Gönderen Konu: Cat Arabirim  (Okunma sayısı 373 defa)

Çevrimdışı TA3EC

Cat Arabirim
« : 10 Kasım 2012, 23:15:35 »
Digimod'lar için ne tür cat arabirimler kullanıyorsunuz?
Yaesu FT-8x7'de  USB CT-62 Cat Kabloyu kullanan var mı? varsa düşünceleri?
FT-897 ve Laptop Pc için ne önerirsiniz?
73's...

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: Cat Arabirim
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2012, 07:13:00 »
max 232 entegresi ile cat kontrol devresini icom için kullanıyorum sorun yaşamıyorum. Google görsellerden max 232 cat control aratırsanız yaesu içinde uygulamaları göreceksiniz. Tavsiye edebilirim. 73..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2012, 17:21:29 »
Cevabınız için teşekkür ederim.
Max 232 ile RS-232>USB çevirici kullanıyor olmalısınız. Çevirici- Digimode uyumunu merak ediyorum.  Mesala Pc-Ale ve Fldigi.
Sıradan her yerde kolayca bulanabilecek bir çevirici mi? Yoksa manhattan gibi mi?
Kullandığınız com-usb çevirici markası nedir?
Diğer sorum yanıtsız kaldı. USB CT-62 Cat Kabloyu kullanan yok galiba .
73's

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2012, 17:44:13 »
Ana sayfa başlığı altında iken ,
Sağ üst köşedeki kutucuğa "CT-62" diye yazıp ara ya tıklarsanız ,
Aşağıdaki gibi bir sayfa ile karşılaşırsınız , kolay gelsin .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2012, 18:11:05 »
Nedim bey merhaba.

Kullandığım çeviriciyi sormuşsunuz. Usb to rs 232 çevirici olarak içerisinde pl 2303 entegresini barındıran uptech marka bir kit kullanıyorum. Digi modlarda hiç kullanmadım fakat n1mm log programı ve ız2bkt (icom 7000) pc kontrol programında kullanıyorum sorun çıkartmadı. Çevirici sıradan heryerde bulunabilecek bir ürün. Ben İzmir Çankaya Onur pasajında Başkentli Elektronikten sanırım 30 tl gibi bir fiyata almıştım. Birde Ham radio deluxe programındada kullanıyorum fakat program donuyor. Usb-rs 232 çeviriciden kaynaklandığını sanmıyorum ama sorunuda henüz çözebilmiş değilim.
İyi çalışmalar.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2012, 19:31:07 »
   Onur ve Şua beylere cevapları için teşekkür ediyorum.
 Amatör radyo ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşmak için Google'dan önce buraya bakıyorum Şua abiciğim. Emin olabilirsin. Esas aradığım USB ct-62 kullanıcılarının yorumları. Yoksa Max 232'li devreyi kurdum. 8 Pin Mini Din konnektörü Çanakkale'de bulamadım. 6 pinli olanı var. 8 pin mini din erkek konnektör için bulabilecek olanlardan yardım bekliyorum...
73's

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2012, 20:11:01 »
Merhaba ,
Zonguldak ta elektronik parça satıcılarında " 8 pin mini din erkek dişi ara kablo" hazır olarak satılıyor alıp onlardan kesiyorum .
Ebay alıp hazır USB CT-62  de kullandım ,   USB-RS232  çevirici ile  home made olanınıda  kullandım  fakat sadece radio kontrol için .
Digital modlarda Sound card radio interface kullanıyorum  FT8x7 nin arkasında audio in out ve PTT mevcut bence mic+phone girişinden daha konforlu .
Audio giriş çıkışı içinse eski mouse kablolarını kullanıyorum (tercihen blendajlı olanları) .
8 pin mini ara kablo bulamazsan haber ver gönderirim  kolay gelsin 
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2012, 21:30:52 »
 Şua abi, esas sorun Pc-Ale frekanslarını scan etme isteğim.
Pc-Ale uygulamasında haberleşme başlangıcında önceden belirlenen (QRG FİLES) bir grup frekans arasında o an için haberleşmeye en uygun olanı otomatik olarak  seçilir. Zaman içinde şartlar değiştiğinde frekans tekrar otomatik olarak seçilir.
  Çalıştığım yıllarda Harris telsizler ile ALE yapmak, klasik haberleşme metodları(cw-phone-rtty-ax-25)  ile kıyaslanmayacak kadar yeni, hızlı,otomatik frekans seçimi, elektronik harbe dayanıklılık ve anlık gönderme seçenekleri ile birden ön plana çıkmış ve beni de epey etkilemişti. Sorun da işte bu...
 USB CT-62 kullanan biri olarak tecrübelerin nelerdir?
 8 pin mini din kabloya da hayır diyemem....
73's

