Rebi bey ,
Değerli önerileriniz için teşekkür ederim .
Bahsettiğiniz 300V luk sekonderleri seri bağlama fikrini bir kaç yerde görmüştüm ve dikkatimi çekmişti lakin benim gördüklerimde beher 300Volt için ayrı birer trafo kullanıldığından yer israfı gibi gelmişti bana , sizin önerinizdeki tek gövde üzerine birden fazla sekonder fikri daha cazip , biraz komponent israfını görmezden gelirsek tabi .
Hali hazırda çalışan 80 li yıllarda imal ettiğim bir iki linear amplifier im mevcut lakin hacım olarak oldukca büyük olduklarından daha kompakt hale getirme çalışmaları yapmaktayım , zira şu anda kullandığım (daha önce yerel bir orta dalga vericinin beslemesinde hizmet veren ) RCA trafoyu değme delikanlının tek başına yerinden oynatması mümkünsüz :)
Hal böyle olunca ikamette gaspetmekte olduğum M2 yüzdesi çoğalıyor ve hane halkı tepkisinin mahcemallerinde tebessüm olarak vuku bulmadığı hepimizce malumumuzdur :)
İlk mesajımda bahsini ettiğim Kapton film asrın mucizesi hem cok ince ve elastik hemde öyle 3-5 KV a banamısın demiyor , daha önce kullandığım için tecrübe ile sabittir .
Bu arada atlamış olduğum ara uc fikrini hatırlattığınız için teşekkür ederim , zira düşük voltaj hem tune esnasında hemde CW ve RTTY tarzı modlarda çalışırken işime yarayacak .
Sonuç olarak internet üzerinde bulduğum bir Excel programla kendimde bir şeyler hesaplattırmaya çalıştım ekran çıktısını aşağıda paylaşıyorum .
Programı şu adresten indirmek mümkün
http://elektrikbilim.com/206-transformator-hesap-programi-excel.html Bu arada konu hakkındaki cehaletimden ötürü programın kullanmakta olduğu sabit değerlere hiç dokunmadım dolayısı ile yanlış yaptığım bir şey varmı bilmiyorum
Sizin ve konu hakkında deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorum .