Gönderen Konu: Uydu kablosundaki HF TVI ı filtre etmek  (Okunma sayısı 157 defa)

Çevrimdışı TA2MES

Uydu kablosundaki HF TVI ı filtre etmek
« : 20 Ağustos 2012, 09:47:30 »
Başıma gelen bir  konuyu paylaşmakta yarar gördüm,20 daireli apartmanda oturan sadece bir  komşum,mutfakta bulunan 37 ekran  (uyduya bağlı)  tv sinden stand-bye da olsa bile Hf de yaptığım konuşmaların duyulduğunu  söyledi,gidip baktığımda,çeşitli denemelerden sonra uydu anten kablosunu uydudan ayırdığımda sesin de kesildiğini gördüm,ama dairede pekçok kişi uydu kullanıyordu hatta benim çanağım antenimin hemen yanındaydı ve en ufak bir etki almıyordu,kendi uydu cihazımı getirip denedim baktım yine karıştırma devam ediyor,o halde receiver kaynaklı değildi,bu kez 37 ekran televizyonumu getirip bağladım karıştırma sesleri kayboluverdi,ve tv leri değiş tokuş yaparak sorunu bir şekilde çözmüş olduk,demekki het tv aynı filtrasyon özelliği göstermiyor,yada bazı tv ler daha iyi filtrasyon özelliğine sahipti,ancak bu durum aklıma şuöyle bir soruyu getirdi : acaba uydu anten kablosuna bir HF frekansı topraklayan bir filtre uygulansa ve aynı sorunu yaşayan kimseler olduğunda hemen filtremizi  o kişinin anten kablosuna bağlasak.
Mutlaka böyle uygulamalar olabilir diye düşünmekteyim.
Saygılar.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA6FT

Ynt: Uydu kablosundaki HF TVI ı filtre etmek
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2012, 21:58:19 »
Merhabalar Mehmet bey öncelikle bayramınızı kutlar huzurlu bir bayram dilerim.Evet sizin probleminiz tv nizin tuner katı ile değilde ses frekans katı ile ilgili olduğu görüşüne vardım.Mehmet bey tv nizde kullanılan ses frekans katının girişi metal blandajlama yönünden biraz zayıf bırakılmış .dolayısıyla çevreden gelen herhangi bir elektromanyetik alandan çabuk etkileniyor.O da size denk gelmiş.Ama problemi çözmenize sevindim.selamlar iyi bayramlar 73...:)