Merhaba
Amatör telsizciliği tanıtacak her faliyetiniz için için sizi tebrik ederim .
Sorunuzun cevabına gelince
İşter dernek olsun , ister okul olarak kuracağınız istasyonda A sınıfı sorumlu amatör olmadan görüşme gerçekleştiremezsiniz.
BTK Özel telsiz sistemleri yönetmeliği;
i) Sorumlu Operatör: Amatör telsiz dernekleri, eğitim ve öğretim kurumları, acil durum ve afet haberleşmesinde görev alan kuruluşlar, izcilik kuruluşları ve araştırma kurumlarınca kurulan istasyonda yapılan çalışmalardan sorumlu olan amatör telsizciyi,
(13) A sınıfı belge sahibi amatör telsizcilere ait istasyonlarda, amatör telsiz dernekleri, eğitim ve öğretim kurumları, acil durum ve afet haberleşmesinde görev alan kuruluşlar, izcilik kuruluşları ve araştırma kurumlarında bulunan istasyonlarda, bir sorumlu operatörün hazır bulunması halinde; belge sahibi olmayan üçüncü şahısların, eğitim ve özendirilmesi amacıyla, amatör telsiz haberleşmesine katılmalarına izin verilir.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Belge ve sınav yönetmeliği;
Sorumlu Operatör: Organizasyonlar tarafından kurulan istasyondan sorumlu A sınıfı belgeye sahip amatör telsizciyi
Okul olarak başvuru yapıp başvuruya sorumlu A sınıfı operatör belgesini ekleyerek işaret alabilirsiniz .