Gönderen Konu: FSM - ME 61/GRC  (Okunma sayısı 157 defa)

Çevrimdışı TA2N

FSM - ME 61/GRC
« : 02 Eylül 2011, 12:34:37 »
Tekrar merhaba,
Uzuın yıllardır hala dinlemekten büyük keyif aldığım için hırslı bir SWL amatörüyüm. İlk radyomu babamın yardımıyla
1956 yılında yapmıştk. Daha sonra 1960 yılında aşağıda resimleri olan Alan Şiddeti ölçen bu cihaz bana hediye edildi.
Empedansı yüksek bir kulaklık ve uzun bir anten teliyle epeyce kullandım. Daha sonraları bilgim artınca uzun ve orta dalga istasyon
larını dinleyebilmek için görülen bobini ilave ettim.

Eğer biryerlerde görürseniz mutlaka alın. Ama ben senin gibi dinazor değilim, dinleyecek ne radyolar var diyorsanız boşverin.
Bir zamanlar nelerle uğraşmışlar diyerek  resimler bir kenerınızda  bilgi olarak kalsın.

Kalın sağlıcakla,

Çevrimdışı TA2N

Ynt: FSM - ME 61/GRC
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2011, 12:36:54 »
devam

Çevrimdışı TA2N

« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2011, 12:50:50 »
Belki yapmak isteyen olur.

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #3 : 02 Eylül 2011, 15:02:19 »
Değerli üstadım bu güzellikleri paylaştığınız için şahsım adına çok teşekkür ederim.

Sizinde belirttiğiniz gibi bunlar zevk meselesi, bazılarına göre eski hurda bazılarına göre (benimde içinde bulunduğum) ise dünya harikası bu cihazlar :)

Araya işler girince tam ilgilenememiştim ama geçen hafta sizin hediye ettiğiniz ZN414 ile alıcı yapımına başladım. Yüksek empedanslı kulaklık bulamayacağımdan opamplı bir yükselteçte yapıyorum. Tuner kısmında burada verdiğiniz şema da bana yararlı olacak.

Selam ve saygılarımla, 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #4 : 02 Eylül 2011, 19:51:58 »
Bende bu cihazdan hurdalikda gormuştum. Elime alıp incelediğimde, "antenin rezonansa gelip dogru frekansta çalıştığını gösteren bir cihaz zannettim". Hiç alıcı olacağı aklıma gelmedi. Herhalde broadcast radyo yayınlarını dinliyebiliyorsaniz değil mı?
Saygilarimla,
Tolga Anil
TA2ANL