Gönderen Konu: Üniversiteye amatör istasyon kurulumu?  (Okunma sayısı 360 defa)

Çevrimdışı TA2OQ

Üniversiteye amatör istasyon kurulumu?
« : 27 Temmuz 2012, 14:56:06 »
Değerli amatör arkadaşlar, camiaya yön veren abilerim,
Bir üniversitenin Haberleşme Laboratuvarına tam donanımlı bir amatör radyo istasyonu kurmak ve çağrı işareti almak istiyoruz...Bunun için mevzuatı bilen ve bizi yönlendirebilecek olan var mıdır? Sormak istediğim, burada illa ki A sınıfı ehliyetli bir amatör olması gerekir mi? Yoksa tüzel olarak, yani bir dernek gibi, çağrı işareti alınabilir ve henüz amatör olmamış öğrencilere QSO yaptırılabilir mi? Cevaplar için teşekkür ederim..Saygılar...

Çevrimdışı TA3E

Ynt: Üniversiteye amatör istasyon kurulumu?
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2012, 15:46:49 »
Merhaba

Amatör telsizciliği tanıtacak her faliyetiniz için için sizi tebrik ederim .

Sorunuzun cevabına gelince
İşter dernek olsun , ister okul olarak kuracağınız istasyonda A sınıfı sorumlu amatör olmadan görüşme gerçekleştiremezsiniz.

BTK Özel telsiz sistemleri yönetmeliği;
i) Sorumlu Operatör: Amatör telsiz dernekleri, eğitim ve öğretim kurumları, acil durum ve afet haberleşmesinde görev alan kuruluşlar, izcilik kuruluşları ve araştırma kurumlarınca kurulan istasyonda yapılan çalışmalardan sorumlu olan amatör telsizciyi,

(13) A sınıfı belge sahibi amatör telsizcilere ait istasyonlarda, amatör telsiz dernekleri, eğitim ve öğretim kurumları, acil durum ve afet haberleşmesinde görev alan kuruluşlar, izcilik kuruluşları ve araştırma kurumlarında bulunan istasyonlarda, bir sorumlu operatörün hazır bulunması halinde; belge sahibi olmayan üçüncü şahısların, eğitim ve özendirilmesi amacıyla, amatör telsiz haberleşmesine katılmalarına izin verilir.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Belge ve sınav yönetmeliği;
Sorumlu Operatör: Organizasyonlar tarafından kurulan istasyondan sorumlu A sınıfı belgeye sahip amatör telsizciyi

Okul olarak başvuru yapıp başvuruya sorumlu A sınıfı operatör belgesini ekleyerek işaret alabilirsiniz .

Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #2 : 27 Temmuz 2012, 15:55:21 »
 konuyla ilgili bilgi için KEGM AMATÖR TELSİZCİLİK  birimi TEL: 02125809898  DAHİLİ   133 NURİ BODUR  BEYEFENDİYİ ARAYABİLİRSİNİZ. yukardaki açıklamalar ışığında derdinizi anlatırsanız yardımcı olurlar 73

TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
(S.A.F)
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA2OQ

« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2012, 10:36:57 »
Cevaplar için teşekkür ederim...İlk çıkış noktası olarak bu bilgiler ışığında hareket edeceğim..Ayrıca, işlemler tamamlandığında buradan duyuracağım..Saygılar.

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2012, 12:43:53 »
Merhaba

Biz Onsekiz Mart Üniversitesi olarak YM3XC işaretini geçen yıl aldık. Ben üniversitede kurulan "radyo topluluğu" akademik danışmanıyım. Topluluk tüzüğünde yer alan amatör telsizcilik faaliyetleri ile ilgili bölümünü işaret ederek, topluluğun bağlı bulunduğu sağlık, kültür ve spor daire başkanlığına bir dilekçe yazdım. Üniversite dilekçeme istinaden genel sekreterlik aracılığı ile KEGM ne başvurdu ve yaklaşık 15 gün sonra belgemiz geldi. Dilekçede sorumlu operatör olarak kendimi belirttim. Gelen belge üzerinde sorumlu operatörün çağrı işareti yazıyor. Bu önemli bunu atlamayın.
Daha fazla sormak istedikleriniz olursa,
baristuncel@comu.edu.tr mesaj gönderin, yardımcı olurum.
73....
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA4RA

« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2012, 06:49:17 »
Biz de Aydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Amatör Telsizcilik Kulübü adına YM4XA çağrı işaretini aldık. Eğitim kurumlarında kulüplerin açılması çok sevindirici. İhtiyaç halinde ben de yardımcı olmak isterim.

mail adresim: abayirli@yahoo.com
R. Arda BAYIRLI

AYDIN-MERKEZ
KM37VU
37° 50' 51'' K
27° 49' 16'' D
Eski çağrı işaretim TB4COL

Çevrimdışı TA4VA

« Yanıtla #6 : 02 Ağustos 2012, 21:42:48 »
Evet 18 Mart Üniversitesi Topluluk Akademik Danışmanı barış hocamla bu konuda mailleştik. Ki TA4ARB hocamla da sık sık görüşüyoruz eğer bir aksilik çıkmazsa Eylül aydında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Olararak "Radyo ve Radyo Amatörleri" Topluluğunu kuruyoruz...

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2012, 02:10:12 »
Öğrendiğim kadarıyla kayseri erciyes üniversitesinde de bir klüp kurulmuş. Bu anlamda ortak bir platform oluşturulabilir diye düşünüyorum. Sayının yavaş yavaş artması dileğiyle.

73...
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2012, 12:23:27 »
Biz de Bilkent Üniversitesi Amatör Radyo Kulübü için YM2XBU çağrı işaretini aldık. İstasyonda en az bir sorumlu operatör bulunması ve A sınıfı olması şart. Hatta sorumlu operatör olarak B sınıfı belge gönderdiğimde reddetmişlerdi. Daha sonra belgesi olmayan arkadaşlarınıza da kulüp çağrı işaretiyle qso yaptırabilirsiniz tabiki.

Sanırım sizde Ankara'dasınız. Konu hakkında görüşmek iserseniz veya soracaklarınız varsa özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #9 : 05 Ağustos 2012, 01:44:23 »
Yaklaşık 2 yıldan beri Gaziantep Üniversitesi Amatör Telsizcilik Topluluğu olarak YM8XA çağrı işareti tahsis edilmiş olup,Kulüp envanterinde ise
1 Adet : İcom 7000
1 Adet : Diamond X510
1 Adet : Diamond HF Vertikal CP-6 Anten
1 Adet : Bencher otomatik maniple
1 Adet : Orjinal İcom 13.8V 25A Power Supply
1 Adet : İcom AH-4 Otomatik Anten Tuner

bulunmaktadır.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418