Gönderen Konu: Cihaz yardımı  (Okunma sayısı 329 defa)

Çevrimdışı TB4BH

Cihaz yardımı
« : 02 Mart 2012, 19:34:27 »
Abilerim ve arkadaşlarım cihaz önerilerinizi bekliyorum şöyle ki merkez cihaz cihaz olacak direk elektriğe takıp anteni takmam yeterli olacak yani power içinde orjinal olacak ve hf-vhf-uhf olacak olabildigi kadar geniş frekans olmasını istiyorum güzel birşey olmalı teşekkürler şimdiden

Çevrimdışı TA2M

Ynt: Cihaz yardımı
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2012, 19:49:59 »
Merhaba Hakan,

Bir cihazın içerisinde o kadar çok şey olsun istiyorsun ki , bunların hepsini bir kutuya koymanın yolunu henüz bulamamışlar...! ( Buldularsa da ben bilmiyorum)

Senin istediklerine en yakın cihaz olarak aşağıda resmini gördüğün IC-9100 önerebilirim (Power Supply dışarıda) .

73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #2 : 03 Mart 2012, 02:33:08 »
Belgesını yukseltene kadar UHF -VHF kısmını kullanır HF de de cok guzle bır dınleyecı olur Hem deneyım kazanmıs olur ustalar Ustatlar nasıl konusur nasıl cvp verir onuda öğrenmiş olur suan da 7092 ne dıye A Sınıflarına sorsanız yüze seksenı bilmez Hakan Kardeşim heveslenmiş bir tavsiyede bulunmanızı istiyor cogu konuda olduğu gibi hemen saptırılıyor konu önce belgesi ya bırakın bu işleri gönül verenlerin önünü acın sınava yukseltmeye 50 soru ezberleyıp herkez A alıyor ama Amatör telsizciliğin ruhunu alamıyorlar Hakan kardesımızde alır merek etmeyın saglıcakla kalın 73ler
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #3 : 03 Mart 2012, 10:31:35 »
Birde şöyle bir model var ,
Power supply içinde,
Antenna tuner yanında,
Hatta batarya monte edip portable bile çalışabiliyor,
hf-vhf-uhf .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #4 : 03 Mart 2012, 17:50:58 »
Halis bey önceliklen inş aradığınızı bulursunuz fakat hem HF-VHF-UHF olupta hepsi bir arada ve ayrıca icersinde Power supply olan bir ALMOND yok sadece bazı model  HF  cihazlarda var Power supply içinde  şua başkanımın vermiş olduğu YAESU FT-897 bence sizin icin en güzel cihaz olacağı kanısındayım saygılarımla 73de
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..

Çevrimdışı TB4BH

« Yanıtla #5 : 03 Mart 2012, 19:56:39 »
Böyle bi 897 nereden bulabilirim ki :)

Çevrimdışı TB4BH

« Yanıtla #6 : 04 Mart 2012, 12:21:51 »
hf cihaz icin illa a ehliyete gerek yok  sanirim hf kisminda dinleme yapabileyim oda yeterli simdilik 897 aramaya baslamak lazim anlasilan :-) yardimlar icin tesekkur ederim

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #7 : 04 Mart 2012, 18:35:28 »
Dinleme yapmak ve hf muhaberat hakkında birşeyler öğrenmeniz için neden cihaz edinmeyi bekliyorsunuz anlayamadım.....Beklemenize bence hiç gerek yok...Hatta ne lisansa , ne cihaza ne antene gereksiniminiz var...İnternette arzu ettiğiniz hf frekansları dinleyebileceğiniz muhtelif siteler mevcut....Örneğin:

http://websdr.ewi.utwente.nl:8903/

yada

http://www.websdr.org/

adresini ziyaret ederseniz sanırım konu hakkında bilgi sahibi olmanız açısından katkı sağlayacak adreslerdir....Kolaylıklar dilerim...73 de TA1PB / EDİRNE
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)