Gönderen Konu: Amatör bandlar hassasiyetle monite edilmektedir.(Bilgilendirme amaçlı)  (Okunma sayısı 449 defa)

Çevrimdışı TA2MES

Amatör bandlarda yaptığımız hemen hemen bütün çalışmalar hatta CQ  çağrılarımız bile dakika dakika monite edilmekte.Dx clusterden farklı olarak "size özel" yaptığınız tüm çalışmalar kayıt altına alınmaktadır.
Dx Cluster  sadece dx çalışmalarda ön plana çıkarken burada hemen tüm çağrılarınız 15 dakikada bir sözkonusu linke eklenmektedir.
Örneğin değişik frekanslarda ve zamanlarda gece ve gündüz saatlerinde hatta sabaha karşı yapmış olduğum CW CQ çağrılarını ertesi gün aşağıdaki linkten.

http://www.reversebeacon.net
linkinden ayrıntıları ile izleyebilmekteyim,burada çağrı yaptığım gün,saat,dakika/çağrı frekansı hassas bilgisi hertz hassasiyetinde(14036.6 mhz gibi)/sinyal gücü db olarak/mors kodu hızı WPM olarak belirtilmektedir.
Çok denedim,çalışmalarımla ilgili şaşırtıcı derecede hassas bilgilere buradan ulaşabiliyorum.
Tabiri caiz ise "tık"dediğimizde dünyanın öbür ucundan sessiz sedasız kaydediliyoruz. :)

Tüm amatör arkadaşların bildiği ve hassas olduğuna inandığım bir konu olmakla birlikte yinelemekte fayda mütalaa etmek isterim ki;
Amatör frekanslarda hangi band ve modda olursa olsun gerek yurt içi gerekse yurtdışı olarak sanılanın üzerinde istasyon tarafından duyulmakta,izlenmekte diğer bir deyimle monite edilmekteyiz,bunların içinde "SWL" lerin yanında radyo amatörü olmayıp sadece dinleme yapan kişiler de mevcuttur (emin olunuz),
Yani yurtiçinde radyo amatörü olarak camiamızı,yurtdışındada ülkemizi temsil etmekteyiz,buda ister VHF/UHF ister HF bandlarda olsun gerek milli gerek ulusal anlamda bizlere ayrı bir sorumluluk yüklemektedir.

Amatör arkadaşlara faydalı olabilecek değişik bir bilgi olduğu için burada paylaşmayı düşündüm.
Keyifli bol QSO lar ve dx ler dilerim.
Saygılarımla.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA3D_SK

Erhan Bey,
Iyi Gunler.

CW de Skimmer denen olay uzun zamandir bir kac yil geriye dogru gider. Hatta yarismalarda bu verilerin SO (Tek operator) kulvarinda kullanilmasi yasaktir.

Ben genelde DX Watch' kullanirim bunun icin Ama anirim sadece CW de var belki diger data haberlesmelerinde. SSB de yok biliyorum. Belki yaniliyorum.

Dediginiz dogru... manipleye bastiginiz anda bu bilgiler kayit altina aliniyor.

Kolay gelsin,
selam ve sevgilerimle
Yasar GOCET
TA3D/VU

Çevrimdışı TA5MT

TA Callbook kaydı

Ümit Duran Geçili
    ADANA
  • OM/YL
  • BİN BİLSENDE BİR BİLENE DANIŞ.
o kadar yabancı kelime kulanmışsınızki birde anlamlarını yazsanız nekadar anlaşılır olacak herkes anlamıyorki türkcede olmayan bir yıgın kelime var burda

Çevrimdışı TA2AD

Ümit bey,

CQ, DX, CW, hertz, Db, Mors, WPM, SWL, VHF, UHF, HF, QSO, SSB, Maniple,

Bir radyo amatörü A sınıfı bir belgeyi hakedebilmek için yukarıdaki tüm kısaltmaların anlamını bilmek zorundadır,
sizde bir A sınıfı amatör belge sahibi olduğunuza göre bildiğinizi var sayıyorum

ve olsa olsa Yaşar beyin  yazısındaki Skimmer ve DX Watch  kelimelerine takılmışsınızdır diye varsayarak anlamlarını yazıyorum,

Skimmer : Bahsedilen konudaki anlamı  izleyip, dinleyip, listelemek 
DX Watch : http://www.dxwatch.com/ adresindeki sitenin kısaltılmış söylenişi
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA5MT

TA Callbook kaydı

Ümit Duran Geçili
    ADANA
  • OM/YL
  • BİN BİLSENDE BİR BİLENE DANIŞ.
iyi calışmalar kardeşim benim

Çevrimdışı TA2AD