Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Frekansmetre Kit - QRP Kit

<< < (3/3)

TA3EN:
Çağlar bey çalışmalarınızda başarılar dilerim.Bu konuda bize de bir görev düşerse elimizden geleni yaparız belki işinize yarayan bilgiler bulursunuz bizim sitede.
www.ta3en.com.tr.tc
ta3enkaragoz@hotmail.com

TA1EQ:
Herkesin mübarek kurban bayramını kutlarım...Burada kullanılan osc kristali ve ıf kristallarin değeri belirtilmemiş.. onun için değer yazamıyorum. ama prensip olarak şöyle olmalı osc kristal frekansından  if kristal frekansını cıkardığınız zaman kalan frekans sizin üst dinleme frekansınız olur ve bu frekans,tan aşagı  doğru ayar yapar
 örnek= osc frekansı 12.000 mhz if frekansı 4.915 mhz ise  12.000-4.915 =7.085 gibi ben bu qrp yapımında 12.230 osc kristal kullandım if olarakda 5.120 mhz kullandım  12.230- 5.120 = 7.110 mhz bu frekanstan aşağı duğru ayar yapıyor 6.900 mhz e kadar başka bir deyişiklik veya bubin ayarlamaya gerek kalmadı   ayrıca... 3 watt ile gayet güzel qso lar yaptım bence qrp cihazı qrp olarak kullanmak daha güzel ilave olarak linear kullanmanın gereği yok  kullanılan malzeme nedir buradan paylaşırsanız yardımcı olabilirim.....TA1EQ

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git