Gönderen Konu: ivedik hurdalığını ziyaret etmiş arkadaşlardan bilgi  (Okunma sayısı 1881 defa)

Çevrimdışı TA2MES

Arkadaşlar ivedik hurdalığı hakkında bilgisi olan yada yakın zamanlarda giden arkadaş varmı acaba
hurda yada çıkma  elektronik malzeme,eski telsiz parçaları,yada telsizin kendisi,varyabıl kapasiteler vs bulma ihtimali mevcutmudur.
Adapazarından üç dört amatör arkadaş birleşip ankaraya (gidiş dönüş 600 küsür km) bu hurdalığı görmeyi düşünmekteyiz buna değermi,en azından biz amatörlere hitab edebilecek birşeyler bulabilme ihtimali varmıdır,elektronik malzeme hurdacıları ayrı bir kısımdamı satış yapmaktalar,çok bahseden var ancak şu anki halini üç aşağı beş yukarı bilen varmıdır.Teşekkürlerimle.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TB6BOZ

Ynt: ivedik hurdalığını ziyaret etmiş arkadaşlardan bilgi
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2011, 19:29:14 »
Sayın TA2MES ben yozgattan osman ben ivedik sanayisine senede 5-10 defa uğrarım orada 600 km.yi değecek bir şeyler yok bilinen Aselsan 4822 4826   motorola gm 300 gibi telsizlere raslayabilirsin anten bulama imkanı zayıf bence ihdiyacın olan ekipmani bitlikten alman bence daha uygun olur diye düşünüyorum yinede siz bilirsiniz saygılarla hoşcakal 73

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2011, 20:13:18 »
Erhan bey,
Bu siralar yeni gelen malzeme yok. Cumartesi gunu oradaydim. Sadece birisine bilgisayar malzemesi gelmis. Eski askeri telsiz 35-70 mhz calisan telsizlerden birisinde var. Cok buyuk beklenti ile gelmezseniz, bir seyler bulursunuz mutlaka.
Selamlar,
Tolga Anil

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2011, 22:11:52 »
Bilgiler için çok teşekkür ederim.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
73'S

Çevrimdışı TB5CIV

« Yanıtla #4 : 12 Aralık 2011, 08:01:48 »
Ne Aradığını Bilmeyen Bulduğunu Anlayamaz Demiş Bir Yazar..
Herkese Mutlu Çalışmalar Dilerim.73s de tb5civ...

Çevrimdışı TA1ED

« Yanıtla #5 : 12 Aralık 2011, 12:51:43 »

Herkese merhaba,

arkadaşlar  19.11.20011  tarihinde İVEDİK hurdacılar sitesini ziyaret etme fırsatım oldu.
 daha önceki senelerde bir kaç kez gezme ve alışveriş etme imkanım olmuştu, ama artık hiç bir şey  eskisi gibi değil.
 dükkanın birinde elektronik kartların yanında bir çuval koaksiyel röle gördüm,rölelerin  cihazlardan söküldüğü belli ama temiz malzemeydi. fiyatının sordum ,'' hiç sorma'' dediler, sana pahallı gelir, ONLARIN İÇİNDE ALTIN VAR!. bende bunun içinde ne kadar altın olabilir ki? bunun  yenisi zaten 100 tl dedim. aynı cevabı aldım; ONLARIN İÇİNDE ALTIN VAR!  istedikleri fiyatı tekrar sormadan röleleriçuvalın içine bıraktım. buraya Türkiyenin her yerinden kamu kurumlarından her tür hurda geliyor, öyleki bazıları sıfır malzemeler,
ana cadde üzerindeki kantarın yanında olan AKDENİZ TİCARET  te sıfır 600 ohm ASELSAN  mikrofonlar mevcut çok cüzi bir fiyata, aynı yerde NMT  telefonlar ve bazı ASELSAN  kristalli telsizler var. başka bir dükkana girince bir koli Kenwood  profosyenel araç telsizi ,antenleriyle birlikte görünce heyecanlandım.o tarafa gidince dükkan sahibi uyardı '' onlar satıldı ''  hayal kırıklığıyla  '' ne kadara gitti '' diye sorunca  '' 10 milyara gitti ni,ye soruyorsun sana hesapmı vereceğiz'' cevabını aldım!! yakında ilgili sitelerde Kenwood  telsizlerin fazlalığı dikkatinizi çekebilir. buraya Türkiyenin her yerindeki kamu kurumve kuruluşlarından hurdalar gelir, daha önce de şahit oldum. hiç kullanılmamış her omajda koaksiyel kablolar yakılarak içindeki üç kuruşluk bakır için heba ediliyor, yada içimizden bazı simsar radyo amatörleri tarafından toptan kaldırılarak  ticareti yapılıyor.
bazı dükkanlarda parçaları eksik RACAL telsizler vardı, bazı dükanlarda da yerde çamur banyosu yapan 4822 ler.
geçtiğimiz yıllarda ki ziyeretlerimde manyetik loop yapımı için 10 kw vakum varyabl ,anten tuner yapımı için çok güzel varyabıl lar almıştım. bu sefer  beş ,altı mikrofon ve iki CB cihaz ile geri döndüm.
evet; arkadaşların sorusuna gelince  takip etmek lazım burada neyin ne zaman geleceği ve kapılacağı belli olmuyor. buda vakit ve nakit meselesi . ama bir  doğru bir haber almadan 600 km yol yapmak biraz hayal krıklığı yaratabilir. burada zoruma giden şudur: şahıs  koaksiyel röleyi bana tanesi 20 TL.sına verse hem daha fazla para kazanacak hem benim işim görülecek.ama olmaz İÇİNDE ALTIN VAR (1 TL lik) , yada dışarıda tanesi en az 100 $ olan  rf lamba ve vakum varyabl lar dükkan sahipleri tarafından ne oldukları,ne işe yaradıkları ve değerleri bilinmeden parçalanıyorlar.
 biraz hayal kırıklığı ve ümitsizlik yarattıysam affınıza sığınırım, ama sırf hurdalığa gitmek için değilde Ankarada  bulunduğunuz zamanlarda vaktiniz olursa mutlaka ziyaret edin, selam ve saygılarımla.

TA1ED
      METİN KORKMAZ
         TEKİRDAĞ
TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #6 : 12 Aralık 2011, 18:54:47 »
Metin bey merhaba
Konu bu denli can alıcı noktalarıyla ve etraflıca bir radyo amatörünün gözüyle ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi,kafamda konu ile ilgili iyi ve kötü yanlarıyla az çok bir resim oluşmasına yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
73'S

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #7 : 12 Aralık 2011, 19:15:41 »
 Arkadaşlar bende bir Ankara gezimde İvediğe uğramıştım. Metin beyin dediği gibi hani 10 milyara sattık sanane demişler ya aynen banada ukalaca, terbiyesizce esnaflığa sığmayacak şekilde kardeşim ne alacan, seninlemi uğraşacağım, ne alacaksan al çık şeklinde tavırlarla karşılaştım. Sanki işyeri kuyumcu dükkanı bende aradan malzeme çalacakmışım gibi tavırlar. Altı üstü hurdacı. Lanet olsun dedim o büyük olan ismini hatırlamadığım hurdacıdan çıktım. Başka bir hurdacıda kibar olmasada bir önceki adam gibi ukala olmayan esnaf karşıma çıktı dükkanınızı gezmek ve ihtiyacım olan birşeyler bulursam almak istiyorum dedim arkadaş ılımlı karşıladı ve yaptığım alışverişlerle arkadaş kazandı. Bir önceki esnafın zihniyeti inceleme hemen raftan aldığını mümkünse fiyatınıda sorma al git. Biz elbetteki elektronik kartları inceleyeceğiz içerisinden işimize yarayacak malzemeyi seçmek için oralara gidiyoruz.
Bana sorarsanız orada bir çok esnafın burnu kalkmış (istisnalar hariç azda olsa)buralardan alışveriş yapmak yerine gidip sıfırını almak daha iyi zaten istedikleri fiyatlarda sıfırı ile aynı. Yada Bitlik vasıtası ile satan olursa buralardan almak.
Bunlar gibi esnaf olmayanlardan alışveriş yapmamak. Tabi bu benim fikrim katılmayan lara sagıda duyarım.

Çevrimdışı TA1MC

« Yanıtla #8 : 12 Aralık 2011, 19:46:31 »
Merhaba arkadaşlar,

Bazı esnaf olmayan satıcılarla bende defalarca karşılaşmıştım,bu tiplerle mücadele etmek zaten mümkün olmadığından arayışlarıma devam ettim zaman zaman uğrayıp pek çok cihaz ve parça aldım,girişteki nizamiyeyi geçer geçmez ilk sola dönerseniz yaklaşık 50 metre ilerde solda şaban metal var oraya gidin istediğiniz kadar dolaşın hatta çekiç alıp parça sökün kimse size karışmaz fiyatları da makuldür ama gidecek olan amatörlere ricam aldığınız malzemenin gerçek değerini orada zikretmeyin zira yorumlarda söylendiği gibiiçinde altın var diyor hurdacı, aslında bu kişi önceden bir amatör tarafından uyarılmış kişidir.
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #9 : 12 Aralık 2011, 21:28:40 »
Birzamanlar bende gittiğimde şu görüntüye şahit olmuştum siyanür asidine atılmış yarı iletkenleri altın haline dönüştürüyorlardı asitleme işleminden sonra geri kalan altın posasının resmini çekmiştim plastik bidonda.
https://skydrive.live.com/#cid=8BEAF7CCA5871C8E&id=8BEAF7CCA5871C8E%21374
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #10 : 13 Aralık 2011, 18:46:03 »
Ahmet bey ben sunair hastasıyım şimdi bu resimde cihazları altalta üstüste görünce içim cız etti ama şimdi yoktur herhalde değilmi :))
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
73'S

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #11 : 13 Aralık 2011, 22:16:11 »
Erhan Bey,
Tekrar merhaba. O ardiyede ki cihazlar çoktan vidasına kadar sökülüp, maden olarak satılmıştır. Çok eski bir fotoğraf. Sizin özellikle aradığınız Sunair'e ait bir şey var mı? Elinde Sunair ve yedek parçaları olan birisini tanıyorum, görüştürürüm isterseniz sizi.
Selamlar,
Tolga

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2011, 01:58:38 »
Tolga bey merhaba
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Elektronik onarım işleriyle de uğraştığım için şu ana kadar Sunairde karşıma çıkan birtakım arızaları kendi imkanlarımla onarıp tekrar çalıştırmayı başardım ancak;
Malum olduğu üzere bu cihazların yedek parçaları artık üretimde değil,bu nedenle önemli bir arıza durumunda beni tek kurtaracak olan ikinci bir sunair olacaktır,bu sebeplerden öyle görünüyorki ne yapıp edip şimdiden ufak ufak yedek parça stoğu yapmam yada hurda bir sunair edinmem gerekecek,bu açıklamalarım muvacehesinde sizin önerdiğiniz arkadaş ile irtibat halinde olmam hem paylaşım hemde malzeme tedariği açısından son derece faydalı olacak gibi görünmektedir.
Teşekkür ve saygılarımla.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
73'S

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2011, 16:10:17 »
Ankara'dan Kemal Güler'i tanırmısınız? Lakabı Ormancı Kemal'dir. Onda hem Sunair HF cihaz var, hemde Sunair'e ait hiç kullanılmamış bazı yedek kartlar var. Telefonu; 0 532 611 31 20. Konuşurken, radyo amatörü olduğunuzu mutlaka bildirin, numarayı benden aldığınızıda söyleyebilirsiniz. Biraz az konuşur, lafı ağzından zor alırsınız. Ama yolunuz Ankara'ya düşerse mutlaka ziyaret edin. Bu arada sizde Sunair RT9000 var mı?
Selamlar,

