Gönderen Konu: A SINIFI EHLİYET  (Okunma sayısı 488 defa)

Çevrimdışı TB5CLA

A SINIFI EHLİYET
« : 07 Mart 2008, 16:28:12 »
SEVGİLİ AMATÖR ABİLERİM ŞU AN B SINI KULLANMA BELGEYE SAHİBİM AMA A SINIFI KULLANMA BELGESİ ALMAK İSTİYORUM FAKAT NASIL ALACAĞIM MORS İÇİN YETERLİ BİR BİLGİM YOK YARDIMCI OLABİLECEK ABİLERİM VEYA ARKADAŞLAR VARSA SEVİNİRİM...
73 LER
EROL KARAOĞLAN

Çevrimdışı TA1HZ

Ynt: A SINIFI EHLİYET
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2008, 16:34:19 »
http://archimac.org/ta2rx/CW/index.html linkine bir bakmanızı öneririm. Ayrıca internette pek çok freeware morse eğitim programları mevcut. Önemli olan kişinin öğrenmeye niyetli olması. Kolay gelsin. 73ler
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #2 : 11 Mart 2008, 21:17:41 »
Sevgili Erol,
Adana radyo amatörleri olarak bölgemizde bu konuya gerçekten gönül veren arkadaşlarımıza her zaman yardımcı olmayı arzuluyoruz.
Bugüne kadarda yardımcı olduğumuza inanıyorum.

Ne varki izlediğim kadarıyla ne röle çalışmanızda, nede diğer konularda bize hep dolaylı yerlerden geri dönüşler oluyor.
Bu konu hakkında sizlerle görüşmek isterim. Yaşanan bir sorun varsa bilmek ve gerekeni yapmak isterim.

Sizleri yanlız görmek ve yanlış mecralarda boşa kürek çekmenizi görmek beni üzmektedir.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA8E

« Yanıtla #3 : 14 Mart 2008, 12:21:04 »
Çok kıymetli kardeşim önce vermiş olduğunuz karardan dolayı sizi kutluyorum. Bu kararı almış olmanız bile A sınıfı amatör olmanıza az kaldığının müjdecisidir. Az sabır ve azıcık mors çalışması kaldı geriye.. Şimdi lütfen şu soruları kendinize sorunuz ve bu sayede hedeflerinizi belirleyiniz.. Neden A sınıfı belge? Uzak mesafe iletişim mi? Bu imkana B sınıfı olarak ulaşmanız mümkün değilmi? A sınıfı belge size bir ayrıcalıkmı verecek yükmü getirecek yoksa bir sorumluluk mu yükleyecek? En azından mors imtahanı yükü!! Mors bilgisi günümüzde bir işe yararmı? Hele bilgisayar kullanımının haberleşmenin her safhasına girdiği şu günlerde !! Mors mu kaldı arkadaş! ARRL bile morsu kaldırdı!! mı? yoksa gerekli mi? Bu arada size tavsiye edilen linklerden CW player programını tavsiye ederim. Kutlarım sizi kolay gelsin 73 de TA8E

Çevrimdışı TA1HZ

« Yanıtla #4 : 14 Mart 2008, 15:44:26 »
Değerli TA8E,
Mors bilgisi günümüzde bir işe yararmı? sorunuza DXCC peşinde koşan ve hala cw su çok zayıf olan bir A sınıfı amatör olarak cevap vermek istiyorum. DXcluster ı takip ederken pek çok nadir istasyonu ssb de rahatlıkla duyamaz ya da yüksek güçlü Avrupa istasyonları nedeniyle çalışamaz iken cw da düşük güçle bile çalışanlara gıpta ile bakıyorsunuz.
Bu nedenle cw amatör bandlarda şart bence !!!
73ler
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA6E

« Yanıtla #5 : 23 Mart 2008, 22:23:10 »
http://www.mors.gen.tr/mors/content/ogrenim

2 gün takılırsanız morsu sorun edeceğinizi sanmıyorum. ben buradaki şekli küçültüp, yazıcı çıktısı alarak a sınıfı ehliyet aldım. inanın çok kolay.

sevgi ve saygılarımla

A.E.O