Gönderen Konu: Elektrik direginden gelen QRM i nasıl gideririm?  (Okunma sayısı 289 defa)

Çevrimdışı TA1LC

Elektrik direginden gelen QRM i nasıl gideririm?
« : 08 Ağustos 2011, 00:56:25 »
  Resimde gördügünüz ve yakınımda bulunan elektrik diregi tesisatından 2-3 aydır  tüm bantlarda sürekli 599 artı QRM alıyorum . Gece karanlıgında ark sürekli mevcut ve gözüküyör . Bu durumu çözumlemek ve çözmek için kime başvurmam gerekir ?

Çevrimdışı TA7AP

Ynt: Elektrik direginden gelen QRM i nasıl gideririm?
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2011, 01:24:20 »
MERHABA
ÇÖZÜM: EVİ TAŞIMAK
7 LER

Çevrimdışı TA3TK

« Yanıtla #2 : 08 Ağustos 2011, 07:55:41 »
slm. elektrik idaresine basvurursanız ilgilenecelerini zannediyorum...
Ergün BİLGİN
Tel:05057139076
msn-mail: bilgin.67@hotmail.com
Locator: KM38ML
İZMİR
73

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2011, 10:38:10 »
Durumunuz çok vahim. Fotoğrafta görünen direğe ne mesafedesiniz? İmar planına göre, bu gibi bağlantılar, evlere göre belli uzaklıklarda yapılması gerekiyor. Bizim bahçemizde de böyle bir sorun vardı, elektrik direğini yolun öbür tarafına taşıyarak, bizim bahçeye yeni bağlantı çektiler.
Selamlar,

Tolga ANIL
TA2ANL

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #4 : 08 Ağustos 2011, 12:43:21 »
Sorununuzu parazit değil de direkten kıvılcım çıkıyor şeklinde iletirseniz daha iyi olur. Ayrıca eğer bir şey yapmazlarsa, ilk yağmur düşmesiyle o izolatör patlar, gelir değişirler ve sorununuz hallolur.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #5 : 09 Ağustos 2011, 16:36:02 »
          Merhaba arkadaşlar,
          Bir zamanlar Afyon'da bir kasabada görev yaparken evimin hemen yanından geçen yüksek gerilim direği vardı.Ve bu direkte seksonel denilen yüksek gerilimi açıp kapatmaya yarayan bir de sistem vardı. Bir zaman aynı şekilde 9+ qrm e sebep oluyordu.Direkten olduğunu sanıyordum ama emin değildim. Uzun zaman bu parazitle yaşadım ama çok olumsuz etkiledi.
          Sonra günlerden bir gün herhalde bir arızadan dolayı bu direkte çalışmışlar. Çalışmanın bittiği sıralarda telsizimde qrm in o saatten itibaren normal düzeyine düştüğünü gördüm. Sorun böylece kalktı.
           TAVSİYEM: TEAŞ'aA GİDİN VE DİREKTE GECELERİ RAHAT GÖRÜLEBİLEN KIVILCIM OLDUĞUNU BUNDAN ETKİLENDİĞİNİZİ SÖYLEYİN. O ŞEBEKEYE BAĞLI BÜTÜN ABONELERİNİN ELEKTRİKLİ ALETLERİNİN DE RİSK ALTINDA OLDUĞUNDAN BAHSEDİN.
          Umarın sorununuz çözülür. Halinizden çok iyi anlıyorum.
          73 'ler....... TA3EN    Hüseyin KARAGÖZ