Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

AMATÖRÜN DUMMY LOAD'I...

<< < (4/6) > >>

TB5X_SK:
Aziz beyin uyarısı doğru.
Karbon olmayan dirençler indüktör gibi davranacağından suuni yük olarak kullanılmazlar.
Bilgi için tekrar teşekkürler 73..

TA5AYS:
Aydınlatma ve uyarılar için teşekkür ederim.

TA3Q:
Mehmet bey;
Yalın bey;

Gerçekten ellerinize sağlık böle resimle antatım yaratıcılığınızı sunmak bizler için iyi fırsat olmuştur. Çok sağolun.
73

TA3EP:
Nihayet havyamı çıkardım ve montaj sezonunu başlattım :) Yeni FT-857 mi denemek için ben de en kısa yoldan bir dummy load imal ettim. Malzemeler 2 adet bakırlı plaket, 20 adet 1k/5W metal oksit film direnç, bir adet eski PL-259 fiş.
20 adet direnci paralel bağlanacak şekilde plaketlere lehimledim, böylece toplam direnç 50 ohm, toplam dayanma gücü de 100 W olan bir dirençler dizisi imal etmiş oldum. Dirençler biraz toleranslı idi, toplamda 49.8 ohm oldu ama sanırım idare edecek, deneyince göreceğiz.

TA3EP:
Sıra geldi denemeye. Önce TA2PW Mustafa abiden devir aldığım Forty ile başlıyorum. Sonuç gayet iyi, hiç sıkıntı yok. 40 m bandında antensiz dummy load ile bir CQ Contest çağrısını çok net olarak duyuyorum, birileri yarışma ayağına lineerini ateşlemiş anlaşılan :) Bu güzel cihazı bana kazandırdığın için çok teşekkürler Mustafa ağabey, inşallah amatör olarak senin yüzünü kara çıkartmam.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git