Gönderen Konu: ticari kaygı  (Okunma sayısı 308 defa)

Çevrimdışı TA2CR

ticari kaygı
« : 24 Ekim 2011, 13:50:25 »
bir cihazı aldıgımız paraya satarsak ticarl satısa girmis olurmu

Çevrimdışı TA8A

Ynt: ticari kaygı
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2011, 14:18:12 »
Cem Bey,

Eğer BİTLİK ile ilgili olarak soruyorsanız BİTLİK'te ticaret yapmanın kanunlar çerçevesinde yapılması halinde yasak olmadığını belirteyim.

Başka açılardan soruyorsanız bu konunun BİTLİK'te bir çok başlık halinde tartışıldığını biliyorum. Karışık İşler bölümünde bu mesajları okuyabilirsiniz.

Kendi düşüncem ise, bir malın fiyatının ancak alıcı ve satıcıyı ilgilendirdiği, 3. kişileri ilgilendirmediğidir.

Ana sayfadaki kuralların ticari işlem kaygısı ile konulmadığını belirtmek isterim.

73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2011, 14:21:37 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2011, 17:14:26 »
yok bilal bey bitlikle ilgili bir sorun değil tamamen kişisel bir soru bu site ile hic bir alakası yoktur tesekkur ederım saygılarımla...

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #3 : 25 Ekim 2011, 00:38:31 »
Kendi düşüncem ise, bir malın fiyatının ancak alıcı ve satıcıyı ilgilendirdiği, 3. kişileri ilgilendirmediğidir.

en guzel ifade bu alıcı ve satıcı anlatıktan sonra 3 sahıları ilgilendirmediği
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #4 : 25 Ekim 2011, 10:11:11 »
peki o zaman boyut değiştirelim :

Olay şöyle gelişirse ; bir kişiden cihaz satın alıyor arkadaşımız cihazı aldıktan sonra aldığı fiyata satıyor kar koymadan aynı kişiden başka bir cihaz alıyor o cihazıda hediye ediyor ve cihaz satan kişi (yani cihazın ilk sahibi bir daha cihaz isteyince isteyen arkadaşa cihazı ticaret yapıyor bir daha satmam diyor bu kişinin yaptığı ticaret mi ama cihazları satan 1. el deki şahıs başka bir kişiye toplu olarak cihazlarımı al sat diyor cihazları alan kişide cihazların üstüne kar koyarak(hatırı sayılır bir şekilde kar) satıyor biraz karışık ama ....saygılar...

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #5 : 25 Ekim 2011, 11:40:20 »
evet gökhan bey burdan da yaklaşılabilir sonuca değişik bir bakış açısı teşekkürler...

Çevrimdışı TA2HM

TA Callbook kaydı

Murat Asal
    ANKARA
  • OM/YL
  • HAYATI NEREDEN SEVERSENİZ, ORADAN YAKALARSINIZ.
« Yanıtla #6 : 25 Ekim 2011, 21:44:29 »
Ben de Bilal amcanın dediğine katılıyorum. Ayrıca, cihaz arkadaşının kullanması için hediye edilmiş ve hediye edilen cihazı akabinde hediye alan kişi satmışsa bence bu etik olmaz. Aynı zamanda da hediye eden kişiye de ayıp olur.

Bence kişi aldığı fiyata veya düşüğüne cihazı satıyorsa ticaret olmaz, çünkü bir ticaretin söz konusu olabilmesi için kar edilmesi gözetilir.

Ben de size benim başımdan geçen bir hikayeyi anlatayım; bir arkadaşıma cihaz getirdim ve hiç bir kar koymadan arkadaşa verdim, arkadaşım bu cihazı %50 fazlasına başkasına sattı. Ben de bu arkadaşıma beni enayi yerine mi koyuyorsun diye serzenişte bulundum.

Herkese 73 ler, sevgiyle kalın.
EX TA9AS
Cep.Tel.: 0532 156 44 33
E-Posta & Facebook : ta5iw@hotmail.com
Sen ne kadar anlatırsan anlat herşey karşındakinin seni anladığı kadardır. Hz.Mevlana

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #7 : 26 Ekim 2011, 08:10:40 »
teşekkürler murat bey 73 saygılar...