Tolga

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #14 : 14 Aralık 2011, 17:12:51 »
Tolga bey bilgiler için çok teşekkürler,kaydediyorum.
Bende sadece sunair GSB-900 ve anten coupleri (GCU-935) bulunmakta,(QRZ.COM da görebilirsiniz)Sıtkı beyden (TA4ATA)  Bitlik aracılığı ile yaklaşık 3 ay önce edinmiştim (kendisine ayrıca teşekkürler), uzun yıllar donanmada bu tarz cihazlarla haşır neşir olduğumdan cihaz bana yabancı gelmedi,performansındanda oldukça memnunum gece gündüz hangi saatte cihazı açsam 7-14-21 mhz lerde (şimdilik antenim bu bantlara müsade ediyor) CW-SSB QSO yapacak istasyon bulmakta zorlanmıyorum.Tek korkum olmadık bir parçadan arıza çıkartması,dediğim gibi konvansiyonel parçalardan olan arızaları giderebiliyorum ancak cihaza özgü parçalardan arıza çıkarsa yedek parçanız veya hurdanız yoksa iş kötü olacaktır.Nitekim geçenlerde VFO (ince frekans ayarı) düğmesi kullanırken aniden kazıkladı,hiç kımıldamaz oldu,neredeyse penseyle bile dönmüyordu,orjinal bir potans (çekince devreye giriyor itince devreden çıkıyor), söküp biraz temizlik ve kontak spreyi operasyonundan sonra zımba gibi oldu,olmasaydı parça peşine düşecektim.Belkide amatörlüğün en zevkli yanlarından biride bu,beceri ve yedek parça imkanlarınız elverdiği ölçüde tabi.
Saygılarımla.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
73'S

Çevrimdışı TA0G

« Yanıtla #15 : 19 Aralık 2011, 17:45:31 »
Herkese Selam,
Arkadaşlar hepimizin hedefi aynı..Hurdacıların kilo başına para ödeyerek aldıkları cihazları, makul fiyatlara pazarlık ederek temin etmek..
Ben de yıllardır gelir giderim. ama yıllar içerisinde gördüm ki, yıllar içerisinde artan amatör trafiği nedeni ile,
bu hurdacı arkadaşlarımıza, olayın gerçeklerini bilmeden, aldığınız cihazın, mekanik darbeli ve arızalı olabileceğini
düşünmeden yüksek bedeller ödenince
, bu arkadaşlarımızdan bazıları bir boş alümünyum cihaz kutusuna bile 100 TL
isteyebiliyorlar!

Bu nedenle aman siz siz olun, lütfen fiyat sorarken mümkün olduğu kadar çift haneli  rakkamlara itibar etmeyelim derim!

73ler TA2LJ Hakan Güner

Çevrimdışı TB2NDY

« Yanıtla #16 : 19 Aralık 2011, 19:19:24 »
Selamlar,

Benim bidiğim İstanbul'da da 3 lokasyonda güzel hurdacılar var !
Acıbadem tarafında, Göztepe'de ve Küçükyalı'da ama tam adreslerini bilemiyorum, hepsine gitmiş eşelenmişliğim vardır, hatta diyebilirim ki Türkiye'nin nadide malları vardır buralarda rivayet olunur...Hatta bir tane daha vardı Göztepe civarında sanırım o taşınmış Kocaeli ili hudutlarına...sahibi huysuz bir ihtiyarmış sanırım....:)

de TB2NDY
Afganistan/KUNDUZ

Çevrimdışı TA0G

« Yanıtla #17 : 21 Aralık 2011, 17:27:51 »
Elgincim,
Sen başkalarına diyorsun, ama orada eşeleniyorsun:) eee bu virüs bir kere adama bulaşır ise, atılmaz:))
Haa bu arada Küçükyalı olarak bildiğinin adresi de değişti, diğerleri duruyor:)
İnşallah seni de aramızda görür, beraber eşelenmeye devam ederiz.

Sevgi ve 73!ler Hakan TA2LJ