2 tane sorun var cihazı yeni aldığımdan iki sorunu çözemedim
1 sorun ;
wouxsun telsiz software de frekansları yüklerken tx sayfaya tektek kendimiz yazabiliyoruz frekansları ama quansheng software proğramında frekansları tx sayfasına yazmaya çalıştığımızda input error yazısı çıkıyor. telsize elle girerek yaptığımız kayıtlı frekans kanallarını okutarak pc ekranında görebiliyoruz yada okuttuğumuz frekansları tekrar telsize yükleyebiliyoruz. frekans haricinde diğerlerinde işlem yapabiliyoruz sadece tx sayfaya yeni bir frekans eklemesi yapamıyoruz. illaki önce telsize ekleyerek kaydedeceğiz sonra software ye okutacağız ve frekans haricinde diğerlerinde işlem yapacağız bunu nasıl yapacağız tx sayfasına frekansları nasıl yazacağım. hertürlü gişimimde başarısız oldum. noktasına virgülüne bile dikkat ettim frekansların ama olmadı hep aynı hatayı verdi.
2. sorun;
F+0+5 tuşlarına bastığımızda kısaca DSP çıkıyor buda frekanslara isim vermek oluyor buradan fr: frekans ch: channel (kanal) Na: name (isim) buradaki menüden daha önce isim verdiğimiz frekansları isimle görmek için Na menüsünü seçilmesi gerekli seçtiğimizde MR/VFO tuşuna basarak ok liyoruz ve F tuşu ile çıkıyoruz ama ana ekranda üstteki frekans verdiğimiz isimle çıkarken alttaki frekans hangi sırada kayıtlı ise örnek 2. sırada kayıtlı ise Ch-2 olarak çıkıyor yani üstte isim altta kanal sırası olarak çıkıyor.
1 sırada kayıtlı uhf frekansa ana röle ismini veriyorum. 2. sırada kayıtlı vhf de bir frekansa vhf röle ismini veriyorum ve kaydediyorum ama frekansı isimle göstermek istediğimde
örnek;
ana röle
ch-2
sorun burada wouxsun daki gibi ikisinide verdiğimiz isimle nasıl çıkartacağız.
bu ikisinin haricinde cihazı tamamen çözdüm . eğer yardım isteyecek olan olursa diğer konularda yardımcı olabilirim sadece bu iki konu kaldı çözemediğim
73 ler