Gönderen Konu: Laptop için seri port çözümü olurmu?  (Okunma sayısı 191 defa)

Çevrimdışı TA8L

Laptop için seri port çözümü olurmu?
« : 03 Ağustos 2011, 17:12:09 »
Arkadaşlar malum hepimiz laptop'larımızda seri port olmamasının sıkıntısını yaşıyoruz.Her ne kadar USB/Seri Port dönüştürücü kullansak bile sağlıklı bir sonuç alamıyoruz.
Şimdi soruyorum.
pcimcia to RS232 diye bir kart gördüm,Laptoplara direk dışarıdan takılabiliyor. Acaba bu kartı alıp laptop'a takarsak bilgisayarımız kendini orjinal seri port takılı gibi görür bize hiç mi hiç sorun yaratmaz veya USB/Seri port mantığı gibi ara sıra tanımama şeklinde sıkıntıları yine yaşatırmı?
Bu konuda tecrübesi olan varmı? Tavsiye edermisiniz?
veya eski tip Seri port çıkışlı laptop almak daha mı mantıklı.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA1MD

Ynt: Laptop için seri port çözümü olurmu?
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2011, 21:00:48 »
ben usb/seri dönüştürücü kullandığım için sorunuza cevap veremiycem ancak bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. resmini koyduğunuz kart pcmcia tipi eski bir kart. günümüzde bu kartın yerine expresscard denilen bir tip kullanılıyor. yuvaları çok benziyor ancak kartlar birbiriyle uyumsuz. cihazınızda hangi tip kart yuvası var buna bir göz atarsanız iyi olur.

Çevrimdışı TA2OD-2

« Yanıtla #2 : 03 Ağustos 2011, 22:18:34 »
hiç pcimcia ile uğraşmayın. usb to serial port converter alın. ancak seri portun tüm pinlerini kullanacaksanız örneğin echolink arabirimi için her ürün bu iş için yeterli olmuyor. dolayısı ile denemek gerekiyor. ne yazık ki önerebileceğim bir marka yok. ancak biz bölgede bu işler için seri port olmayan bilgisayarlarda bu tarz dönüştürücüler kullanıyoruz. kimi zaman aldıklarımız olmadı değiştirip başka bir model edindik. hep aynı usb portuna takınca her seferinde sıfırdan ayar yapmak gerekmiyor. sorunsuz çalışıyor.

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #3 : 04 Ağustos 2011, 00:07:26 »
Enver hocam bende bir pcı rs 232 kart var sana göndereyım dene olursa benım hedıyem olsun olmazsada sende kalsın nasıl fikir ben cok guzel celoron sıfır denecek kadar temız rs 232 mevcut bı nootbok hedıye geldıde bana vaalla her ısımı haledıyor ılerde roleye felanda cıkarsak rolemız oldugunda ordada işe yarayaak umarım 73ler selamlar ıyı ramazanlar
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TA2VO

« Yanıtla #4 : 04 Ağustos 2011, 00:18:47 »
Enver Bey merhabalar,

Pcmcia/express card'lar bu iş için çözüm oluyor önceki sene bende de böyle bir ihtiyaç olmuştu uzun araştırmalar sonucunda bu kartları buldum. Aldığım bilgilere göre bilgisayara bu kartı taktığınızda direkt anakarta takmış oluyorsunuz ve seri portunuz oluyor. Bilgisayar konusunu daha iyi bilen arkadaşlar daha iyi açıklayabilir. Seri porttan çalışan bir cihazı bilgisayara bağlamakta çok sorun yaşadım, usb-seri çeviriciler bir cihazda çalışırken bir diğerinde çalışmıyorlar ve kaliteli olanları da çok pahalı ve piyasada bulunmuyor. Bence bu kartlar işinizi görüyorsa fazla masrafa gerek yok. 73

Osman KIRATLI TA2VO
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2011, 03:47:22 »
Enver hocam,

DOS işletim sisteminde cihaz programlamadığınız sürece bu kart işinizi ziyadesiyle görecektir.
Ancak DOS işletim sistemi kullanmanız durumunda bu karti bilgisayarınıza tanıtamayacağınız için kullanmanız mümkün değil.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #6 : 04 Ağustos 2011, 09:09:09 »
Hilmi hocam sabırsızlıkla bekliyorum senden ricam gönder.
Bende merak ettim acaba sıkıntı yaşarmıyım.
Mustafa beyinde dediği gibi dos altında program çalıştırmayız mümkün olduğu kadar en azından port problemini böyle çözelim.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #7 : 04 Ağustos 2011, 12:38:29 »
YURT ICI KARGO ILE BUGUN SABAH 10 00 ITIBARI ILE YOLA CIKMISTIR HOCAM
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73