Gönderen Konu: GM 300 PROGRAMLARKEN HATA OLUŞTU YARDIM!!  (Okunma sayısı 360 defa)

Çevrimdışı TA8AT

GM 300 PROGRAMLARKEN HATA OLUŞTU YARDIM!!
« : 14 Ağustos 2011, 21:39:47 »
Selam arkadaşlar.GM 300 cihazıma frekans yazdım F3 ve F8 le kaydet dedim.Tam kaydetmek üzere iken anlamadığım bir hata oluştu ve cihazın hoparlöründen sürekli bir biip sesi gelmeye başladı,programda error verdi.Şimdi cihazı her açtığımda yaklaşık 5 saniye hoparlörden biiip sesi geliyor ve sonra ses kesiliyor.Cihazda RX,TX var ve cihazı artık kullandığım programla okutamıyorum.Okumaya başlıyor tam işlem bitmeye yakın error veriyor ve hoparlörden kısa süreli 5 saniye kadar uyarı veriyor.
Sorunu nasıl çözebilirim? yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2CR

Ynt: GM 300 PROGRAMLARKEN HATA OLUŞTU YARDIM!!
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2011, 21:59:36 »
en kısa sürede yanıt gelecektir umarım telaş yapmayın 73

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #2 : 14 Ağustos 2011, 22:31:52 »
Merhaba Onur,

Senin karşılaştığın sorun sanırım Codeplug hata mesajı  (163 Hz. 5 sn. süre ile)

Eğer bilgisayarında kayıtlı önceki (sorunsuz çalışan) codeplug dosyan varsa onu yeniden yüklemeyi dene.
Yoksa , birbaşka arkadaştan edineceğin çalışan bir codeplug yükle. Halen sorun giderilemediyse Logic Board'un değişmesi gerekiyor.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA3GT

« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2011, 23:21:33 »
üstata cihazı okut frekanslarını yaz ve main menü seceneğine geldinmi yazdırmak için f3 f5 f5 yap yazdır

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2011, 07:15:27 »
Mustafa bey teşekkürler.Yarın mesai dönüşü hemen deneyeceğim.
Taylan bey şu an için sorunum cihazı okutamamak yani okuma tam bittiği anda hata veriyor.Dolayısı ile frekans listesine giremiyorum.Cihaz şimdi pc ye bağlı olmadığı anda bile ilk açıldığında 5 sn biip sesi verip sonra normale dönüyor.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2011, 19:15:25 »
TA8JA Rıdvan bey sağolsun sorunumuzu çözdü.Başta Rıdvan bey ve ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2011, 09:27:30 »
Onur Bey Selamlar,

Nasıl çözdüğünüzü yazarsanız hiç olmaz ise konu ile ilgili aratma yapan arkadaşlara bilgi olsun .
Selamlar
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #7 : 23 Ağustos 2011, 13:19:04 »
Emin hocam çözümü dediğim gibi Rıdvan bey yaptı cihazı gönderdim elinde hazır paket dosyaları varmış onlardan cihaza uygun dosyayı yeniden yüklediğini söyledi ve bana elimdeki gm 300 lerin dosyalarını kopyalayıp saklamamı tavsiye etti.Böylelikle bu tür arızalarda yeniden dosyasını yükleyerek çözüyormuş.Tam ayrıntısını bilmiyorum ama belki Rıdvan bey buradan açıklar.Menü içinden file save diyip seri numarası ile kaydediyormuşsun.Ben anlattığı gibi paket dosyayı kaydet dedim ama nereye kaydetti veya kayıt edildimi bulamadım dosyayı.
Sağlıcakla kalın 73..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #8 : 23 Ağustos 2011, 20:27:44 »
Onur Bey teşekkürler.
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #9 : 24 Ağustos 2011, 12:33:36 »
Benzeri bir sorunlada ben karşılaşmıştım sağlam cihazı önce okutarak  sonrada sorunlu olan cihazı  bağlayarak okuttuğum bilgileri klonlayarak sorunu çözmüştüm.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #10 : 31 Ağustos 2011, 11:10:47 »
Bir sorum daha olacak cihazın TX ine ton koyuyorum kaydedip çıkıyorum cihaz tx de ton göndermiyor. Tonsuz gönderme yapıyor. Bu sefer alma ve göndermeyede ton koydum yine ton göndermiyor.Yaptığım işlemleri cihaz kaydediyor tekrar okuttuğumda görebiliyorum.Ton sorununu nasıl çözebilirim? Herhangi bir yerden kapalı olabilirmi?Yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #11 : 31 Ağustos 2011, 17:16:07 »
role frekanslarına mı ton koyuyorsunuz ok sa bu cıhazı lınk veya ıkı cıhazla role felanmı yaptınız lınk ve role ıcın kullanacaksanız sayet programlama bolumunda bır yer var oranın acık olması gerekecek cvp nıza gore bılgı vererecem sayet sadece amator role frekanslarında kullacaksanız yaptıgınız işlem dogru her hangıbı 88.5 tonlu roleyı acabılıyorsanız ton çalışoyor olacaktır spleks calsımalarda cıhazın gucu ıle alakalı olarak ton koyup koymadıgınızı test etmek zor olacaktır.
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #12 : 31 Ağustos 2011, 22:33:58 »
Hilmi bey cihazı tonlu bir röleyi açıp qso için tonu giriyorum ama ton göndermiyor.Ton gönderip göndermediğini başka bir cihazın ton squelchini açıyorum test ediyorum ton göndermiyor.Ha çıkış derseniz dummy load ve wattmetreyi bağlıyorum 10 wattıda görüyorum velakin ton girmeme rağmen tonsuz gönderme yapıyor.Ayarlarda bilmediğim biryermi kapalı?
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #13 : 02 Eylül 2011, 21:40:39 »
Bugün sorunun jumperlerden kaynaklandığının farkına vardım. Değiştirdim düzeldi.Bu tür problemle karşılaşırsanız bilginiz olsun tesadüfen buldum sorunu.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TB5CIV

« Yanıtla #14 : 08 Eylül 2011, 15:23:27 »
Onur Beyin Problemine İlişkin bende Bir Tecrübemi Paylaşayım.
Cihazınızın service menüsünden Wat İle İlgili Kısmına Giripte Watınızı klavyeden Hızlı Bir Şekilde Açıp Save edipte
Kaydettiğinizde,Cihazınızı Açtığınızda uzun süreli Bir Bip sesi vermekte Olup Çaresi tekrardan Service Menüden Wat  İle İlgili Kısma Gidip Watı Klavyenizden yavaş yavaş kısıp tekrardan save etmeniz Şeklinde.
73s de tb5civ...