Gönderen Konu: trac istanbul şubesi  (Okunma sayısı 863 defa)

Çevrimdışı TA1BL

trac istanbul şubesi
« : 10 Ekim 2012, 17:04:03 »
Ne yazıkki trac ist şubesi kapandı
73

Çevrimdışı TA2AOF

Ynt: trac istanbul şubesi
« Yanıtla #1 : 10 Ekim 2012, 20:34:51 »
yanlış okumadım sa trac istanbul şubesi kapan mış .nasıl ?
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK

Çevrimdışı TA8AT

I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2CR

Ynt: trac istanbul şubesi
« Yanıtla #3 : 10 Ekim 2012, 21:53:00 »
Bu kapanma değil fes edilmiş yönetim fes edilmiş şube kapanması yok benimmi yanlışım var yoksa yanlışmı bilgilendiriliyoruz

Çevrimdışı TA2RA

Ynt: trac istanbul şubesi
« Yanıtla #4 : 11 Ekim 2012, 09:05:58 »
Genel Kurul kararı ile şube fesh edilmiş durumda.
Kanuna göre her şube bireysel dernek pozisyonunda.
Bu sebeple artık resmi olarak "TRAC Istanbul Şubesi" bulunmamaktadır.
Dolayısı ile şubenin kapanması ile üyelerinin üyelikleri de düşmüş durumdadır.
Üzülerek söylemek isterim ki, TRAC'ın kuruluşundna beri var olan şubenin kapanması ve üyelerinin artık resmi olarak TRAC üyesi olmaması çok ama çok acıdır.
Ancak böyle bir karar şube genel kurulunda oy çokluğu ile alınmışsa buna saygı göstermekden başka bir şey de elden gelmez.

Üyelikleri düşen amatör arkadaşlar talep ettikleri takdirde ya yeni bir şubenin kurulumu için girişimde bulunabilirler, ya da yeni bir bireymiş gibi başka TRAC şubelerine üyelik için başvurabilirler. Dernek tüzüğümüzde kapanan şubenin demirbaşlarının genel merkez'e devrolacağı yer almaktadır. Ama üyelerinin durumu ile ilgili bir madde yer almamaktadır.

73 de TA2RA
Mert ÇANAKCILARLI
KN40nx
Ataşehir - Istanbul
GSM : 0538 030 67 11

Çevrimdışı TB1BTJ

Ynt: trac istanbul şubesi
« Yanıtla #5 : 11 Ekim 2012, 09:37:07 »
Dün akşam itibari ile İstanbul İş Bankası Kulelerde mukim 439.200MHz rölesi susmuştur.sanırım 439.425 içinde bu durum geçerli
Ayrıca deprem datasını APRS üzerinden aktaran YM2UDM digiside 8.10.2012 tarihi itibari ile sinyal yollamamaktadır.
Bilgilerinize .73 TB1BTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA2AD

Ynt: trac istanbul şubesi
« Yanıtla #6 : 11 Ekim 2012, 10:31:21 »
"dokuz (9) kişi olumsuz oy kullandı"
""yirmidört (24) kişinin olumlu kararı ile İstanbul TRAC şubesinin feshine karar verilmiştir."
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA1KI

Ynt: trac istanbul şubesi
« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2012, 14:33:08 »
türkiye'nin en büyük şehrinin, daha doğrusu türkiye nüfusunun 4'te 1'lik kısmının yaşadığı bir şehrin şubesi kapanma kararı alıyorsa şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerek.

bahsi geçen yer ufak bir ilçede olsa, olmadı, insanlar sevemedi, ilgisini çekmedi derdik ama söz konusu şube türkiye'nin en büyük şehrindeyse tüm amatör camianın bunu ciddi biçimde sorgulaması gerek, bunda hepimizin payı var bana göre.
çünkü bu karara varmak inanıyorum ki çok uzun müteâlâlar neticesinde çıkmıştır.
hayırlı olsun diyemeyeceğim çünkü bu süreçte üzülen ve küsenler kesinlikle olmuştur.

bu camia toplumumuzdaki en köklü sosyal oluşumlardan biri.
insanların modernleşen dünyada giderek bireysel iletişimlerini sanallaştırdığı bir halde bu haber beni ciddi manada üzmüş ve kendimi suçlu hissettirmiştir.
tekirdağlıyım.
10 senedir istanbul'dayım, 10sene önce amatör olduğumda daha 18 yaşındaydım ve sınava girdiğim sene benden küçük amatör telsizci yoktu camiada...
çok şey öğrendim büyüklerimden... çok şey paylaştık.
ama ben bu 10 senede istanbul'da okudum, çalışmaya başladım ve 1 kere bile istanbul şubesinin yerine gidemedim. olmadı, zaman uymadı falan.
ama etkinliklerine katılmaya çalıştım. itfaiyede beraber eğitim aldık, bir iki tatbikatta bulundum o kadar.
lakin bu yeterli değildi benim için. eminim birçoğumuz için de böyle olmuştur.

bizler bu uğraşı bireysel olarak yapıyor olsak ta farkında olmadan paylaşım süreci bizim kendi gelişimimiz için en etkili unsur olmuştur.
paylaştıkça öğrenecek ve gelişeceğizdir.

ama bu karar gösteriyor ki bizler paylaşmayı bırakmışız bu koca şehrin büyüklüğünde, daha bencil olmuşuz trafikte, ekmek kuyruğunda vs...
kendi süreçlerimizin içinde kendi ellerimizle yükseltmemiz gereken bir oluşumun sürekliliğini sağlayamaz olmuşuz.
burada kast ettiğim şeyler bizim için geçerli, şubeyi yöneten ya da kapatanlar için değil, onlar ellerinden geleni yapmışlardır buna inancım sonsuz.

