Gönderen Konu: usb den yaesu vx7 programlamak  (Okunma sayısı 166 defa)

Çevrimdışı TA8EO

usb den yaesu vx7 programlamak
« : 10 Şubat 2012, 21:48:39 »
Pc de rs232 cıkışı olmadığı için usb rs232 adaptör aldım ( s-link ) , ve KC8UNJ ye ait olan yaesu vx7 proğramı kullanmayı denedim ama olmadı . Proğramın ayarlarında usb ayarıda yok bu konuda deneyimli arkadaş veya başka şekilde olayı çözen varmı ? Saygılarımla .

Çevrimdışı TA2LG

Ynt: usb den yaesu vx7 programlamak
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2012, 01:52:02 »
Bülent bey selamlar..
Almış olduğunuz usb - rs232 dönüştürücüsünün  bilgisayara tanıtmak gereklidir. bu tanıtımı yaptınız mı?

Çevrimdışı TA2ASE

« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2012, 01:58:23 »
USB-RS232 dönüştürücüyü taktıktan ve yazılım sürücüsünü yükledikten sonra, bilgisayarınızda yeni bir seri port tanımlanmış olur. Kullandığınız program içerisinde bu portu seçmeniz gerekir. Yeni yüklenen com portun numarasını öğrenmek için Aygıt yöneticisi (Device Manager) altında port bölümünü dönüştürücünüzü takmadan ve taktıktan sonra kontrol ederseniz doğru port numarasını bulabilirsiniz.

Çevrimdışı TA8EO

« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2012, 02:32:38 »
Halil bey tanıtım işlemini yaptım ama olmadı , sorun Sadettin beyin yazdığı gibi oldu ve çözümlendi ama sanırım bazı proğramlar başlangınc olarak com1 istemekte  işte o zaman adaptör işe yaramamaktadır . Ama bu konuda yinede iddalı değilim iki ayrı proğramdan biri calışırken diğeri calışmadı bilginize . Her iki arkadaşa da teşşekür ederim , saygılarla .

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #4 : 12 Şubat 2012, 08:43:41 »
Merhaba Bülent,

İşletim sistemin Windows 7 ise , bu tarz COM port kullanan yazılımları " Yönetici Olarak Çalıştır"ırsan sorunlar biraz daha azalıyor.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA2ASE

« Yanıtla #5 : 13 Şubat 2012, 23:48:15 »
Merhaba Bülent Bey,

Çalışmayan programınızın ne olduğunu bilmiyorum, yazdıklarımı lütfen tahmin olarak kabul edin. Seri Portun gerçekten RS232 olduğu USB öncesi güzel günlerde normal bir bilgisayarda 2 – 4 arasında seri port olurdu. Program yazarken Seri port menüsüne 1–4 arası seçenek koymamız yeterli olurdu. Sonra USB çıktı ve işler biraz değişti. Artık ezbere 1–4 arası seçenek koymanız yetmiyor ve seri port bilgisini sistemden okuyup menüyü buna göre oluşturmanız gerekiyor. Doğal olarak artık aktif olarak güncellenmeyen çoğu program com1 - com4 arası seçeneklerle kaldı. Karşılaştığınız çalışmayan program böylesi bir program olabilir.
Çözüme gelince yapmanız gereken USB seri portunuzun varsayılan olarak atanan port numarasını değiştirmek. Bunun için Device Manager(Aygıt Yöneticisi) – USB Seri Port üzerinde sağ tuşa basıp Properties(özellikler) menüsünden Port ayarlarına girdikten sonra Gelişmiş seçeneğini seçin. Port numarasını sisteminizde kullanılmayan boş bir değere değiştirin. Artık farklı port seçmenize izin vermeyen program içerisinde bu portu kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı TA8EO

« Yanıtla #6 : 14 Şubat 2012, 22:17:59 »
Mustafa ağabey teşekkür ederim , Sadettin bey son yazdıklarınızıda yaptım ama yine linkini verdiğim ( http://www.kc8unj.com/vx7.html ) proğramda sorun cıktı . Aceba bu sorunu cözebilirmiyiz yoksa bu şekilde idaremi edeceğiz ? Saygılarımla .

Çevrimdışı TA2ASE

« Yanıtla #7 : 15 Şubat 2012, 11:29:54 »
Yaşadığınız sorun konusunda biraz daha bilgi verebilir misiniz? Örneğin Device Manager altında seri portu görebiliyor musunuz? port numarasını kaç görüyor. Yanında ünlem veya başka bir işaret var mı? Program içerisinde aldığınız hata mesajı ne? Sorunu analiz etmemize yardımcı olacak dikkatinizi çeken başka bir şey var mı?

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #8 : 15 Şubat 2012, 19:10:59 »
Merhaba Bülent,

E-mail adresine bir yazılım gönderdim. Arşivi açtıktan sonra NRG uzantılı dosyayı CD'ye yazdır yada sanal CD/DVD sürücüye yükle ve kur.
73,

Mustafa, TA2M