Gönderen Konu: AMATÖR TELSİZ HABERLEŞEMESİNDE ÇAĞRI İŞARTİ KULLANMI HAKKINDA  (Okunma sayısı 495 defa)

Çevrimdışı TA8ASY

SAYIN SÜLEYMAN YILDIRIM

İlgi: 13.07.2012 tarih ve 66326 sayılı internet başvurunuz.

Ulaştırma Bakanlığı Bilgi edinme sitesinden alınan ilgi başvurunuz incelenmiş olup; “sayın yetkili bizler amatör telsizciyiz bizler röle frekanslarında birbirimizi çağırırken ta8asy olarak mı yoksa 8asy olarak mı çağıracağız yani ön ek orta ve son ekler tamamı kullanmak zorunda mıyız? Ve ya sadece 8asy ülke kodunu söylemeden de olur mu? saygılarımla” diye sorulmaktadır.

İlgi başvurunuz incelenmiş olup, Röle yada normal görüşmelerde Amatör Telsizcilerin çağrı kodlarının tamamını belirterek görüşme yapmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize rica ederim.

Mehmet ÇOLAK

Ünite Müdürü

süleyman yıldırım
ta8asy@hotmail.com

Çevrimdışı TA8A

Kıymetli Arkadaşlar,

Yukarıdaki bilgi edinme yazısına verilen cevaplar tartışma aşamasına geldiği için tamamını silmek zorunda kaldım. Aşağıdaki BİTLİK kuralını tekrar hatırlatmak istiyorum.

"2- Tartışma başlatacak cümleler içeren, kişi ve gurupları rencide eden, resmi kurumları yargılayan ilan bırakmayalım. Tekrar ediyorum, BİTLİK bir sosyal tartışma sitesi (forum) değildir. Tartışmalarınız için, e-mail, telefon, özel mesaj gibi seçenekleri kullanabilirsiniz."

Ayrıca, kişi ya da gruplar arası sorunlarda birbirleriyle iletişim kurmak yerine BİTLİK'i kullanarak bu iletişimin sağlanması beni rahatsız etmektedir. Bu konunun kendi mecrasında sonuçlanması gerekir. Bu konuyu devam ettirecek mesajlar da silinecektir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

73

Bilal Ekmekci, TA8A