Gönderen Konu: ASELSAN 4021 MAYK SORUNU  (Okunma sayısı 235 defa)

Çevrimdışı TA2HM

TA Callbook kaydı

Murat Asal
    ANKARA
  • OM/YL
  • HAYATI NEREDEN SEVERSENİZ, ORADAN YAKALARSINIZ.
ASELSAN 4021 MAYK SORUNU
« : 31 Ekim 2011, 23:11:17 »
Aselsan 4021 cihazıma başka bir mayk taktım fakat bu farklı maykı taktıktan sonra kendi maykını taktığımda çalıştırmadı. Cihaz normal çalışıyor rx yapıyor fatak orjinal mayktan tx yaptığımda cihaz göndermeye geçmiyor, önündeki kırmızı ışık da yanmıyor. (Takmış olduğum mayk muhtemelen biryerlere kısa devre yaptırdı.)

Bu sorun hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. 73 ler.
EX TA9AS
Cep.Tel.: 0532 156 44 33
E-Posta & Facebook : ta5iw@hotmail.com
Sen ne kadar anlatırsan anlat herşey karşındakinin seni anladığı kadardır. Hz.Mevlana

Çevrimdışı TA2HM

TA Callbook kaydı

Murat Asal
    ANKARA
  • OM/YL
Ynt: ASELSAN 4021 MAYK SORUNU
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2011, 01:20:01 »
Cihazın sorunu TB9CIJ Ali Osman MADAK bey sayesinde çözülmüştür. İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Cihazın sorunu mayk bağlantısı yapılan RJ45 konnektörün pinlerinden bir tanesinin yerinden çıktığı ve tekrar yerine getirilerek çözülmüştür. Böyle bir problemle karşılaşanların öncelikle bu pinleri kontrol etmelerini öneririm. 73 ler.
EX TA9AS
Sen ne kadar anlatırsan anlat herşey karşındakinin seni anladığı kadardır. Hz.Mevlana

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2011, 11:44:24 »
:=)))))......GEÇMİŞ OLSUN..

TA3ATA...M.TURGAY...73
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA3AOM

« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2011, 19:54:34 »
murat abi sorunun çözülmesine çok sevindim.Bu arada çağrı işaretim TA3AOM olarak değişmiştir,Fakat sitede nasıl değiştireceğim bulamadım.

Çevrimdışı TA2HM

TA Callbook kaydı

Murat Asal
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2011, 20:06:40 »
Turgay abi teşekkür ederim. Sorunu başka yerlerde ararken ilk bakılacak yere bakmak hiç aklımıza gelmemiş.

Ali Osman abi yeni çağrı işaretin hayırlı olsun. A Sınıfına da terfi etmişsin, çok sevindim. Artık HF'te istediğin bantta çalışma yapabilirsin. Sistemde çağrı işareti değişikliği ile ilgili olarak Bilal Amcaya ileti gönder yeni belgenin bilgilerini yaz, Bilal Amca gerekli değişiklikleri yapıyor. Ayrıca TA Callbook'ta da gerekli düzeltmeleri yapmanı tavsiye ederim. TA Callbook sitesine girdiğinde "Kişisel bilgilerinizi bilgi ekleme düzeltme formu nu kullanarak düzenleyebilirsiniz." linkine tıklayarak orada gerekli düzeltmeleri yaptığında bir süre sonra kontrolden geçtikten sonra orada da çağrı işaretin değişiyor ve bu tüm değişiklikler e-posta adresine bildiriliyor.

Adana'dan selamlar.
EX TA9AS

Çevrimdışı TA3AOM

« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2011, 20:19:52 »
murat abi gerekli düzeltmeleri yaptım.görüşmek üzere 73s

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2011, 23:58:38 »
Ali Osman hocam  memleketten almışsın sonunda çağrı kodunu. Hayırlı olsun.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3AOM

« Yanıtla #7 : 04 Kasım 2011, 13:58:58 »
tşk ler onur hocam malum bu sene tayinciyiz...73s