Ana Sayfa > Neler, neler yapmışlar! ***

Wonder whip (mucize kamçı) anten

<< < (3/5) > >>

TA3EP:
Bu arada dayanma gücü konusunda bir eksik bilgilendirme olmuş: Katalogunda yazdığına göre, A.M. veya F.M. gibi sürekli çıkış olan modlarda dayanma gücü 10 W. iken, SSB de dayanma gücü 25 W (PEP) imiş. Dediğim gibi, yine de sınırları zorlamamak lazım.

TA3EP:
Miracle anten ile ilk maceram: 4. kat bir apartman dairesinde oturan ve balkonu Avrupa'ya bakan bir tanıdığın balkonuna cihazları kurdum: FT 857 D (10 W çıkışa ayarlı olarak) + miracle anten. Dinlemesi gerçekten harika, 40 ve 20m bantları cıvıl cıvıldı. Ancak ne 7092 deki Türk istasyonlara, ne de 14.200 lerdeki ecnebilere sesimi duyuramadım. Bu durumdaki en büyük etkenin benim tecrübesizliğim olduğunu düşünüyorum, anten çıkışında bir zafiyet olsa da bir yerlere sesimi duyuramamak belki de uygun zamanda devreye girmeyi bilmediğim içindir. Hele 14.202 de bir İtalyan YL vardı, hanımefendinin başında müthiş bir pile-up oluştu. Her kontaktan sonra QRZ? diyerek sıradakileri kabul ediyordu, 4-5 saat sonra baktığımda bu furya hala daha devam ediyordu :) Kendisi herhalde bir gecede binlerce kontakt yapmıştır. 5+9 gelen istasyonlar yanında, benim sesim sanırım sivrisinek vızıltısı gibi gitmiştir, ne kadar bağırsam da beni duymadı :)

TA3IW:
Merhaba Ahmet Mete .İtalyan istasyonu Hanım efendiye sesinizi duramamanız tabi ki biraz üzücü olmuş sizin için,fakat o işin kolay yolu var / QRP diye seslene bilirdiniz tabi chazınızı 10 wat konumda iken,yaşadığım olayı sizlere aktarıyorum,son zamanlarda genelde Yaesu FT-817 ile 2,5 wat ile QRP çalışıyorum,Japon istasyonu pile-up da EA,DL,İZ,F,PA  istasyonlarını nerdeyse +30dB gibi duyuyordum arada boşluk buldum ve cağrımı yaptım,tabi / QRP olarak,sonuç RS 48 olarak beni duydu Hiin Hiii ,benim alışkanlığımdır QRP ve QRO çalışırr iken en fazla 3 ve ya 4 defa karşı istasyona çağrı yaparım duayan cevap veriyor duymayan cevap vermiyor,umarım zaman içersinde siz de kimi incelikleri kendiniz keşf edersiniz, bol DX'ler dilerim...... 73! de TA3İW

TA3EP:
Tüyolar için teşekkürler, hepsini hafızama yazdım ;) Zaman içinde yavaş yavaş öğreneceğiz işte...

TA2BU:

Ahmet bey,

Balkondan çalışırken, balkon korkuluk demirine (veya benzeri) bir şase hattı çektiniz mi?

73

Engin
ta2bu

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git