Gönderen Konu: Virtual Com Driver?  (Okunma sayısı 177 defa)

Çevrimdışı TB5CIV

Virtual Com Driver?
« : 12 Ekim 2011, 10:12:03 »
Bu Dosyayı Kurduğum halde kenwood yazılımını çalıştırdım fakat com ve usb kablo olmasına ragmen Cihaz ile iletişim kurduramadım.Ayrıca Çin Cihazları İçinde gerekiyormuş Bu virtual com driver.Bu İşin Sırrı nedir Acaba?Tecrübe Eden Bir Arkadaş Bilgilendirebilirse Sevinirim.73s de tb5civ.

Çevrimdışı TA2M

Ynt: Virtual Com Driver?
« Yanıtla #1 : 12 Ekim 2011, 20:03:31 »
İşletim sisteminiz Windows 7 ise , COM port kullanan programlarınızı YÖNETİCİ olarak çalıştırın...

Şu ana kadar birçok cihaz yazılımı kurdum ve kullandım , hiç birinde Virtual COM Driver gibi bir ilave kurulum ihtiyacım olmadı.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
  • iyiye karşı iyi, kötüye karşı adaletli ol.
« Yanıtla #2 : 12 Ekim 2011, 22:01:45 »
"virtual com drive" dan kastettiğiniz, bilgisayarınızda seri port yok USB-RS232 dönüştürücü kullandınız bunumu kuramıyorsunuz? eğer bunu kastediyorsanız bu dönüştürücünün marka/modelini yazarsanız sürücü bulunmasında yardımcı olabiliriz. Bu tür usb cihazları bilgisayarınıza bağlamadan önce sürücüleri yüklemeniz, sonrada hep aynı usb portu kullanmanız daha az sorun yaşamanızı sağlar.
de TA1AVI, name is VELİ İHSAN SERİN, QTH:KN41MB, 73 de TA1AVI SK
-----------------------------------------------------------------
Eski Çağrı İşareti: TB8CIA, TB1CI

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2011, 09:36:52 »
İsmail Bey,

Virtual Com Drive programı benzerini ben kullanıyorum. Fakat bu program PC'nizde sanal COM portu oluşturmaya yarıyor. Sizin ihtiyacınız ise bu tür bir program değildir diye düşünüyorum. Zaten USB / COM çeviriciyi taktığınız an bilgisayarınızda COM portu oluyor. Ama sizin sorununuz USB/COM portu çeviricisinden kaynaklanıyor sanıyorum. Buna benzer sorunlarla ilgili mesajlar olduğunu hatırlıyorum. Ana sayfada sağ üstte gelen arama bölümüne "usb com port" yazıp aratırsanız o mesajlara ulaşabilirsiniz. Size yardımcı olacağını umuyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB5CIV

« Yanıtla #4 : 14 Ekim 2011, 10:51:40 »
http://www.youtube.com/watch?v=x0Qk9en6aDs

Uğraştığım Cihaz Bu Şekilde Ama Başarıya Ulaşamadım Henüz.
Bilgilendirme Amaçlı Cevaplarınız İçin Sağolasınız.
73s de tb5civ.

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
« Yanıtla #5 : 14 Ekim 2011, 11:42:41 »
Merhabalar,

http://www.kenwood.com/i/products/info/amateur/vcp_e.html

bu linkte yapmanız gerekenler anlatılmış, siz bu işlemleri daha önce yapmıssanız, aygıt yöneticisinden > Com&Lpt portlarını kontrol edin silicon labs... ile başlayan kısmın üzerinde özellikler deyip hangi com portta olduğuna bakın ve yükleme yaptığınız yazılımda o com portu seçin. tabi bu işlemi sayfada anlatılan sürücü yüklenmiş ve rib bilgisayara bağlanmış haldeyken yapacaksınız.

daha önce mesajımdada dikkat çekmiştim, bu dökümandada uyarmışlar, sürücüyü yüklemenden usb yi takmayın, yanlış sürücü yüklemenize sebep olabilir ve işlem daha karmaşık hale gelir, bu kez bu sürücüyü kaldırmak gerekir.
73,

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #6 : 14 Ekim 2011, 14:57:51 »
İşletim sisteminiz Windows 7 ise , COM port kullanan programlarınızı YÖNETİCİ olarak çalıştırın.
Mustafa bey bu uygulamayı tam olarak tarif ederseniz sevinirim.
TA2JU
73
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
« Yanıtla #7 : 14 Ekim 2011, 17:14:07 »
Windows 7 de programları kurarkende üzerinde sağ tuş yapın ve yönetici olarak çalıştır deyin. Programları çalıştırırken her seferinde sağ tuş yapıp "yönetici olarak çalıştır" dememek için, o pragram için şu linkteki işlemleri yapabiliriniz. o zaman o program hep yönetici modunda çalışır.

http://www.windows7news.com/2010/06/17/how-to-run-a-program-as-administrator/

resimli olarak anlatıyor zaten sanırım anlaşılır.
Yönetici olarak çalıştır = Run as Administrator

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #8 : 14 Ekim 2011, 18:54:30 »
İsmail bey,

Kullandığınız işletim sistemi hakında bilgi vermemişsiniz. İşletim sisteminiz Win7 64 bit ise yazılım sorun çıkarıyormuş ( linkini verdiğiniz videoda yazıyordu).

Bahse konu olan Virtual Com Port ise Kenwood KPG-46 programlayıcının aygıt sürücüsü ( Driver).
Eğer bilgisayarınızda COM port ve doğrudan bu porta takılabilen bir programlayıcı kullanıyorsanız bu sürücüye ihtiyacınız yok.

Cihazınız herhangi bir kenwood programlayıcı ve KPG-87 yazılımıyla programlanabiliyormuş.

Videoda bahsi geçmeyen ve sizin de sözünü etmediğiniz bir diğer husus ise kullandığınız yazılım olabilir.

KPG-87D Amerikan versiyonu cihazlar için kullanılırken, KPG-87D(m2) yazılımı Avrupa versiyonu cihazlar için kullanılıyor. Dolayısıyla cihazınız hangi versiyon yazılımla programlanmışsa o versiyonu kullanmalısınız.
73,

Mustafa, TA2M