Gönderen Konu: Wouxun KG-UVD1 ye versiyon atmak  (Okunma sayısı 332 defa)

Çevrimdışı TB3FC

Wouxun KG-UVD1 ye versiyon atmak
« : 14 Temmuz 2012, 17:09:03 »
Öncelikle Merhabalar,
Sahibi olduğum bir adet Wouxun KG-UVD1 cihaz var, cihazım frekans aralığı genişletilerek KG-UVD1P olmuş durumda, ancak sorum şu ki herhangi bir kanal kaydetmek istediğimde Step ve Ton ayarını manuel olarak yapıp kaydediyorum, daha sonra başka step ve ton değerine ait frekansı girip bunu da 2. kanala kaydediyorum fakat cihaz en son kaydettiğim step ve tonları hafızasında tutuyor yani kaydederken frekansa ait step ve ton bilgilerini kaydetmiyor. Sadece frekansı kaydediyor. Yaptığım araştırmalarda bu sorun KG-UDV6 da görülmüyormuş ve birkaç kişi elindeki UDV1 cihaza UDV6 yazılımı yükleyerek sorunu çözmüşler. Bu mümkün müdür? mümkünse nasıl yapılır? son olarak ben programlamayı manuel olarak yapıyorum, bilgisayardan programlarsam yine de bu sorun devam eder mi ?
Saygı ve Sevgilerimle.
Bir keskin kalem, bir kırık gözlük, yürekli yiğitlere hatıran olsun...

Çevrimdışı TB1BTJ

Ynt: Wouxun KG-UVD1 ye versiyon atmak
« Yanıtla #1 : 14 Temmuz 2012, 21:28:20 »
pek tavsiye edilmiyor sanırım uyumlu da değil  kg uvd1 cihaza kg uvd6 programı 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TB3FC

« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2012, 12:03:26 »
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Jan bey, peki bu sorunun bir çözümü var mıdır ?

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #3 : 15 Temmuz 2012, 23:31:23 »
cihazı kendi üzerinden programlamak biraz karışık mümkünse kablo ile bilgisayara bağlayın gerekli programı
http://www.wouxun.com dan indirirsiniz program çok kolay 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA3CB

« Yanıtla #4 : 15 Temmuz 2012, 23:41:29 »
Kendi programından başkasında (örneğin UVD1P programı)uymuş gibi görünüyor,ama tam uymuyor sorun çıkarıyor.Mutlaka UVD1 programı kullanın.

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #5 : 16 Temmuz 2012, 12:02:37 »
uvd6 yı yüklerseniz cihaz hurdaya çıktığı yönünde bilgiler de var yapmadan düşünmek gerekli 3CB nin dediği doğru bu anlamada dinlemekte fayda var
 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA5ARF

« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2012, 21:52:34 »
Kendi programını bilgisayardan frekansları girerek attığınızda sorun kalmaz.  Manuel frekans bilgilerini girdiğinizde en son kayıt geçerli oluyor. Bilgisayardan usb kablo ile girin. Kolay gelsin.

Çevrimdışı TB3FC

« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2012, 20:02:58 »
USB kablo internette ya da izmir de nerde satılmaktadır ve wouxun kendi sitesinden programı indiremiyorum malesef.. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.

Çevrimdışı TA0E

« Yanıtla #8 : 21 Temmuz 2012, 02:30:19 »
ilk girilen frekans kayıt edildikten sonra aynı kanala 2 frekans girdiginiz zaman ayrık frekans meydana gelir ilkini alma ikinci girilen ise gonderme olur

bunu uhf - vhf caprazlama gorusmede kullanabilirsiniz zaten cihazda crossband denilen olay bu yani cihaz uhf de dinler mandala basınca vhf den gönderme veya tersini yerine getirir

Çevrimdışı TB3FC

« Yanıtla #9 : 23 Temmuz 2012, 19:11:57 »
yani anladığım kadarıyla aynı kanala önce gönderme frekansını sonra da alma frekansını mı kayıt edicem üst üste ? Yada tam tersi fark etmez, peki ton ayarını nasıl yapıcam yani 1. kanalda göndermesi 431.600 alması 439.200 ve tonu 88.5 olan bi kayıt gerçekleştirdim, 2. kanala geldim önce 431.650 gönderme, 439.250 alma frekansını girdim diyelim tonu da 94.8;
Şimdi ben ikinci kanala kayıt yapmak için cihazın tonunu 94.8 e çektiğim zaman 1. kanalda kayıtlı frekanstan da 94.8 ton ile gönderecek cihazım bunun önüne geçmek mümkün mü ?