Gönderen Konu: 439425 frekansında duyduğum role hk.  (Okunma sayısı 294 defa)

Çevrimdışı TA3CS

439425 frekansında duyduğum role hk.
« : 21 Ağustos 2012, 02:17:30 »
ayvalık çivarında merkez çatı antenimle rahat duyduğum genellikle izmir manisa aydın istasyonlarının konuştuğu 439425 frekansının shifti ve tonu nedir duyuyorum ama 88.5 ton ve eksi 7600 sihf le giremediğim role manisa mı yoksa izmir rolesimidir ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler iyi bayramlar

Çevrimdışı TA3OM

Ynt: 439425 frekansında duyduğum role hk.
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2012, 15:54:21 »
İsmail bey,
Duymuş olduğunuz röleye bahsettiğiniz şartlarda rahatlıkla giriş yapmanız gerekiyor, lütfen cihazınızın ayarlarını tekrar kontrol ediniz. Eğer ayarlarda sorun yok ise muhtemelen rölede bir problem vardır.
Turgay abininin söylediklerine artı info olarak bahsi geçen İzmir 439.200, Kuşadası 439.375  ve Söke 439.275 röleleri ile de  kroslu değil birbirlerine link ile bağlıdır.
Her biri normal röle gibi çalışmaktadır, kros bağlantı söz konusu değildir.
Trac İzmir şubesine ait bu röleler sayesinde bölgede amatör radyoya olan ilgi oldukça artmıştır.
Röleleri ayakta tutmak için oldukça özverili çalışmalarda bulunan Trac İzmir şubesine şahsım adına teşekkür ederim.
73

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2012, 17:48:38 »
Tekrar Merhabalar....

439.425  UHF rölesi İzmir Karaburun'da -7.60  shift ve 88.5 tonlu olarak hizmet vermekte olup;aynı zamanda İzmir 439.200, Kuşadası 439.375  ve Söke 439.275 röleleri ile de  linkli olarak çalışmaktadır..

Kaz dağlarından Bodrum'a kadar kullanılmaktadır..Bilgilerinize...

(TA3AMT..Mustafa düzeltme için teşekkürler.Acele yazdığımdan hatalar oluşmuş..Üstteki yazımı silip buraya aldım..Teşekkürler...)

Evet ayrıca emeği geçen arkadaşlara  ben de teşekkür ederim..Çok güzel bir imece ile  güzel bir yapılanma..ve uzakları yakın etmek...Tek kelime  BRAVO...

TA3ATA....M.TURGAY
Best regards
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA3CS

« Yanıtla #3 : 24 Ağustos 2012, 02:13:07 »
değerli arkadaşlarım Mustafa Tayiş ve M.Turgay Nalbant beyler vermiş olduğunuz yanıtlara  çok teşekkür ederim. Ben Ayvalık ile Burhaniye arasında sahilde yazlığımda tatil yapıyorum 439425 den ilgi ile yapılan QSO ları çok rahat duyuyor ve hiç pürüzsüz dinliyorum hem el çihazımdan hemde çatımda var olan diamont x50 benzeri izmir yapımı özmak antenle merkez çihazla aynı şekilde  duyuyorum ancak -7.60 shf ve 88.5 ton ayarlamama ragmen role ile bağlantı kuramıyorum o nedenle buraya yazma ihtiyaçı duydum ben net duyduğum bir roleya neden giremediğmi çözemedim ilginize çok teşekkür ediyorum saygılarımla

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #4 : 24 Ağustos 2012, 09:45:19 »
Sayın ismail  Hakkı bey;

Bulunduğunuz yer çok kapalı bir yer ise diyeceğim yoktur ,ancak sahilde oluğunuzu belirtiyorsunuz.İlginç bir durum..
Ayvalık, Altınoluk civarından el cihazı ile 1 watta bu röleye giren arkadaşlarımız var...Bence sorun anteninizde.. Dıamond X510 veya  yönlü bir antenle (yagi) ulaşabileceğiniz kanaatindeyim...

Kolay gelsin...

TA3ATA...M.TURGAY
Best Regards
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com