Ana Sayfa > Neler, neler yapmışlar! ***

basit 4:1 balun

(1/8) > >>

TA2MES:
Adam bir küçük plastik boru,plastik ilaç kutusu ve biraz kablo ile bakın nasıl hava nüveli 4:1 balun yapmış

http://youtu.be/7lYY7nkKrWo

TA4SO:
Erhan Bey merhabalar,

Ben bir kaç tane benzerleri yaptım ama toroid kullananlar gibi değil, verim alamadım, selamlar 73...

TA2MES:
Şadan bey tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim,bende bugün radyodan söktüğüm silindirik ferrit üzerine 4:1 balun yaptım sargı kablosu  olarak içi tekli telefon teli kullandım şimdilik fena görünmüyor,delta loop yapmaktayın,dikey montaj yapacağım,yan apartmanla kendi oturduğum apartmanının çatıları arasına gerip aşağı doğru düşey istikamette birleştirmeyi planlamaktayım.yerim buna müsait,krokideki şekilde olacak.

TA3D_SK:
Degerli amator arkadasim...
Kolay gelsin..
eger bunu yapabilirsen ve hic kimseye enterferans yaratmazsan..
ne kadar buyuk bir is yaptiginin lutfen farkinda ol...
kolay gelsin...
yasar gocet
TA3D/ VU

TA2MES:
Yaşar bey merhaba.
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim,ancak açıklamanızda sanki biraz tereddüt sezmiş gibiyim :)
yinede bir denemekte zarar olmaz diye düşünüyorum,apartmanlar arasında işimiz malesef çok zor,çatıda bir balık oltası,balkondan karşı balkonada bir longwire ım var ancak amatör arkadaşların tecrübelerinden edindiğim intiba delta loop un yeri bir başka gibi görünüyor,tabiki ilk sinyal raporunu komşular vermez ise :))

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git