Gönderen Konu: YAESU VX-7 Y CİHAZA RESET ATTIM. ACİL YARDIM  (Okunma sayısı 275 defa)

Çevrimdışı TA6ALI

YAESU VX-7 Y CİHAZA RESET ATTIM. ACİL YARDIM
« : 22 Haziran 2012, 11:55:55 »
CİHAZA RESET ATTIM. GÖNDERİM YAPIYOR FAKAT DUYAMIYORUM.  RADYOYU DİNLİYPORUM TV BANDINDA KANALLARI BULUP DUYUYORUM FAKAT UHF VHF DE BİŞEY DUYAMIYORUM. ACABA MENÜDEN Mİ BİR  AYAR YAPMALIYIM YADA SİZCE NE OLABİLİR.  ÇÖZÜM ARIYORUM. ta6ali   QTH Çankırı aksakal92@gmail.com

Çevrimdışı TA6AUG

Ynt: YAESU VX-7 Y CİHAZA RESET ATTIM. ACİL YARDIM
« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2012, 12:08:05 »
ali bey merhaba
öncelikle cihazın sql ayarını 5  civarına indirin
sonra rx mode yi outo yapın
saygılar
73
uğur gür
ta6aug@hotmail.com
tel:0 537 840 90 19
ÇORUM

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2012, 19:18:05 »
Merhaba Ali.Chazına reset atmışın VX-7 VHF 144-146 ve UHF 430-440 arası RX ve TX yapıyor mu? ...... de TA3IW

Çevrimdışı TA6ALI

« Yanıtla #3 : 23 Haziran 2012, 10:38:34 »
abi yapmıyor.   diğer bantlarda dinliyorum radyoyuda dinliyorum ama uhf ve vhf de tık yok

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #4 : 23 Haziran 2012, 12:19:40 »
1. Menü resetimi attınız? yoksa ALL resetmi attınız?
2. Resetten önce modifikasyon yapmışmıydınız?
3. fonksiyon tuşuna ( monF) bastığınızda ekranda aktif oluyormu? yani monF tuşu ardından 0 (sıfır) tuşuna basınca ayarlar menüsüne ulaşabiliyormusunuz? yoksa resetten dolayı fonksiyon tuşu ptt tuşunun altındaki moni tuşuna kaydımı?
4. Menü ayarlarına girebiliyorsanız Basic Setup :1 den SQL NFM yi kontrol edin 1 seviyesine indirin.
5. Yine Basic Setup :4  den RX MODE 'u AUTO yani otomatik yapın.

Ali bey yukarıda söylediklerimi bir kontrol edin yine olmazsa yanıt yazın bakalım.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA6ALI

« Yanıtla #5 : 25 Haziran 2012, 00:34:26 »
hocam menüye uşlaşabiliyorum.  Monf+set yaparak giriyorum... sql nfm ve vfm diye iki menü var ikisinide 5 yaptım genede duyamadım. 1 e daha şimdi indirdim takip ediyorum...  birde menüde SQL TYPE  diye bir menü var altında  DCS - TON SQL - TON- OFF diye 4 ayrı seçenek var. acaba burası ne olacak?   ayrı ayrı hepsini denemedim.  cihazı bozacak  yada bir yerini yakacak bişey yapmadım. daha yeni aldım zaten..  kullanma klavuzunu adım adım okurken resetleyi gördüm  deneyeyim derken oldu..  yani problem tamamen menunun ayarında..   şimdiden teşekkürler. TA6ALİ QTH ÇANKIRI 73

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #6 : 25 Haziran 2012, 06:55:50 »
Ali bey SQL NFM ve SQL WFM  dar band ve geniş band susturma eşik seviye ayarıdır. Siz orayı 5 yaparsanız susturmayı açmış olursunuz orası 1 de kalsın.
  SQL TYP Ton kodlayıcısını ve ton çözücüsünü aktif etmeye yarar sizin sorun oradan kaynaklanmaz, OFF yapın ve bu ayarları girince kaydedip çıkmak için PTT tuşuna anlık olarak basarak çıkın.
Bu ayar ile dinleyin yine sıkıntı var ise menü reseti atın. Reset için cihazı kapatın,
BAND- VM- MONF tuşunun üçüne aynı anda bastığınız anda cihazı açın ve PTT tuşuna anlık basın böylelikle menü ayarlarınız varsayılan değerlere dönmüş olur. Birde öyle deneyin yine duymazsanız problem menüde değildir.
 Bu arada türkçe kullanma klavuzunuz yok ise mail adresinizi yazın göndereyim.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA6ALI

« Yanıtla #7 : 25 Haziran 2012, 08:26:14 »
hocam şunu farkettim.. gece dediklerinizi yaptım sql 1 yaptım    strobe lambası yanmaya başladı.. ara ara  çağrı geliyomuş gibi yandı söndü ama ses yoktu. kapatıp yattım sabah açtım.. rx mode auto idi  n-fm olmuş onu tekrar auto ya geçiremedimm. 

Çevrimdışı TA6ALI

« Yanıtla #8 : 26 Haziran 2012, 08:19:46 »
konuyu çözdüm. herşey normal herkese teşekkür..

Çevrimdışı TA3TK

« Yanıtla #9 : 26 Haziran 2012, 08:51:00 »
 Gunlerdır merak ile takip ediyoruz konuyu. konuyu cozdunuz hersey normal. peki çözümüde paylaşsanız. belki birgün birinin işine yarar...
Ergün BİLGİN
Tel:05057139076
msn-mail: bilgin.67@hotmail.com
Locator: KM38ML
İZMİR
73

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #10 : 04 Temmuz 2012, 13:05:29 »
Çözemediğimiz sorunları burada paylaşarak çözüm aramak tabiki çok doğal ancak burasının aynı zamanda bir paylaşım platformu olduğunu göz ardı etmemeli,çözüm bulunduğunda izlenen yolun ve nihai çözümün yine burada paylaşılması gerektiği konusunda daha duyarlı olmalıyız diye düşünüyorum.Saygılar.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA6ALI

« Yanıtla #11 : 06 Temmuz 2012, 11:51:32 »
Hocam internet ortamım yoktu kusura bakmayın..   cihaza 2 türlü reset atılıyor ilki basit reset kişisel ayarlarınızı siliyor bu işe yaramamıştı.  birde 4 + mon +wm +band tuşları basılı tutularak atılan reset var. bunda sanırım komple programını yeniden yüklüyor..  galiba epromundaki ham yazılımı yeniden çalıştırıyor.  bunu yaptım cihaz 10 dk sonra açıldı. ve sorun çözüldü. ilk resette  siz basar basmaz açılıyor ama full resette 10 dk gibi bir sğre sonra açıldı.. sitelerde  dolaşan kullanma klavuzunda  bulamadım youtube de bir videodan izleyerek yaptım.. Saygılar QTH Çankırı  TA6ALİ   73s