Gönderen Konu: Çok güzel bir SDR alıcı kiti  (Okunma sayısı 566 defa)

Çevrimdışı TA8A

Çok güzel bir SDR alıcı kiti
« : 10 Eylül 2011, 12:01:52 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Kit olarak gelen bir SDR alıcı yapmıştım. Çok güzel ve kaliteli bulduğum bu alıcının kitini satan amatör arkadaş satışlara ara vermişti. Şu sıra tekrar kit satışına başlamış. Her amatörde bir tane olması gerekir diye düşünüyorum. (Ben bir tane daha sipariş ettim)

Kitin özelliklerine http://www.wb5rvz.com/sdr/ensemble_rx_ii/ adresinden ulaşabilirsiniz. Kiti http://www.kb9yig.com/ adresinden sipariş edebilirsiniz. Buradaki fiyatlara Türkiye için yol parası olarak 6 dolar eklemek gerekiyor. Bu haliyle HF/LF kit 56+6=62 dolara geliyor, VHF kit ise 58+6=64 dolara geliyor. Bu devrenin kit olarak satıldığını, monteli olmadığını hatırlatmak isterim.

Performansına inanamayacaksınız!

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2TR

Ynt: Çok güzel bir SDR alıcı kiti
« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2011, 14:53:36 »
Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim en kısa zamanda bende öncelikle bir VHF kit siparişi vereceğim. 73's...

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #2 : 11 Eylül 2011, 15:26:26 »
Bilal bey mrb nasılsınız paylaşım icin cok tşk ederim evet Rasim bey bu konuylan ilgili sizinlen bir görüşelim 1 tanede ben alim saygılarımla 73s
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..

Çevrimdışı TA6P

« Yanıtla #3 : 11 Eylül 2011, 18:16:34 »
Bilal bey  paylaşım için çok teşekkür ederim.Ayrıca adamların hızına hayran kalmamak elde değil.Zira sipariş verdikten 15 dakika sonra  Siparişiniz gönderilmiştir emailini aldım.

TA6P
Ali Zümrüt

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2011, 14:06:33 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Bu kiti sipariş ettiğinizde iki ayrı zarfta gönderiyorlar. O sebeple ilk gelen zarfta parçalar eksik çıkabilir. Hemen heyecanlanmamak gerekiyor. (Ama ben heyecanlandım)

İyi çalışmalar, 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA6P

« Yanıtla #5 : 27 Eylül 2011, 11:56:12 »
Bilal bey merhaba,
Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim.Yardımlarınız içinde.Sizinde dediğiniz gibi adı geçen kitin performansı çok iyi.Bu bölümde yapacak arkadaşlara önerilerinizi yazarsanız zannederim yol gösterici olur.Kirlilik yaratmamak açısından  sorum var bölümüne değilde burada yazıyorum.Telefon görüşmemizde de belirttiğiniz gibi en iyi power SDR yazılımı ile çalışıyor.Ancak benim gibi win7 kullananlarda
bu yazılım skin yok uyarısı vermekte.İnternette yaptığım araştırmalarda bunun çözümünü buldum MS netframe 4.0 yükledikten sonra sdr buzz sitesinden indirdiğim skinlerle çok güzel arayüzlere sahip oldum.Sizinle de paylaştığım gibi başlangıçta alet çalışmadı.Nedeni sadece LF bandında gerekli olan U12 chip ile C48 kondansatörünü de monte etmemden kaynaklanmıştı.Onları sökünce iş çözüldü.Yaptığım hataları paylaşmamın nedeni yapacak arkadaşlara yol  gösterebilir düşüncesinde olmamdan kaynaklanmaktadır.Hala iki problemim var.Birincisi USB ve LSB ters çalışıyor.Yani  40m. yi USB 20 m. yi LSB dinliyorum.İkincisi ise 20 ve 40m de 20 kHZ lik kayıklık var.Açık bir ifade ile 7.92Mhz i 7.112 mhz den USB olarak  dinleyebiliyorum.Bunun nedeninin montaj hatası değilde  S570 in kalibre edilerek düzeleceğini umuyorum.Problemi çözdüğümde yine paylaşacağım.Tekrar teşekkür ederim.Sizde konuya ilişkin birikimlerinizi  bizimle paylaşırsanız  bana ve yapmaya çalışacak arkadaşlara yardımcı olur düşüncesindeyim.Samsundan selam ve saygılarımla..

Ali Zümrüt
      TA6P
   Samsun

Çevrimdışı TA6P

« Yanıtla #6 : 27 Eylül 2011, 12:20:19 »
U12 ve C48 sökülünce durum normale döndü

Çevrimdışı TA6P

« Yanıtla #7 : 27 Eylül 2011, 18:42:06 »
Değerli arkadaşlar,
power sdr v1.19.3.15 proğramında set up bölümü altındaki  audio ve primary alt bölümünde bulunan IQ correction sekmesine 20 yazdığımda(Başlangıçta 0 idi) herşey normale döndü.Ben de aleti daha fazla sevmeye başladım.Bu vesile ile herkese selam ve saygılar.

TA6P
  Ali Zümrüt
   Samsun

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #8 : 28 Eylül 2011, 20:39:27 »
Ali Bey,

Power SDR programında Setup/General/Calibration bölümüne girince frekans kayıklıklarını ve seviyeyi ve image durumunu otomatik olarak kalibre edebiliyorsunuz. Fakat bu iş için 10 MHz. -70 dBm seviyesinde bir sinyale ihtiyacınız var. Sinyali alıcıya giriyorsunuz ve sırayla start tuşlarına basıyorsunuz, kendisi gerekeni yapıyor.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Not: Acaba SKIN'leri bana e-posta ile webmaster@telsizciler.org adresime gönderebilir misiniz?

Çevrimdışı TA6P

« Yanıtla #9 : 28 Eylül 2011, 22:40:03 »
Bilal bey merhaba,
Adı geçen kitten iki adet  monte ettik.Şu an ikisi de çok iyi çalışmakta.Kısmetse hafta sonuna dek kutularını da yapıp monajı bitireceğim.Skin dosyaları verdiğiniz email adresine gönderilmiştir.Kolay gelsin der selam ve saygılarımı gönderirim.

TA6P
 Ali Zümrüt
   SAMSUN

Çevrimdışı TA2IK

« Yanıtla #10 : 29 Eylül 2011, 20:19:25 »
selam arkadaşlar
burada sevgili dostum ali beye teşekkür ederim üşenmeden benim için o gece uyumadan aletin o minik parçalarını monte ederek ertesi gün benim evde getirip denemelerini yapmış ama benim bilgisayarın azizliğine uğrayarak çalıştıramamıştık akşam kendi evinde test edip bugün yine gelmiş benim bilgisayarda yanlışı bulup çalıştırmıştır muhteşem bir hassasiyette ve tertemiz bir dinlemeye sahip olan bu cihazı şiddetle tavsiye ederim ,dostumun ellerine sağlık teşekkür ederim
bu arada kolum kırık ayağına yatıp bişi yapmadım oturup seyrettim :))

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
  • iyiye karşı iyi, kötüye karşı adaletli ol.
« Yanıtla #11 : 29 Eylül 2011, 21:33:53 »
bu kitin eski versiyonlarından mono band olanını var bende, http://www.dxatlas.com/rocky/ bu yazılımda özellikle psk da çok başarılıydı. yazılımın windows 7 uyumlu versiyonu yayınlanmış.
de TA1AVI, name is VELİ İHSAN SERİN, QTH:KN41MB, 73 de TA1AVI SK
-----------------------------------------------------------------
Eski Çağrı İşareti: TB8CIA, TB1CI