Gönderen Konu: Sunair HF cihazların performansı  (Okunma sayısı 242 defa)

Çevrimdışı TA2MES

Sunair HF cihazların performansı
« : 29 Eylül 2011, 23:05:39 »
Sunair GSB 900 Cihazları kullanan arkadaşlardan cihazın performansı hakkında bilgi almak istiyordum,malum bu cihazların Tuner çıkış katlarıda mevcut ancak bu kat olmadanda kullanılabilmekte,bu duruma göre tuner katı olmadan ve tuner katlı olarak iki ayrı kısımda ele alacak olursak çalışması nasıldır,mesela ben cw olarak 14 mhz de çıkmayı seven bir amatörüm,fiyat olarak da uygun seviyelerde ilanlarını görmekteyim bu cihaz işimi görürmü,tuner katınıda edinmek daha iyi olacak gibi görünmekle beraber montaj şekli hakkında basitçe şematik bir çizim planı elde etmek mümkün olabilirmi? Yoksa amatör cihaz kategorisinde bir cihazmı almaya çalışmalıyım malum bu cihazlar genellikle hurdalıktan temin edilen cihazlar,Saygılarımla.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
Gsm : 543 232 41 08
Bilmek için paylaşmak,paylaşmak için bilmek gerek.
73'S

Çevrimdışı TA1MC

Ynt: Sunair HF cihazların performansı
« Yanıtla #1 : 30 Eylül 2011, 10:09:28 »
 Değerli amatör arkadaşım,
Bahsettiğiniz cihazın aşağı yukarı her modelini kullanmış olup ve hala da gsb-900 modelini ısrarla bulundurmaktayım,Bu cihazlarda tuner katı denen bir kısım yoktur sizin söyediğiniz tuner kontrol kartıdır ama oda harici orjinal tuneri olmadan işlevsizdir,Gsl-1000 lineeri kullanmak için ise mesela başka bir ön panel kiti gerekir, lineer exciter olarak kullanılan gsb-900 ler için ayarlanmış güç 65 w oluyor,bazıları ise içinden 200 watt güce kadar açılabilmektedir ,dinleme ve gönderme performansını çok güzel contest te dahi cihaz ısınmıyor military tarzda yapıldığından biraz ağır sadece , tek dezavantajı budur birde split yapamazsınız,cw modu ile bu cihazın usb modu aynı ve cw filtresi kendi içinde mevcuttur opsiyonel olduğunu sanmıyorum.Başka merak ettiğiniz birşey avrsa lütfen sorunuz 73 ler
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #2 : 30 Eylül 2011, 11:45:16 »
İyi günler Murat bey

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Tecrübelerinizden istifade etmek istediğim konu; Bu cihazlar genellikle "Sunair GCU-935" Otomatik anten tuneri ile birlikte veya bu ünit olmadan da satılmakta veya devredilmekte,yani iki seçenekle karşı karşıyayım
bu ünit olmadan (YALIN OLARAK SADECE TRANSCEİVER KADEMESİNİ) kullanacak olursam kullanacağım frekansa uygun ölçüde anten kullanmaK zorundayım diye anlıyorum,diyelimki bu ünit yok ve frekansa uyumlu anten kullanmaya başladım bu durumda çıkışım CW baz alınacak olursa ortalama kaç watt olacaktır (otomatik anten tuneri olmadan)

Teşekkürlerimle
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
73'S

Çevrimdışı TA2MES

« Yanıtla #3 : 30 Eylül 2011, 11:53:38 »
Siz bu cihazı Sunair GCU-935 Otomatik anten tuneri ile kullanmamı tavsiye edermisiniz.
frekans değişimlerinde daha az swr ve daha az sorun yaşamam için bu üniti kullanmamın iyi olacağı  kanaatindeyim acaba doğrumu düşünüyorum.
TA2MES
Erhan SEZİNCE
SAKARYA
73'S

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #4 : 30 Eylül 2011, 12:37:49 »
Erhan Bey Selamlar,

Yazdıklarınızdan yeni amatör olduğunuzu ve daha fazla bilgiye ihtiyacınız olduğunu düşünmekteyim . Acaba bölgenizde müracat edebileceğiniz bir TRAC veya başka bir amatör derneğin şubesi varmıdır?.
Bu sorduğunuz soruları yüz yüze halletmek daha yararlı oluyor.
Yoksada telefonumu mesajın sonunda bulabilirsiniz sorularınıza yanıt vermekten memnuniyet duyarım .
Selamlar
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul