Gönderen Konu: APRS KULLANANLARA TAVSİYE yada RİCA  (Okunma sayısı 354 defa)

Çevrimdışı TA1BT

APRS KULLANANLARA TAVSİYE yada RİCA
« : 12 Aralık 2011, 17:33:16 »
Haftasonu başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak istedim. Otobanda giderken aprs haritasında en fazla 5 dakkikada mesafede önümde bir istasyon gittiğini gördüm. Hatta bir ara da  yolun öbür tarafından başka biri geçtiğini fark ettim (sonradan haritada fark ettim).  APRS infolarına baktığımda hangi frekansları dinlediklerini görmedim dolayısıyla arkadaşlara ulaşamadım.

Sizden ricaam yolladığınız beaconlara QRV olduğunuz diğer bir frekansı belirtmeniz . Böylece sizinle iletişime geçmek isteyenler yada tanışmak isteyenler size ulaşabilir. Yada amaç sadece APRS yapıp havaya beaconlar yollayarak hava atmaksa o başka tabe...
"Having a radio doesn't make you a communicator any more than having a guitar makes you a musician"
--Apologies to Jeff Cooper

Çevrimdışı TA3E

Ynt: APRS KULLANANLARA TAVSİYE yada RİCA
« Yanıtla #1 : 12 Aralık 2011, 17:50:37 »
Merhaba.

Güzel bir konu açmışsınız tebrik ederim.

+ olarak telefon numarasıda eklenmesi güzel olur kanatindeyim.

Tacallbook kayıtları güncel olmadığı veya yeni arkadaşlar eklememiş oluyor

Bölgemizden geçen bir arkadaş becona tel  yazmış aprs.fi den takip ederken gördüm

geçerken aradım görüştük çok hoş oldu.

İzmir'den selamlar

Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA2B

« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2011, 22:31:08 »
Aprs UI-View32   Kurulum icin    Bitlik  Depo   bölüme girerek orada detaylı resimli kurulum bilgileri vardır, incelemenizde yarar var   73.
73, Bulent Karadas - TA2B
Qrz - Dx Yardımcı  
Cep.Tel: 05051080808

Çevrimdışı TA2B

« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2011, 00:46:05 »
Burak Katiliyorum sana kullandıgınız seyi nerde Nasıl kullanacagını arastırmayıp kalbur ustu kullananlar var kullandıgınız sistem mobil aprs Cep aprs Pc aprs ye kisisel bilgileri uzerine girmekte cok fayda var bi sekilde bilgilerinize ihtiyacı olanlar olabilir,zamanla duzene oturur dusuncesindeyim Gaziantep bolgesinde iken TA8L  aprs den bizi takip etmiş bolgemizde misafir istasyonlar var diye  Roleden ansızın cagrı yapması ve misafirperlikleri ve unutulmaz sekilde  agırlamaları  Baya Hos olmustu bilincli kullanım ortamı güzellestirir. 73s.
73, Bulent Karadas - TA2B
Qrz - Dx Yardımcı  
Cep.Tel: 05051080808