Bilgiler için teşekkürler,
Zaten şu an GCU-935 anten couplere direkt bağlı longwire anten kullanıyorum,verimi gayet güzel,coupler balkonda yüksek bir noktada konumlu ve benden yüksekte olan karşı binanın çatısına uçlar izoleli olarak ortalama 21 m uzunlukta 6mm lik içi çoklu kablo olarak monteli.Dolayısıyla manualine uygun kullanıldı,tabi bahçedende iyi birde toprak hattı çektim.Bu haliyle bir seneye yakın kullanıyorum,
Çatıdaki balık oltasını ise ikinci bir yedek anten olarak yaptım,GCU-935 in uçları mandal sistemi olduğu için uçları değiştirerek kullanıyorum,
GCU-935 den vazgeçmem zor,gerçekten çok faydasını görüyorum.
Ancak montaj zorluğu ve apartman olması sebebiyle GCU-935 i (balık oltası anten için) bu hali ile kullanmak zorundayım,18 ve 21 mhz lerde balık oltası ile aldığım sonuçlar gerçekten inanılmaz.
18 ve 21 mhz için balık oltasını,7 ve 14 mhz için long wire ı uçları değiştirmek sureti ile kullanıma devam etmekteyim.
Hazır ayrıntıya girmişken bu cihazlarda cihaz ile coupler arasındaki RF çıkış kablosunuda RG -213 olarak değiştirince cihaz daha bir rahat çalıştı,eskiden rg58 kullanmaktaydım.
Cihaz içerisinden çıkış ayarlarını değiştirmek suretiyle frekansa göre 150-200 watta kadar çıkış alabilmekteyim.çıkışlar uzun CW QSO larda biraz ısınmaktaydı ve cw ton da hafif bir belverme olduğunu tespit ettim,
besleme katını revizyondan geçirdim,eski kapasiteleri yeniledim,besleme çıkışındaki darlington güç transistörü sorunlu çalışıyordu onuda elimde bulunan orijinal BUX 37 ile
değiştirdim,MJ-11016 da var elimde ama bu daha orijinal olduğu için bux-37 yi tercih ettim,bu haliyle güzel oldu.
Hem besleme hemde rf çıkış katına soğutucu üzerine birer fan yerleştirdim ve regüle ile 28 volt hattına bağladım,böylece cihaz açılınca fanlarda çalışmaya başlıyor.
Bu haliyle şu an gayet randımanlı bir şekilde kullanmaktayım.
Saygılarımla.