"birlik ve berberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde" diye bir laf vardır ya, hah işte bu lafın en doğru yeri burası...
amatör camia olarak, türk toplumu olarak birlik ve beraberliğe cidden ihtiyacımız var. bizler afet zamanlarında ailemizi bırakıp adeta koşarcasına gidiyoruz yardım etmeye ya, hah işte şimdi bunu kendimiz için yapmamız gerek.

hep eleştiriyoruz hep eleştiriyoruz gördüğümüz olumsuz şeyleri, cemiyetin/şubelerin yönetimlerine karşı...

peki neden eleştirirken biz bunu böyle yapalım var mısınız diye öncü olamıyoruz, rekabeti daha iyiye taşımak için yapmıyoruz?
camiamızdaki olumsuzlukları kendimiz temizlemiyoruz?
birbirimizi suçlamadan, süreçleri kişiselleştirmeden, daha iyisi için çabalamıyoruz?

ben bunu yapabilecek güçte olduğumuza inanıyorum.


saygılarımla.

İbrahim ÖCEL
eski TB1CMB - İbrahim Öcel İstanbul & Tekirdağ

Çevrimdışı TB2CMA

Ynt: trac istanbul şubesi
« Yanıtla #8 : 11 Ekim 2012, 21:21:26 »
Bu şubenin üyesi olmamama rağmen, sanırım bazı konuların açığa kavuşması ; gereksiz polemikleri, üzüntüleri , yersiz tereddütleri ortadan kaldıracaktır.

Bence olağan Genel Kurul tutanağında sanırım bazı detaylara inilmemiş, havada kalan ifadeler kullanılmış.

Mesela:
"ihraç kararı ile ilgili olarak Aziz ŞASA'nın ...tarihli önergesi genel kurul üyelerine okundu.

ihracı ile ilgili genel kurul değerlendirmesini yaptı, kapalı oylama sonucunda ondokuz(l9) kişi Aziz ŞASA'nın üyeliğinin sona erdirilmesi yönünde oy kullandı, dokuz (9) kişi olumsuz oy kullandı, üç (3) kişi çekimser oy kullandı."

Aziz Şasa, birinin ya da birilerinin ihracı ile ilgili önerge mi vermiştir? İçeriği nedir? Yoksa bu ifade "Aziz Şasa'ya ilişkin/hakkındaki ... tarihli önerge.." mi olacaktı?

TRAC Başkanı'nın üyeliği neden sona erdirilmiştir? Çok acil ve önemli bir sorun mu vardır?

Bir Arama / Kurtarma derneğine ait röle hakkındaki olumsuzluk konusundaki "aklama" , genel kurul üyelerince mi yapılır yoksa o dernek ile koordinasyon kurularak , onlar tarafından mı?

Normal koşullarda ; "Olağan Genel Kurul" toplantısının içeriği yalnızca bu maddelerle mi sınırlıdır? Başka sorun/öneri/görüş teatisi olmaz mı? Sanki aslında "olağandışı" koşullar hüküm sürüyor şeklinde intiba yaratmıyor mu?

Konu hakkında tabii ki açıklama yapılıp yapılmaması ilgili kişilerin inisiyatifinde. Yalnızca tereddüt ettiğim hususları belirttim.

Böyle büyük bir dernek şubesinin salt kişisel nedenlerden kapatılmamış olması dileğimle, saygılar sunarım.

Çevrimdışı TA2AD

Ynt: trac istanbul şubesi
« Yanıtla #9 : 12 Ekim 2012, 10:20:33 »
"dokuz (9) kişi olumsuz oy kullandı"
""yirmidört (24) kişinin olumlu kararı ile İstanbul TRAC şubesinin feshine karar verilmiştir."


Yukarıdaki yazılı ibare üzerine bir dostum beni arayarak " Bilgilendirmende yanlışlık var doğru rakam 9 değil 7 olacak "
diye beni uyardığında anladımki anlaşılmamaktayım , bakılıpta görülememekteyim .

Yukarıdaki renklendirilmiş deyimlere dikkat çekmekti aslında amaç , nasıl olurda demokratik bir oylamada verilen oylara olumlu yada olumsuz diye yakıştırma yapılır anlayamadığımı belirtmekti asıl gaye .

50 yıllık bir çınarın ilk şubesini fesetmeyi olumluluk olarak gören anlayışa dikkat çekmekti amaç .

Yerine daha TEMİZ ve yenisinin kurulduğunu görmek dileği ile ...
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA8A

Ynt: trac istanbul şubesi
« Yanıtla #10 : 12 Ekim 2012, 11:11:24 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Bu mesaj grubu bilgilendirme amacı ile başladı. Yeterince bilgilendiğimizi düşünüyorum. Farklı anlaşılmalara ve polemiklere yol açmamak için bu konuya yorum yazmamanızı ve mevcut yazılanlara cevap vermemenizi istirham edeceğim. Hiç bir mesajınızı silmek istemiyorum. Fakat zor durumda kalabiliyorum.

Sağlıcakla kalınız.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA8A

Ynt: trac istanbul şubesi
« Yanıtla #11 : 15 Ekim 2012, 10:01:43 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Yukarıdaki mesajımdan sonra yazılan, uygun olan ya da olmayan mesajları silmek zorunda kaldım. Bu konu ile ilgileniyorsanız ilgilileri ile doğrudan irtibat kurabilirsiniz.

73

Bilal Ekmekci, TA8A