Ana Sayfa > Neler, neler yapmışlar! ***

basit 4:1 balun

<< < (8/8)

TA1MD:
http://www.jpole-antenna.com/2012/07/03/why-build-antennas-out-of-copper-and-not-aluminum-or-stainless-steel/

Özetle: Mecbur değilseniz, çelik kullanmayın.

TA3EP:
Tekrar merhaba.

Bu başlık açılalı aşağı yukarı bir yıl olmuş. Çatıya anten kuramayan birisi olarak balkonuma uzun tel anten taktım ve 25 değişik ülke ile QSO yaparak eDX ödülü kazandım. Balkondaki dandik antenimi kullanarak, 100W SSB güçle, Brezilya, Japonya ve Kanada ile konuştum. Balkon anteni fikrini ben icad etmedim, beni yanına alarak her şeyi gösterip öğreten bir ustam da yok. Ama önce TRAC dergileri vardı, şimdi de siz Bitlik'teki dostlarım varsınız. İçimdeki amatörlük ateşini yakan Bitlik'teki yazışmalardan birisi de buydu. İşte amatörlük bu, karşılık beklemeden bildiği şeyleri paylaşıvermek. Parayla pulla ölçülemeyecek kadar değerli bir şey bu. İyi ki varsınız. Bilgilerini bizimle paylaşan tüm amatör arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Lütfen size çok basit gelen bilgileri bile paylaşmaya devam ediniz. Biliniz ki her bir minik bilgi kıvılcımı dahi, mutlaka bir yerlerde birilerinin yolunu aydınlatıyor.

73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git