Gönderen Konu: MIKNATIS MANYETİĞİ  (Okunma sayısı 289 defa)

Çevrimdışı TB6BOZ

MIKNATIS MANYETİĞİ
« : 12 Aralık 2011, 19:51:53 »
Sevgili arkadaşlarım
Benim bir projem var bu projemin tamamlanması için mıknatısın manyetik alanını kontrol etmem gerekiyor ve bu maddeyi uzun zamandır aramaktayım maddeyi mıknatıs tutmayacak şekilde olacak hemen akla televizyon hoporlörlerindeki mıknatıs kaplamaları geliyor ama onları mıknatıstutuyor tutmasa bile iki mıknatıs arasına girdiği zaman manyrtiği geçiriyorlar benim aradığım madde iki mıknatıs arasına girince mıknatıslar birbirini duymayacak şeilde olması lazım bilgisi olan arkadaşlarımdan önemle rica ediyorum saygılarımla 73.

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: MIKNATIS MANYETİĞİ
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2011, 00:45:33 »
tarif ettiğiniz şey sadece süperiletkenlerde olabilir, lakin süper iletkenleride mıknatıslar kutuptan bağımsız olarak iterler. mıknatısın tutmadığı metaller var. bakır, gümüş, alüminyum vs. ancak istediğiniz şey pek mümkün değil.

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2011, 19:06:09 »
İlginize teşekkür ederim elinize sağlık 73.

Çevrimdışı TA6FT

« Yanıtla #3 : 15 Aralık 2011, 10:30:32 »
Evet Osman Bey arkadaşlarında belirttiği gibi ferro manyetik alanı engellemek zor.engellemenin zayıflatmanın tek yolu aradaki mesafe.mesafenin karesiyle orantılı olarak manyetik alan zayıflar.Eğer durum elektromanyetik alan olsaydı o zaman aradaki metali topraklayarak sorunu giderebilirdik..73...

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #4 : 15 Aralık 2011, 19:49:05 »
ta6ft      tb6co    teşekkürler ferhat bey 73

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #5 : 18 Aralık 2011, 06:46:01 »
Sayın Osman bey
Bir icatlar peşindesin galiba. Elektronikte bobin içine konan fer parçaları frekansı düşürüyor. Ama ferit
yerine bakır konursa bu defa frekans yükselir. Bakır nüveler sağlam olurlar ferit gibi kırılmazlar.

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #6 : 18 Aralık 2011, 20:34:02 »
Hocam planda nüve bobin ferit kullanılmıyor bilgi için teşekkürler 73.