Gönderen Konu: Home Made 20 metre QRP telsiz  (Okunma sayısı 457 defa)

Çevrimdışı TA8A

Home Made 20 metre QRP telsiz
« : 29 Ekim 2011, 10:11:10 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Bu telsizimi 1979 yılında TA1G Kadri Doda'dan almıştım. Türkiye'de bir kaç tane daha olduğunu biliyorum. İsveç'te yaşayan bir Türk amatör yapmıştı. Adını Mustafa diye hatırlıyorum, ama çağrı işaretini unuttum. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler.

Cihaz 20 metre bandında hem CW hem de SSB olarak çalışıyor. Alma hassasiyetine hala TA8E Şevket hocam hasta olmaya devam etmektedir. Cihazı antene bağlayıp açıyorsunuz, ve arızalı zannediyorsunuz. Zeminden yalnız bir TISSSS sesi geliyor. Ama alış mükemmel. RF katlarında SO42P entegreler kullanılmış. Çıkışında BD135 transistör var. 2 Watt çıkış gücüne sahip. Bu cihaz ile o yıllarda tüm avrupa'nın yanında Amerika da yapmıştım. Benim ilk göz ağrım, ilk amatör telsiz cihazım.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1W

Ynt: Home Made 20 metre QRP telsiz
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2011, 13:07:21 »
Bilal bey yastık altı cicilerinizi çıkarmaya başladınız sonunda, gerçekten sıradışı bir cihaz, paylaşım için çok teşekkürler...
73 de TA0D
Aykut Arlı
PK. 1
34711 Kadıköy/İst.
aykutarli@hotmail.com
0532-2002377

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
Ynt: Home Made 20 metre QRP telsiz
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2011, 17:28:00 »
Bilal amca;
Çok şükür içini de görebildik. Çok zamandır merak ediyordum. Fotoğraf makiası eski tip olsa gerek tab ettirdiğinize sevindim. Yoksa şimdiye kalmaz siteye koyardınız herhalde. Maniple yi de bekliyorum hocam,
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF