Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
FT 817 şarj problemi
TA2UL:
Ft 817 cihazın pil kutusuna 8 adet 2700 mA Ni-MH pil koydum. Cihaz kendisi şarj etmiyor. Sebebi hakkında bilgisi olan var mı acaba? Cihaz kendi bataryasını şarj ediyor. 2700 mA pilleri dışarda kendim şarj ediyorum. Fakat cihaz üzerinden şarj mümkün olmuyor.
TA2VO:
Selamlar.
Cihazın kullanım kitabının 8. sayfasında FBA-28 pil kutusunun sadece alkalin kalem piller için olduğu, bu pil kutusunda herhangi bir şarj edilebilen pil kullanılmaması gerektiği aksi takdirde koruma devresinin devre dışı kaldığı yazıyor. Sanırım bu nedenle pil kutusunda şarj imkanı yok.
Osman KIRATLI TA2VO
TA2TR:
Merhaba ilkay bey bende yaesu ft-817 kullanıyorum ve bu konu hakkında en kısa zamanda size bilgi vereceğim. 73's...
Rasim
TA2UL:
Aşağıdaki resimde batarya bloğu ve pil kutusu görülüyor.
Bu resimde de bağlantı jaklarını yakından çektim. Batarya bloğunda 2 kırmızı ve 2 siyah kablo var. Pil kutusunda ise 2 kırmızı 2 siyah ve 1 yeşil kablo var. Yeşil kabloyu ölçtüğümde 4.8 volt elektrik var. Kırmızı kabloda 9.6 volt var. Siyahlar zaten eksi.
Acaba pil kutusunda fazladan bulunan yeşil kablo cihazın şarj etmesini mi engelliyor? Kessem ne olur acaba? FNB-85 batarya bloğunda böyle bir kablo yok zaten.
TA2M:
İlkay bey merhaba,
Bataryadaki Yeşil uç , cihazın servis manual'ine göre 8 adet pilin tam orta noktasından gelen uç.
Devre şeması incelendiğinde , şemada JP1001'in BATT olarak işaretli 5 numaralı ucunun şarj işlemi için gerekli olduğu görülüyor. Muhtemelen Cihazın Alkaline pillere şarj akımı uygulamasını engellemek için kullanılıyor.
User Manual'ine göre FNB-72 yada 8 ad. Alkaline pil kullanıldığında cihaz, çıkış gücünü otomatik olarak 2.5W'a düşürüyormuş. Bahse konu yeşil kablo pil seçimi ve otomatik güç kontrolu için de kullanılıyor olabilir.
Yeşil kabloyu kesmeniz, cihazınıza taktığınız pilleri şarj etmenizi sağlayabilir , ancak sağlıklı ve güvenli bir şarj işlemi olmayacaktır.
Telsizin orjinal bataryası FNB-72 , 9,6V 1000mA/h kapasitede. Muhtemelen cihazın şarj devreside bu kapasitedeki bir pili şarj etmek için dizayn edilmiştir ( 100 mA şarj akımı).
Sizin takmış olduğuz 2700 mA/h lik pilleri şarj etmek için 270 mA 'lik bir şarj akımına ihtiyaç olacaktır.
Yada 100 mA 'lik şarj akımı ile daha uzun sürede şarj etmeniz gerekecektir.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git