Ana Sayfa > Neler, neler yapmışlar! ***

40m QRP cihaz arayanlara yeni bir seçenek

<< < (2/4) > >>

TA3EP:
Hakan bey merhaba.
Kolaylıklar diliyorum, montaj aşamalarını bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Cihaz forty'nin bir benzeri, vxo kullanıyor vb. Ancak forty'ye göre pahalı. Malzeme listesini gördüm, tümünü bulabiliriz. Ancak tek engel baskılı devre, sanırım çift taraflı ve az da olsa smd eleman var. Eğer baskılı devreyi kendi imkanlarımızla üretebilirsek, eminim kendi imkanları ile yapanlar çoğalır, bu cihaz da ülkemizde forty gibi bir efsane olur :)
KN-Q10A nasıl, baskılı devresi karmaşık mı?
Bir de, gümrükte bir takılma oluyor mu ? (fiyat vb her bakımdan soruyorum)

TA0G:

Ahmet Bey
Selamlar. Ben cihazları Çinde bir adres üzerinden yolcu beraberi temin ettim, Cihaz şemasına bakar iseniz pahalı diyebiliriz.
AMA cihazın baskı devresi son derece profesyonel yapılmış, cihazın kutusu, her türlü konnektörü, vidası, somunu bir torbadan çıkıyor bunu da unutmamak lazım.
Devrede 1 tane SMD komponent var, bu da bir transistor ama Türkiyede bulunmuyor, ama bizde çözüm çok:) yeterki  istek olsun:)
Devreyi yapanın çabasına sadık kalmak için,baskı devre tasarlayabilecek (Çift yüzlü) bir babayiğit:) bulabilir isek, bu cihazı çok kişi yapabilir diye düşünüyorum.

TA3EP:
Evet, fotograflardan da anlaşılıyor, baskılı devre çift yüzlü, delik içi kaplama geçişli türden. Mükemmel bir silk screen mevcut. Forty'nin popüler olmasında en büyük etken ütüleme ile yapılabilen tek yüzlü baskılı devresi idi. Bu cihazın baskısını ütüleme yöntemi ile üretmek çok güç. Ancak yüksek adetli miktarlarda profesyonel firmalara yaptırılabilir ve bu yöntemle ucuza getirilebilir.
Hele siz bir cihazı bitirin, performansına göre uğraşmaya değer mi karar verin, gerisi kendiliğinden gelir eminim.
Bileğinize kuvvet, sizi takipteyiz :)

TA3EP:
Merhaba Sami bey. Bence doğru yoldasınız. Profesyonelce çalışan ve frekansı kaymayan bir cihaz yapmak için öncelikle DDS li osilatör yapmak gerek. Forty 2 bu amaçla iyi bir seçim. Devre yapımında sizin seviyenize gelebilsem, ben de aynı şeyi denerdim. (Ben hala forty 1 ile uğraşıyorum) Ancak şemalarda teferruat arttıkça baskılı yollar inceliyor, plaketleri elde yapmak zorlaşıyor. Ütüle ütüle nereye kadar? Bana sorarsanız artık güç birliği yapıp, baskılı devre plaketlerini ucuz maliyetlerle profesyonel firmalara yaptırmak için bir çözüm bulmalıyız. Sanırım bunun yolu da çok adetli siparişler vermekten geçmekte. Bundan 40 yıl önce TRAC fm verici ve TV anten amplifikatörü için çok sayıda baskılı devre yaptırıp isteyenlere ücreti karşılığında dağıtmış. Biz 40 sene sonra hala plaket işini çözemez isek demek ki hiç ilerleme kaydedememişiz, daha geriye gitmişiz...
Akıl akıldan üstündür, hep birlikte kafa yorarsak bir çözüm üretilebilir.

TA2AHI:
Hakan bey hayırlı uğurlu olsun.Tam forty 2 bitti bitecek derken içimize ateş düşürdünüz.Ne olacak bizim bu halimiz .Sanırım 4 bandlı olandan bir tane de ben alıp birlestirecegim.Bilhassa pa unit çok hoşuma gitti.Sizden ricam cihazların fotoğraflarını suan oldugu halleri ile eklemeniz.Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.TA2AHI Hakan İLETİR

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git