Sayın Osman Hızal bey
Bahsettiğimiz kit Zaman Zaman Ankara Ostim hurdalığina geliyor. Tabii kit olarak gelmiyor cihaz olarak geliyor. Yetişen, arabası olan, yani götürebilme imkanı olan cihaz olarak alabilir. Ben ise sürümden iki ay sonra gittim, hurdacının biri cihazları parçalamış, bahsi geçen çıkışların aliminyum soğutucularını sökmüş, plaket olarak çıkışlar duruyordu. Satıcı bana dedi ki şimdi alacağını al, yarın bunlar sökülecek. Transistörler öyle geniş ve sıkı yerleştirilmişler ki , oranın işçileri transistöre zarar vermeden bunları nasıl sökebilir.? Öyle plaketler gördüm ki, zorlama sonucu çıkış transistörlerinin kendi özel soğutucu kısmı kopup uçmuş gitmiş.
Lineer soğutucu 500 gr ile bir kilo olabilir. Plaket 23cm --5.5cm. Canım sağ olursa plaketin fotoğrafını koyabilirim.
Cihazı bizim resmi kurluşlarımızdan biri kullanıyor. Belki birden fazlası kullanıyor olabibir. Bu durumu Ostime yakın olan Ankaralı amatörler daha iyi bilirler.
Hurda cihazlarların ilk açılışı önemli, hurda severler o günü gözlüyor, sababahtan hurdalıkta açılışı bekliyorlar. İlk sergilenme önemli. Zenginlik ve çeşit bolluluğu var. Millet ölçü aletleri, çıkışları..seçip seçip torbalarına dolduruyorlar. O gün biri sizin elinizdekine "verin neymiş bir bakayım derse" sakın vermeyin. Onu hemen alıp kendi torbasına koyar ve bir daha yüzünüze bile bakmaz...
73 Hüsnü Köktürk