Gönderen Konu: Anten tavsiyesi lazım...  (Okunma sayısı 830 defa)

Çevrimdışı TA2AHI

Ynt: Anten tavsiyesi lazım...
« Yanıtla #20 : 29 Mart 2012, 23:30:52 »
Ahmet bey merhabalar,
Bende vertikal hf antencilerdenim .Kısa bir zaman önce diamond kv-5 aldım.5 band olmasına ragmen 50mhz dahil  icom 7000+icom ps-125+LDG Z-11 pro2  üçlüsü ile gayet uyumlu çalışabiliyor.Çok ta memnunum .Ustalarımız daha iyi bilir ama karşılaştırma ve karar listenize ekleyin derim.73TA2AHI

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #21 : 29 Mart 2012, 23:47:14 »
Tüm infolara çok çok teşekkürler...
Çok güzel bilgiler...

TA3ATA...M.TURGAY
Best Regards
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA3TK

« Yanıtla #22 : 30 Mart 2012, 10:39:47 »
bende boyle bır proje yapmıstım ve 2 senedır balkonda oldukca saglıklı bır bıçımde kullanıyorum
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,16290.msg39369.html#msg39369
Ergün BİLGİN
Tel:05057139076
msn-mail: bilgin.67@hotmail.com
Locator: KM38ML
İZMİR
73

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #23 : 02 Nisan 2012, 08:46:48 »
Ahmet bey yukarıda Ah-4 tunerin icom cihazlara uygun bir tuner olduğunu kenwood cihazlarla çalışmayacağından bahsetmişsiniz. Yanılıyorsunuz AH-4 düşünüyorsanız size aşağıda şemsasını verdiğim bağlantıyı yapın. Tunerin RF kablosunu cihazınıza girin (kenwood ,yaesu,icom farketmez hf olsun yeter.)

Tunerin kontrol kablosunada resimdeki bağlantıyı yapın (tunerin beslemesi transceiver'in beslemesi ile aynı olsun)

Cihazınızı CW modunda minimum 10Watt ile TX'e geçirin ve kontrol şemsaındaki start butonuna basın aynı anda. Maksimum 3-4 saniye içerisinde yaptığınız devredeki ledin yanıp söndüğünü göreceksiniz. Tuner bu zaman zarfında gelen 10watt ile faz ,empedans, swr dedektörünü devreye sokup içerisindeki bobin ve kondansatörleri sizin bağladığınız anten boyuna çıkış yaptığınız frekansa göre ayarlıyor ve tuneriniz hazır konuma geçiyor.
  Kafanız karışmasın anlatabildimmi bilmiyorum bu saydıklarım 3 saniye içerisinde olan olaylar. Siz devreye bağladığınız led diyotu takip edin sönünce işlem tamamdır.

Ben bu bağlantıyı el yapımı qrp dede (çıkış gücünü 10 wata çıkaracak şekilde) denedim, marconi gibi profesyonel cihazdada denedim çalıştırdım.

Bu arada İcom ah-4 tunere delta loop anten bağlantısını deneyin 3 yıl önce banada Bilal hocam tavsiye etmişti (halen kullanmaktayım) ve Bilal hocamın dediği gibi  şaşırıp dua edersiniz.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #24 : 02 Nisan 2012, 09:00:27 »
Bu arada 10 watın aldında tuner çalışmıyor. Çünkü içerisindeki power dedektörü CPU'yu iletime geçirmiyor. QRP ciler belki heves edip bu tuneri kullanmayı kafaya koyarlarsa tunerin içerisine modifikasyon yaparak power dedektöründeki C1: 1pf ve R6: 2.2k nın değerleri ile oynayarak 10 watın altında tuneri iletime geçirebileceklerini düşünüyorum.

Not:Ah-4 ün service manueli konusunda ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabilirim.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #25 : 01 Aralık 2012, 23:40:40 »
İCOM AH-4 de sunuda unutmamak gerek ben degerli abilerime Icom Ah-4 lazım oldugunu söyledım sagulsun malatyadan Ta8j Abim sıfır buldu ve yollladı bir hevesle kutuyu actım once kullanma kulavuzunu okudum hemen ŞOK oldum -10 DERECE ye kadar çalısma sıstemı var E ben Ardahandayım burda -50 dereceler oluyor bu cıhaz hemen camın ıcıne koyayım dedım cıhaz etkılenır dıye bır bılgı geldı abımızden hevesımız kursagımızda kaldı artık burdan tayın oldugumuzda kullanacagız care yok ev ıcınde olsaydı super olacaktı
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73