Gönderen Konu: AMATÖR TELSİZ SATIŞI  (Okunma sayısı 474 defa)

Çevrimdışı TA5AEK

AMATÖR TELSİZ SATIŞI
« : 14 Mart 2012, 18:41:49 »
amatörler cihaz satabilirler mi. benim bildiğim amatör telsiz satamaz sadece takas yapabilirler. bu konu hakkında tam bilgisi olan bilgi verebilir mi. 73

Çevrimdışı TA8A

Ynt: AMATÖR TELSİZ SATIŞI
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2012, 20:00:47 »
Ertuğrul Bey,

Bu konunun yazdığı kanun veya yönetmelik numarasını verebilirseniz ya da bu konuda resmi bir kurumun yazısı varsa bir örnek ekleyebilirseniz bir fikir yürütebiliriz diye düşünüyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA5AEK

« Yanıtla #2 : 17 Mart 2012, 15:58:55 »
Bilal bey amatörler arasında bir şey var bizede söylenen amatör telsizciler telsiz satamaz yani parasal olarak sadece takas yapar denmektedir bu konu doğrumudur yanlışmıdır onu öğrenmek istedim. ticari olarak satış yapamaz manasındamı yoksa sadece eskilerin dediği gibi hurafe gibi bir sözmü bu. onu öğrenmek istiyorum.

73

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 17 Mart 2012, 19:45:56 »
Ertuğrul Bey,

Size bu konuyu söyleyen arkadaşlardan benim sizden istediğim gibi kanuni dayanaklarını sorarsanız iyi olur. Eğer böyle bir kanuni dayanak yoksa, o zaman hurafedir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #4 : 18 Mart 2012, 11:14:28 »
Ertuğrul bey Gerek Türkiyede Gerekse Dünyanın hemen hemen bir cok ülkesinde Radyo Amatörlerinin kullanmış oldukları cihazları satan kişilerde birer Radyo Amatörü dür kısacası radyo amatörü cihaz satamaz kelimesi gercektende cok komik bir durumdur ve kesinliklen hurafedir.saygılarımla 73de
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
« Yanıtla #5 : 18 Mart 2012, 12:57:26 »
Ertuğrul bey;

Amatör belgeye sahip bir arkadaşımız, bırakın satmayı elindeki tüm kayıtlı olan belgeli cihazlarını karşılıksız olarak hibe bile edebilir. Yalınız amatör belgeye sahip arkadaşımıza, lisans burada çok önemlidir. Siz Türkiye içi ve dışı istediğiniz yerden cihaz alabilirsiniz, yeterki faturalı ve gümrük kayıtlı olsun ve isteyen bir arkadaşınıza da amatör belgeye sahip devr edebilirsiniz. Burada amaç kar gütmeden alıcı ve satıcının memnuniyeti, yani cihazın bir başka amatör arkadaşamıza faydalı şekle kavuşması, benim düşüncem bu inşallah yanılmıyorumdur. Sürçü Lİsan etti isek affola hatam varsa düzeltiniz.
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #6 : 18 Mart 2012, 15:18:08 »
Daha önceki yasa uygulamalarında bu işlem iki amatör telsizci arasında karşılıklı yazışma ile  satış değil  hibe ifadesi kullanılarak cihazların devir işlemi yapılırdı.

Yeni yasa düzenlemesinde ruhsat ın kalkmasında sonra bu uygulama muallakta kaldı galiba.

Butür ifadeler zaman zaman niye gündeme geliyor bilemiyorum fakat kullandığımız cihazlarımızı amatör bantların dışında kullanmadıktan sonrada korkulacak bir şey yok.

Yeni yasa uygulaması ile beraber piyasada bulunan bir sürü cihazı rahatlıkla kullanabilecek duruma geldik yani bu uygulamalar bizi rahatlatmadıysa  ne diyeyim.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA5AEK

« Yanıtla #7 : 19 Mart 2012, 12:17:26 »
yukarıdaki yazılardan anladığım kadarıyla daha önce amatör telsizciler yasadan önce yanlarında taşıdıkları cihazın faturasını taşımak zorundaydılar ve satış yapamıyorlardı sadece hibe yapabiliyorlardı. yasa değiştikten sonra fatura mecburiyeti kalkması ile birlikte cihaz alıp satma işinin önünde engel kalmadı ve amatörler satış yapamaz takas yapar kelimesi hurafe olarak geçmişte kaldı. sanırım konunun özü bu.
73

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #8 : 19 Mart 2012, 14:15:25 »
Ertugrul Bey.
Iyi gunler.
Eskiden Kisi, imtihanlarda basari gosterdikten sonra Amator telsizci ehliyeti almaya hak kazaniyordu ama istasyon kuruncaya kadar cagri isareti verilmiyordu. yani cagri isareti kisiye degil istasyona veriliyordu. ikincisi cihazlariniza ruhsat alirken fatura bedelini veya hurda faturasini beyan etmek zorundaydiniz. kisacasi ruhsatli demek o cihazin hangi yollarla girerse girsin LEGAL oldugunun belgesiydi.
Sanirim bir defa Af cikti ruhsatsiz cihazlari deklere edildiginde, hepsi LEGAL hale geldi.
Ilk zamanlarda Radyo amatorleri Telsiz ehliyeti ve Ruhsat bulundurmak zorundaydilar. Istasyonu kurallar cercevesinde nereye gotururseniz goturun bu gerekliydi.

Selam ve sevgilerimle.
Yasar GOCET
TA3D/VU

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #9 : 19 Mart 2012, 14:58:56 »
Bir yanlış anlaşılmaya meydan vermemek gerekiyor.

RUHSAT KALKTI fakat cihazın yurda kanuni yollardan girdiğini kanıtlayan FATURA GÜMRÜK MAKBUZU gibi belgeleri bulundurmanız gerekir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A