Gönderen Konu: NASIL YAPILIR.  (Okunma sayısı 208 defa)

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
NASIL YAPILIR.
« : 18 Nisan 2014, 14:19:07 »
Değerli arkadaşlar burada zaman zaman arkadaşlarımız tarafından herhangi bir proğramın
diğer ilgili arkadaşların anlıyabilmesi için proramın ana sayfası veya daha sonraki sayfaların resimlerinin yayınlandığı görülüyor.
resmi gören arkaşımıza bundan istifade edebiliyor. örnek olarak dos ortamında açılan Motorola proğramlarının herhangi bir sayfası nasıl
yayınlayabiliriz bu sadece motorola olarak düşünülmemeli her proğramın resmi nasıl kopyalanabiliyor bunu yapan bir harici bir proğram mı var
yardımlarınız için teşekkürler.

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: NASIL YAPILIR.
« Yanıtla #1 : 18 Nisan 2014, 14:43:37 »
Windows üzerinde ekranda gözüken görüntünün resmini çekmek için "print screen" tuşu kullanılır. Çok yazıya gerek yok, filmi izleyin:

http://www.eba.gov.tr/video/izle/0258709738ac275514e20bcf6b61e25673aea81ed6039

ve

http://www.youtube.com/watch?v=ADAWteS86TU

DOS üzerinde bu özellik çalışmaz. Ben DOS ta görüntü almak için dijital fotoğraf makinesi ile ekranın resmini çekiyorum. Başka bir yol varsa ben de öğrenmek isterim. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #2 : 18 Nisan 2014, 16:13:19 »
ctrl -alt tuşu ile dos ekranını ufaltın ve ekran alıntısı ile jpg yapın

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #3 : 18 Nisan 2014, 19:41:46 »
hayati baba,

bu konuyu sana daha evvelden özel mesaj olarak yazmıştım diye hatırlıyorum,

ben ekran görüntüsü için, irfanview programını kullanıyorum,  http://www.irfanview.com/

irfanview bir resim gösterme programı fakat ekran resmi çekme için de kullanılıyor,  yıllardır bu program ile resimli talimatlar hazırlamıştım,

eğer istersen teamviewer programı ile size  yardımcı olabilirim.

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #4 : 18 Nisan 2014, 20:55:14 »
sayın TA3EP

xp de mvg40 programını irfanview ile denedim, resmi aşağıdadır,

ayrıca bu program ile kesme ve boyutlandırmada yapabilirsiniz.

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2014, 21:11:18 »
Konuya olan ilginiz ve yaptığınız bilgilendirme için teşekkür ederim. Bir kavram karışıklığı oldu, ben DOS deyince, gerçek DOS işletim sistemini konuştuğumuzu sanmıştım. Eskiden, harddiski olmayan bilgisayarlara disketler üzerinde DOS 3.1 işletim sistemi kurulurdu. Ben DOS deyince böyle bir şey olduğunu sandım. Sizin bahsettiğiniz olay ise Windows üzerinde cmd.exe penceresinde çalışan bir program imiş. Bu program çalışırken Windows açık yani. Bu durumda gerek irfanview gibi harici programlar, gerekse de printscreen tuşu zaten çalışacak ve iş görecektir.

Ben sizin bahsettiğiniz işlemler için ACDSee ve ACD Canvas isimli programları kullanıyorum. Ama İrfanview de iyi programdır, ücretsizdir ve daha da iyisi, bir Boşnak Türk'ü olan irfan Skiljan tarafından yazılmıştır. Skiljan mühendistir ve şu anda Viyana'da yaşamaktadır.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #6 : 18 Nisan 2014, 21:35:11 »
sayın TA3EP

info için teşekkürler,

o dediğin dos ortamını artık kullanmıyoruz, ama yinede lazım olabiliyor tabiki,

dos işletim sisteminde çalışan programı cmd.exe ile çalıştırdığınızı düşünerek söylemiştim,

evet sizin dediğiniz gibi, foto makine ile en kolayı olsa gerek :)

73