Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

vfh uhf dual band J-POLE

<< < (7/9) > >>

TA2MVX:
Murat Hocam merhaba ,

Yagi yapma planı ile başladım aslında bu maceraya. Sonrasında moxon antenleri inceledim. En son yapımı diğerlerine göre daha kolay diye JPole anten yapmaya karar vermiştim.

Vertical kısmına bakmaya başlarsam bu sefer de orada okumaya başlayacağım. Yapmaya fırsatım kalmayacak gibi.

Bu yüzden şimdilik JPole yapacağım. Daha önce aynı planı kullanarak yapmış olan bir abimden destek alarak. Yavaş yavaş tüm anten tiplerini deneyip en son birisinde karar kılacağım sanırım. Ama başlangıç noktam JPole olacak gibi.

Çok teşekkür ederim tavsiye ve cevaplarınız için. 73.

TA2NC:
RF sinyalleri iletldikleri metallerin sadece dış yüzeyini kullanarak hareket eder. Buna skin effect denir.
Bu yuzden antende kullanacaginiz malzemenin icinin dolu veya bos olmasi etki etmez..Cunku RF sadece dış yüzeyinden akacaktır.

Ama malzemenin çapı etkiler. çünkü yüzey alanını genişletecektir..
6mm lik ve 8mmlik aluminyum boru arasındaki anten kesiminde olcu farklari bu yuzdendir.

İçi dolu mazleme sadece gereksiz agirlik yapacaktir. Baska bir zarari da yoktur.

TA2MVX:
Oğuzhan Hocam selamlar ,

İstanbul'daki bir amatör abim ile bu antenin yapımına başladık.

Ölçülere birebir mütabık kalmaya çalışıyoruz özellikle.

SWR metre geldikten sonra da ölçümlerini yaptıktan sonra mutlaka paylaşırım.

Belki İstanbul içindeki arkadaşlardan bana yakın olan var ise SWR metre sahibi olan kullanmadan önce değerlerini kontrol edebilirim.

Gelişmeleri mutlaka paylaşacağım.

Herkese teşekkürler.. 73..

TA3ONK:
So-239 Stud’un Türkçe karşılığı nedir?
Buradan ne diye aratıp alabiliriz?

TA1ADC:
Onur Bey, bu konnektörü Türkiye'de çok aradım, bulamadım. Yıllar önce Selanik'ten almıştım. Stud, saplama anlamında kullanılıyor. Ama Türkçe karşılığı olduğunu sanmıyorum bu konnektörün. Yine de bilen arkadaşlar varsa yazacaklardır.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git