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #8 : 12 Kasım 2012, 00:15:04 »
Uygun yazılımla neden olmasın ? sanırım Codan larda böyle bir protokol kullanıyorlar diye geldi kulağıma .
frekanslar değişecekse auto anten tuner  yada multi band antene en olmadı B&W tipi 0-30 antene ihtiyacın olacak ,
Auto tuner kullanacaksan  remote kontrol için mic girişini kullanmak zaruri oluyor zira arkadaki 8pin mini din Auto tuner için gerekli ,   
USB CT-62  serial olana nazaran biraz daha süratli çalışıyor avantajlı olabilir .
kablo için yarın haber veririm .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #9 : 12 Kasım 2012, 11:04:02 »
FT-897D ve AT-897 ATU kullanıyorum. Tune edildikten sonra AT-897 ATU'nun en azından bir band içindeki band genişliği (20 m.'de 14.105Kc-14.109Kc-14.346Kc.) yeterli ise sorun yok. Daha geniş aralıklar için 80-10 m.'ler gibi dediğiniz gibi geniş bandlı anten gerekli.

AT-897 çift cat soketli, birini Atu kullanırken diğerini cat kullanabilir. Şu an Vox arabirim kullanıyorum.
Şua abi Pc-Ale'de üç farklı scan rate var. usb arabirimin hızından çok uyum sorunu önemli..73's

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #10 : 12 Kasım 2012, 14:14:46 »
TA8AT için; Evet
73's

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #11 : 12 Kasım 2012, 20:56:05 »
Nedim bey cevabınız için teşekkür ederim. Harris ile marconi arasında nekadar  fark var özellikle marconilerde sık sık karşılaştığımız anten tune (offtune) hatalarını harriste yaşamıyoruz. Harrisin en beğendiğim kısmı anten cupleri. Dipol anten için ayrı  long wire ve vertikal anten çıkışları için ayrı çıkışları bir tunerde sunan kaliteli bir tuner yapmışlar. Dediğiniz gibi harris etkilenmeyecek cihaz değil.Ben icom ile marconiyi kıyasladığımda aynı tuner ve antende icom dinlemesi olarak marconiden daha baskın gelmişti. Arıza olarakta marconi başta tuner (amu) olmak üzere harici hoparlöründe bile arıza ile karşılaşmıştım. Harriste şimdilik öyle birşey yok.

Dijital modlar ilgimi hep çekmiştir. Elimdeki ekipmanlarım bu haberleşmeye uygun olsada bir türlü bu modda çalışmanın zevkine eremedim. Belkide bölgemde tek radyo amatörü ben olduğumdan birilerinden ilham alamamadandır. Sağlıcakla kalın. 73..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #12 : 12 Kasım 2012, 22:08:46 »
http://www.youtube.com/watch?v=y4USt8JFUHE
Onur, önce seyret!

Marconi ve Harris ; ilki F-4 ise ikincisi F-16. Bence mukayese dahi edilmemeli. Marconi,  AFM ve Frek. Atlama yeteneği ile bizim için bir ilk idi. Önceki nesil hangi GM cihazlarla çalıştın bilemem ama, Marconi için haksızlık etme bence. Seni ve senden sonraki bir çok nesli de emekli edecektir. Harris için sözüm yok şimdilik..Ama onun da pabucunu dama atacak birileri çıkacaktır. Kolay gelsin.
0 535 587 17 23, 73's...
TA3EC

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #13 : 14 Kasım 2012, 10:44:41 »
Nedim bey gönderdiğiniz videoyu izledim. Güzel bir program. Pc ale de üç ayrı memory kanalımı scan edilebiliyor? Program scan esnasında gelen sinyal seviyesindenmi haberleşmenin en iyi olduğu kanalı bize sunuyor?
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #14 : 15 Kasım 2012, 20:03:54 »
 Şua bey'e;
Vakit ayırıp, arayıp bulma ve gönderme zahmetlerine katlandığı için teşekkürler...

Çevrimdışı TA3EC

« Yanıtla #15 : 15 Kasım 2012, 20:19:36 »
Onur, Pc-ale;
Channels>Select active grup sekmesi altında belirtilen grupları 3 ayrı scan rate ile tarayabilir.
  Programda scan rate 1-2-5 olarak verilmiş.Doğaldır ki 5 oranı 2'ye göre daha hızlıdır. 5'i seçersen bazı kanalları kaçırma ihtimali de vardır.
  Tokalaşma- el sıkışma tabirlerini Marconi AFM çalışmasından bilirsin. Aynı mantık burda da var. Doğaldır ki iki telsizin tokalaşması, aynı frk. üzerinde mutabık olması HF yayılım şartlarının her iki istasyon için sağlanmasına bağlıdır. Kısaca propagation...
  Net'te bu konuda en iyi yazılım "ITS HF Propagation" . Tek eksiği bence çok kötü bir arayüz ve bir çok parametre...Katlanırsan en iyisi. Fakat sizde daha daha iyileri var,erişebilirsen....
  Kolay gelsin..73's...