Gönderen Konu: Diamond'dan yeni 5 band Hf vertical anten.  (Okunma sayısı 456 defa)

Çevrimdışı TA2AHI

Diamond'dan yeni 5 band Hf vertical anten.
« : 20 Ağustos 2011, 00:34:15 »
Merhaba arkaşlar ,A sınıfı olduktan sonra ,uzun zamandır,multiband hf antenleri inceliyordum.Dipol mü ,olta kamışı mı,kedibıyığı mı vertical mi derken Diamond KV-5 i gördüm.Yurtiçi firmalardan anteni  tedarik ettim.2 arkadasımla beraber anteni monte ettik.Sıra geldi denemeye ...Hemmen anteni Kenwood Ts-480hx e bagladım.Yukarıdan aşagı dogru denedim.Herbandda rx-tx oldukça iyi idi.Yurtici ve yurtdışı bir çok qso yaptım.160-80 ve 40m de swr biraz yüksek ama (2-2,5 arası) yine de qso yapılabiliyor.Fakat ben yinede tuner arayısı icerisindeyim.14mhz de swr 1,5 civarında 28 mhz de 1,2 ve 50mhz 1,2 civarında.Katalog degerlerinde 50mhz yok ama anten 50 mhzdede gayet iyi .Umarım yer darlıgı ceken ve cihazını kuramayan arkadaslarımıza biraz olsun yardımcı olabilmisimdir.Kurulum sırasında yardımlarını esirgemeyen  mübarek ramazan ayında 30derece sıcakta benim ile birlikte uğrasan ve eşek arılarıyla cesurca çarpışan arkadasım TB2CYG Yüksel GÜLŞEN'e amatör  adayı cb telsizci abimiz Nurettin KAHVECİ'ye ve anten hakkında bitmek tükenmek bilmeyen sorularımı sabırla cevaplayan TA0B Hayri LEVİ 'ye teşekkürlerimi borç bilirim.Bir kaç ufak fotoğrafta aşağıda…

Çevrimdışı TA2AHI

Ynt: Diamond'dan yeni 5 band Hf vertical anten.
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2011, 00:38:54 »
Diğer fotoğraflar...

Çevrimdışı TA2AHI

« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2011, 00:40:33 »
Son...

Çevrimdışı TA3DJ

« Yanıtla #3 : 25 Ağustos 2011, 12:49:43 »
Merhaba;
Fiyatı nedir bu antenin?

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #4 : 26 Ağustos 2011, 06:08:14 »
Mrb önceliklen yeni almış olduğunuz anteniniz hayırlı olsun iyigünlerde kullanırsınız inş fakat merak ettiğim bir husus var şuan mevsim yaz sorun yok acaba yağmurlar başladığında ant negibi bir değişiklikler saplıcaksınız merak ediyorum paylaşırsanız sevinirim saygılarımla 73s
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #5 : 26 Ağustos 2011, 12:15:56 »
Diamond'dan yeni 5 band Hf vertical antenin kaç yıl garantisi var? Böyle  bişi söz konusu mu?

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #6 : 26 Ağustos 2011, 16:41:16 »
Yüksel bey ant lerin garantisi olmaz 73s
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Çevrimdışı TA2AHI

« Yanıtla #7 : 27 Ağustos 2011, 00:27:57 »
Yusuf bey merhabalar anten zaten 4 mevsime gore yapılmıs.Paket icerisinden oldukca kaliteli ,eriyen  lastik bant cıkıyor.Ayrıca her trap üzerinde özel lastik izolasyonu var.Ben her ihtimale karşı tum vidaların uzerini ve tüm birleşim yerlerini kaliteli eriyen  lastik bantla sardım.Ayrıca 2 taraftan  paslanmaz teller ile baglayarak metal gergilerle gerdirdim.Uzun sure sorun olmadan kullanacagımı umuyorum.Bu arada sorunuza binayhen hem tanısırız hem sohbet ederiz diye sizi aradım fakat ulasamadım bilginiz olsun.73

Çevrimdışı TA2AHI

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #9 : 27 Ağustos 2011, 09:27:31 »
Hakan mrb önceliklen cvp verdiğiniz dolayı cok tşk evet kapalı olduğu doğrudur genelde sabah nöbetten cıktığım icin istirahata cekileceğim vakit kapatıyorum yoksa arayan cok olduğundan malum uykumu alamamış oluyorum ben tacalbok tan numaranızı aldım ben ararım sizi tanışmış oluruz.saygılarımla iyicalışmalar 73s
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Çevrimdışı TA3DJ

« Yanıtla #10 : 27 Ağustos 2011, 12:35:53 »
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, bol DX lerde kullanın. Antenin fiyatı bir cihaz parasıymış gerçekten.