Kıymetli Murat Özbil. Resimlerden morsla ilgilendiğizi anladım. Herkes hazır cihaz sergilerken siz maniple foto su koymuşsunuz. Bu bile en azından bir insanın amatör olduğunun delili. Saten sizin gerçekten bir amatör olduğunuza inanmasam buraya bu yazıyı hiç komazdım. Morsun öğrenilebileceği fikriniz moral verici. Esasında askerlik yaptığım yerde de morsla haberlerşme yapılıyordu. Cihazın başındakiler ise 2 ay ağitim görmüş ilkokul mezunu veya değil kişilerdi.
Amatörlük adı üstünde ...bir fedakarlıktır. Bir radyocu hatırlıyorum. Diyordu ki --bekliyorum filanca ses amfisinin ikinci versiyonunu çıkaracakmış. O yorulsun ben hazıra konayım. Amatör icabında sesini yurt dışına duyurarak ülke tanıtımına katkıda bulunuyor. Ben ise anten kuramadığım için bunu yapamıyorsam da küçük bir iki sitede yazı yazıyorum. Daha dün farkına vardım. Bir yabancı teşekkür ediyor. Trafosuz şarj aleti bilgisi arıyormuş, benim sitede bulmuş, hayret diyor, bu kadar mı detaylı bilgi bulunur. Bir yabancının teknik bilgi konusunda Türk'e teşekkürü. O yazı ise benim en az emek verdiğim en az önemsediğim bir yazı idi. Ama niçin takdir gördü ?. Amatörce yazılmıştı da ondan. , amatör gözüyle kontrol edilmişti, işlenmedik bir nokta kalmasın denilmişti.
Konuda uzman olmak için amatör olmak gerekir. Bu da bir miktar insanı cemiyetten uzaklaştırabilir. Sen ne kadar karşıdakinin yanında bulunursan o da sana o kadar yakınlık duyar. Bu her branş için doğru olabilir. Bir film den iki cümle ile meramımı açıklayayım.
Bir kadın müzisyen kocasından aklı yetik bir kimseye şikayette bulunuyor.
--Kocam benimle yeterince ilglenmiyor, iyi bir koca değil mi? cevap şu
--- İyi bir koca olsa idi iyi bir müzisyen olamazdı. İyi bir müzisyen olsaydı ..iyi bir koca olamazdı
Maksat hatır sormak yanlış birşeyler yazmışsam silmek mümkün. Sağlıcakla kalınız.
73 Hüsnü Köktürk