında yani alet edevat araçlar sütununun en altında  çevir düğmesi var. Düğme imageyi fotoşopa çeviriyor. Fotoşopa geçiyorum istediğim formatta kayıt yapıyorum.
73,  Hüsnü Köktürk    husnu66tr@yahoo.com