Gönderen Konu: SAHTE DİAMOND ANTENLERE DİKKAT  (Okunma sayısı 578 defa)

Çevrimdışı TA0B

SAHTE DİAMOND ANTENLERE DİKKAT
« : 21 Haziran 2012, 15:42:54 »
Değerli Amatör Arkadaşlar iyi günler,

Bir çoğunuzun bildiği gibi, 28 yıldan beri Telsiz imalat, ithalat, ihracat, satış ve servis hizmetleriyle iştigal etmekteyim.

2000 yılından kurulan "Mobilcom Haberleşme" firmasının da sahibi olarak ticari faaliyetimi
sürdürmekte ve bir çok anten firmasının da T.C Yetkili distribütörlüğünü yapmaktayım. Bu distribütörlüklerin arasında, Japon  "Diamond Antenna Corp." firmasının ürünleri başı çekmektedir. Ne yazıktır ki Resmi ithal ürünlerimizin yanında, piyasaya birçok kaçak ürün girmekte ve çeşitli forum ve sitelerde bunlar serbestçe satılmakta ve amatörler tarafından da ucuzluğu göz önüne alınarak satın alınmaktadır.

Dikkatinizi çekmek istediğim diğer bir önemli konu ise, piyasada "Diamond" anten adı altında, orijinal ürünlere tıpatıp benzeyen ve aynı model no ve ambalaj ile Çin'den ithal edilen ve "Mobilcom" web sitesinde  listelen ürün fiyatlarının %50 altında bu sahte ürünler satılmaktadır.

Firmamızın yaptığı araştırma sonucu Çin'deki üreticiye ulaşılmış, nümuneler alınmış ve işbirliği içerisinde olduğumuz başka bir yabancı firmaya nümuneler gönderilerek testlere başlanmıştır.

İlk tespitlere göre ve yapılan fiziki ve teknik ölçümlerde, söz konusu sahte antenlerde kullanılan malzemelerin son derece düşük kaliteli olduğu, sabit antenlerin Fiberlerinin kırılgan ve rüzgara dirençli olmadığı, SWR oranlarının da amatör bandlarda uygunsuz olduğu tespit edilmiştir. Cop antenlerde ise hurdadan dönüşümlü 2.sınıf plastik kullanıldığı, konnektörlerin zayıf malzemeden imal ve SWR oranlarının da uygun olmadığı tespitine varılmıştır.

Sizlere en kaliteli malzemeleri, yıllardır en uygun şartlarda satmaya çalışan firmamın ürünlerine her zaman güvenebileceğinizi bir kez daha hatırlatır, daha ekonomik fakat yüksek randımanlı Sabit anten isteyenler için ise "Taiwan"'da özel olarak ürettirdiğimiz "Mobilcom" marka VHF, UHF ve Dual Band antenleri tavsiye eder, saygılarımı sunarım. 73
Hayri Levi

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: SAHTE DİAMOND ANTENLERE DİKKAT
« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2012, 10:54:03 »
Bazı arkadaşlar diamond x 510 antenlerinin swr sini 1.5 - 1.7 lerden aşağı düşüremediklerini söylüyorlar. Ben mobilcomdan aldığım anteni analizörle kontrol ediyorum 1.1 -1.2 swr görüyorum. Bu aradaki uyuşmazlığı bende orjinal anten olmayabilir diye yorumluyorum. Hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederim size Hayri bey. Şahsen ben sizden aldığım tüm ürünlerden memnun kaldım. Sipariş verdiğim ürün ertesi gün elime geçiyor. İyi çalışmalar. 
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2LG

« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2012, 22:50:59 »
Hayri bey,

Orijinal  ve Sahte antenleri birbirlerinden nasıl ayırt edebiliriz?

görsel olarak ne gibi farklılıklar var? 
bu konuda detaylı bilgi verebilirseniz. Amatör arkadaşlarımıza daha yararlı olur kanatindeyim.

73

Halil AYYILDIZ
TA2LG

Çevrimdışı TA0B

« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2012, 19:59:43 »
Merhaba,

Farklılıklar net bir şekilde şöyle anlaşılabilir.
1- Fiyat farkı; Genelde %30-50 arası fiyat farkı olur,
2- Ambalajın üst arka tarafında (sarı naylon torbanın üzerindeki çıt çıtın arkasında) genelde üretim kodu etiketi ve bazı
    modellerde de barkod etiketi olur,
3- Monoband antenlerin içerisinde muhakkak frekans kesim tablosu bulunur,
4- Fiziki muayene ile antenlerde kullanılan malzemelerin kalitesinden belli olur,
5- SWR genelde limitler dışında olur.

En iyisi bu tür ürünleri direkt distribütöründen veya onların Bayilerinden alınız.
Firmamızdan ürün alanlar zaten "Diamond Antenna Corp." un Yetkili ithalatçısı ve Distribütörü olduğumuz bilirler ve güvenle ürün alırlar.  Hatta antenlerini kazaen kıranlar, "Diamond" marka antenlerin her modeli için anten parçası veya aksamı sipariş edebilirler.
Saygılarımla
Hayri Levi

Çevrimdışı TA2PI

« Yanıtla #4 : 26 Haziran 2012, 23:59:44 »
Çin piyasaya girdi gireli bircok sektörde güçlendi.Dolayısı ile  radyo amatörlüğü  alanında da  hızla  yayılması normaldır.Faydası  olmuştur zararı olmamıştır.Ne kadar  tenkit ederseniz edin  (faydası  ile zararı ile ) Bu sayade  bir cok amatör havaya çıkmış Tx yapmış yada Rx  durumunda kalmıştır.
Elbetteki  kaliteli 1.sınıf  malzemeyi  kim  kullanmak istemez ki.? Amma  velakin  Türkiye  fiyat  tablasına baktığımızda  maalesef gramla  balık alınabiliyor..Bu durumun  dünya  piyasasına  göre düzeltilmesi elbetteki  umudumuz olur.ki Ülkemizde alış veriş  yapalım..
Umarım  bu fahiş  fiyat aralığı  ülkeler arasında  yapılabilecek  protokollerle  düzelebilir ..

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #5 : 21 Temmuz 2012, 14:26:40 »
haklısın radyo amatörlüğü pahalı bir hobi selamlar

Çevrimdışı TA2AZI

« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2012, 12:43:10 »