Gönderen Konu: Düzce-Kardüz yaylasına 145.650 frekansında tekrarlayıcı sistem kuruldu..  (Okunma sayısı 716 defa)

Çevrimdışı TA1KI

geçen hafta ankara'ya giderken denk geldim ve açıkçası tam olarak anlayamamıştım rölenin nerede olduğunu çünkü istanbul'dan ankara'ya kadar 145.650 hep iyi dönüş verdi ve şaşırdım. herhalde linkli ya da çakışıyor dedim ama dönüşte bolu'da iken daha izmit merkez'deki TB2MKO ile el cihazıyla görünce şaştım kaldım.
Sonrasında Bolu tünel sonrasından İzmit'e kadar birçok istasyonla rahat görüştüm. Hatta İstanbul Maslak'taki TB1BMC ile duyuştuk lakin o da mobil olduğu için net gelemedi. Ama yinede Başkent'ten İstanbul'a kadar tek bir röle üzerinden zahmetsiz, sıkıntısızca yaklaşık 500km'lik bir mesafeden görüşme yapabilmek benim için inanılmaz bir deneyimdi.
Yolda iken qso yaptığım ve bilgi aldığım sevgili ta2nb, ta2lg ve tb2mko 'ya çok teşekkür ederim.

Ne kadar uzun uğraşlar sonucu, özveriyle en iyisini yapmak için uğraşan değerli amatör arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum.
Bu güzel çalışma bence ülkemizdeki en güzel örneklerden biridir. Özellikle kapsadığı alan bakımından acil ve zor durumlarda inanılmaz bir fayda sağlayacaktır.

Bu projeye katkı sağlayan, yer alan, herkesin ellerine sağlık...
eski TB1CMB - İbrahim Öcel İstanbul & Tekirdağ