Ana Sayfa > Neler, neler yapmışlar! ***

Wonder whip (mucize kamçı) anten

<< < (4/5) > >>

TA8A:
Ahmet Mete Bey,

Antenin şasesinden balkondan aşağıya çalıştığınız banda göre çeyrek dalga uzunluğunda bir kablo sarkıtabilirseniz iyi olacaktır. 7 MHz için 10 metre, 14 için 5 metre gibi.

İyi çalışmalar diliyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA3EP:
Engin bey,

Maalesef hatalıyım, evet, bu geçici istasyonda toprak işini tamamen boşverdim. Toprağın önemini biliyorum, ama hızlı gelişen olayların heyecanı ile o anda aklıma gelmedi. Ev eski idi, prizleri toprak hatsız 2 uçlu tipten idi. Ama elimin altında hem balkon demirleri, hem eski tip çelik kalorifer boruları, hem de çelik su boruları vardı ve benim aklıma bunların bir tanesinden bir toprak hattı çekmek gelmedi. Ayrıca hem qrp çalışmam, hem de o kadar para verilip alınmış ecnebi antenin her şekilde çalışacağına olan güvenme duygusu (!) yüzünden toprağı ihmal ettim. Muhtemelen bu yüzden de sadece SWL olarak kaldım. Emin olun, bir daha olmaz :)

Bilal bey,

Yine her zaman yaptığınız gibi, çok önemli bir tüyoyu, çok basit ve anlaşılır bir şekilde vermişsiniz, çok teşekkür ederim. Sanırım sizin bahsettiğiniz bu tel bir nevi "sanal toprak" vazifesi görecek, tıpkı ground-plane antenlerdeki yatay uzantıların yaptığı işi yapacak. Ecnebi kaynaklarda bu tele "counterpoise" diyorlar. Yazınızı okuduktan sonra, bu konuda kendimce bir aparat ayarladım, bnc'den iki adet rca jak çıkışı veren bir dönüştürücü buldum. Miracle'nin çıkış ucuna bunu takıp, bir tarafını anten, öbür tarafını sanal toprak yapacağım.

TA2N:
Düşüncenizi  Tekrar kontrol edin. Resimlerde gördüğüm kadarıyla
BNC ye taktığınız RCA parçanın iki ucu kısa devre.
Yani anteni toprağa direk bağlamış oluyorsunuz.
selamlar,
nursun

TA3EP:
Nursun bey, aslında rca ların sadece orta uçlarını kullanacaktım, böylece sizin bahsettiğiniz sakınca olmayacaktı, ama şimdi baktım da, işi boşuna uzatmışım, bnc to rca dönüştürücü aparata bir tane rca fiş taksam, bunun da yan ucunu toprak, orta ucunu canlı hat yapsam, benim iş hallolacak :)

Uyarınız için çok teşekkür ederim.

TA2N:
Ahmet bey,
zaten orta uçları kısa devre, siz doğru yolu bulmuşsunuz,Başarılar diliyorum.
nursun

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git